چه خبر - صفآرايي رقبا براي انتخابات سال 98
انتخابات يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در اواخر سال 98 اولين انتخابات پيشرو خواهد بود و پس از آن انتخابات رياستجمهوري در سال 1400 برگزار ميشود. حال که چيزي نزديک به يک سال تا برگزاري نخستين انتخابات دوره آتي باقي مانده است، اظهارنظرهاي انتخاباتي جريانهاي سياسي آغاز شده است.
موتلفه پيشگام در آغاز رقابت انتخاباتي
اولين چراغ رقابتهاي انتخاباتي سال 1398 را حزب کهنهکار و البته اين روزها کمرمق هيئتهاي موتلفه اسلامي روشن کرد. حبيبي دبيرکل وقت موتلفه در اجلاس دبيران استاني اين حزب گفت: «اگر موتلفه اسلامي ميخواهد براي انتخابات سال 1398 تاثيرگذار باشد، بايد به تعداد کل نمايندگان مجلس کانديداي شناخته شده معرفي کند. شايد اين تصميم موتلفه به دليل شکستهاي اخير اين حزب و جريان سياسي اصولگرايي در انتخابات اخير باشد؛ زيرا اقدام ديرهنگام براي رسيدن به اجماع يکي از دلايل شکست اصولگرايان در انتخابات بوده است.
اصلاحطلبان و محمدرضا عارف
محمدرضا عارف رئيس شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان و رئيس فراکسيون اميد نيز در گفتوگويي که در اواخر شهريور ماه سال 1396 منتشر شد، اعلام کرد که اصلاحطلبان براي انتخابات پيشرو ائتلاف نميکنند. وي درباره انتخابات سال 98 مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد که «در انتخابات با پرچم اصلاحطلبانه وارد ميشويم و ائتلاف نميکنيم.» البته اين اظهارنظر عارف با واکنش اصلاحطلبان مواجه شد و آنها اين موضعگيري را نظر شخصي عارف و نه تصميم شوراي سياستگذاري دانستند.
انتخابات و سياسيترين لاريجاني
بيگمان يکي از موثرترين چهرههاي سياسي طي دو دهه اخير در سپهر سياست ايران، علي لاريجاني است.هم اصولگرايان و هم اصلاحطلبان ترديدهايي جدي در مورد علي لاريجاني دارند. علي لاريجاني به واسطه نزديک شدن مواضعش به روحاني، با اصلاحطلبان هم نزديک شد يعني روحاني حلقه واسطهاي براي نزديک شدن اصلاحطلبان و لاريجاني به هم شد. دفاع از برجام در مجلس اصولگرايي نهم، داد اصولگرايان تندرو را درآورد. در مورد لاريجاني هم وضعيتي مشابه عارف وجود دارد. بدين معني که هنوز مشخص نيست تصميم نهايي او چيست و در ايام منتهي به انتخابات چه خواهد کرد. اما هر چه باشد از همين امروز بايد منتظر رقابتي جدي ميان برخي چهرههاي سياسي در دو انتخابات پيش رو بود.
با تمام اين اوصاف بايد توجه شود که اصولگرايان بيش از رقباي سنتي خود در سوداي انتخابات هستند. جريان اصولگراي راديکال، افراطي و همچنين دلواپس به جهت آنکه به طور کامل از تداوم موجود در عرصههاي سياسي و اجتماعي نااميد و همچنين با يک نه بزرگ از سوي جامعه مدني روبهرو شدند، خودشان هم به اين باور رسيدند که اصلاحطلبان پيروز انتخابات آينده هستند. البته اينکه اين تحليل تا چه ميزان درست بوده و ميتواند قرين واقعيت باشد، با ترديدهايي جدي مواجه است. اصولگرايان براي حرکاتي که از نظر خودشان کاملا مشروع است در مقابله با اصلاحطلبان استفاده کرده و حتما به کار خواهند گرفت.
منبع: bartarinha.ir