اقدامات لازم در زمان سوختگي چهارشنبه سوري
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 10:09:59 AM
چه خبر - خطرات چهارشنبه سوري را جدي بگيريد

دکتر محمدجواد فاطمي، رئيس انجمن حمايت از بيماران سوخته، در آستانه فرا رسيدن چهارشنبه آخر سال، گفت: متاسفانه فرهنگسازي در زمينه‌ پيشگيري از حوادثي نظير سوختگي، قطع عضو، اخلال در بينايي و حتي مرگ افراد به سبب استفاده از مواد محترقه دست‌ساز و غيراصولي نتوانسته به ميزان لازم، موثر عمل کند و آمار مصدومين در چندسال اخير روند رو به رشدي داشته است.
به نظر من و صاحب نظران در زمينه سوختگي، براي فرهنگسازي موثر ابتدا بايد سنت چهارشنبه سوري که يک جشن باستاني است را با ارزش دانست و از اقدامات سلبي که موجب مي‌شود افراد مخفيانه اقدام به ساخت و استفاده از وسايل محترقه غيرمجاز و ناايمن کنند، جلوگيري شود. امروزه ديگر تنها برخورد قهري با افراد متخلف جوابگو نيست.
يکي از راه‌هاي پيشگيري از حوادث به اين شرح است: بهتر است اين مراسم در فضاي عمومي با حضور آتش‌نشان‌ها و اورژانس انجام شود تا علاوه بر برپايي اين سنت ديرينه، از بروز و تشديد حوادث جلوگيري شود. همچنين شرکت‌هايي وجود دارند که اقدام به توليد وسايل آتش بازي کم خطر و اصولي مي‌کنند که مي‌توان به جاي خريد از دست فروشان، به اين شرکت‌ها مراجعه کرد.
آسيب‌هاي ناشي از مواد محترقه در چهارشنبه‌سوري را در سه بخش سوختگي، آسيب‌هاي چشمي و آسيب دست‌ها و اندام فوقاني مي توان تقسيم کرد و به دليل استفاده از مواد محترقه، شايع‌ترين آسيب، سوختگي است. همچنين پس از انفجار آسيب زيادي به چشم‌ها و دست‌ها وارد مي‌شود.

اقدامات لازم هنگام بروز حوادث سوختگي و قبل از مراجعه به مراکز پزشکي
چهارشنبه سوري

پس از سوختگي بهترين کار اين است که قسمت آسيب ديده به مدت 20 دقيقه زير آب سرد قرار گيرد و سپس از پمادهاي سوختگي استفاده شود. به هيچ عنوان درمان خانگي و استفاده از خمير دندان، سيب‌زميني، ماست و...توصيه نمي‌شود؛ زيرا مي‌تواند سبب عوارض بيشتر شود. اما در سوختگي‌هاي عميق‌تر قرار دادن محل سوختگي زير آب سرد توصيه نمي‌شود، زيرا باعث کاهش دماي بدن فرد مي‌شود. بنابراين بايد سريعا به مرکز درماني مراجعه شود.
در اندام‌هايي که دچار خون‌ريزي شديد مي‌شوند، بهترين کار قبل از مراجعه به پزشک استفاده از پانسمان فشاري و بالا نگه داشتن عضو تا کم شدن خون‌ريزي است. اگر فردي دچار قطع عضو شده باشد، بايد عضو قطع شده را در پارچه تميز پيچيده و سپس آن را درون کيسه پلاستيکي بگذارند و عضو را در آب و يخ قرار دهند و به بيمارستان مراجعه کنند. بايد دقت شود عضو قطع شده در تماس مستقيم با يخ نباشد، زيرا باعث آسيب ديدن بافت‌ها مي‌شود.
سال گذشته 214 نفر به بيمارستان سوانح و سوختگي شهيد مطهري مراجعه کردند که از اين تعداد 202 نفر درمان سرپايي، 11نفر بستري و يک نفر هم فوت کرده است. شايع‌ترين علت صدمه نيز با 164 مورد استفاده از مواد محترقه بوده است و 134 مورد نيز به دليل پريدن از روي آتش دچار حادثه شده‌اند. همچنين 63 مورد براي درمان تروماي اندام فوقاني به بيمارستان حضرت فاطمه (س) مراجعه کرده‌اند که از اين تعداد 57 نفر بستري و عمل شدند. در سال گذشته نيز استان اردبيل رتبه اول حوادث چهارشنبه سوري را به خود اختصاص داده بود.

بيشتر بدانيد : چهارشنبه سوري: استفاده از خميردندان و سيب زميني براي بهبود سوختگي ممنوع

بيشتر بدانيد : اقدامات اوليه براي درمان سوختگي چيست؟

بيشتر بدانيد : براي سوختگي چي خوبه؟ بهترين خوراکي ها براي درمان سوختگي


منبع : isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/154469/اقدامات لازم در زمان سوختگي چهارشنبه سوري
بستن   چاپ