قرص آهن چاق مي کند؟قرص آهن معادل چقدر خوراکي است؟
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 10:09:50 AM
چه خبر - آيا قرص آهن چاق مي کند؟

مسعود وكيلي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران و متخصص هماتولوژي گفت: كم خوني ناشي از فقر آهن با افزايش سن ايجاد مي‌شود و مصرف هر قرص آهن معادل 4 كيلوگرم گوشت قرمز آ‌هن دارد.
از علل ايجادكننده كم‌خوني مي‌توان كمبودهاي تغذيه‌اي، خونريزي، ناهنجاري‌هاي ژنتيكي، بيماري‌هاي مزمن و مسموميت‌هاي دارويي را نام برد.

بيشتر بدانيد : 15 نشانه اصلي کمبود آهن در بدن

بيشتر بدانيد : کم خوني و کمبود آهن و مهم ترين علت هاي آن چيست؟

اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: كم خوني ناشي از فقر آهن در مناطق شمالي كشور به دليل وجود يك نوع انگل كه به انگل خون خوار معروف است، شيوع بيشتري دارد.
وكيلي در ادامه با اشاره به اين كه كودكان در سن 2 سالگي به دليل اينكه در معرض رشد قرار دارند و نيازهاي بدنشان به خوبي تأمين نمي‌شود، دچار كم خوني‌هاي حاد مي‌شوند، افزود: كودكان و دانش آموزاني كه دچار كم خوني فقر آهن هستند، هميشه احساس خستگي و ضعف مي‌كنند، اين افراد اغلب از ورزش و فعاليت‌هاي بدني دوري مي‌كنند و در هنگام ورزش خيلي زود خسته مي‌شوند، در اين افراد تغييرات رفتاري به صورت بي حوصلگي و بي تفاوتي مشاهده مي‌شود.
كم خوني فقرآهن به علت تأثير بر قدرت يادگيري و كاهش آن، موجب افت تحصيلي دانش آموزان شود كه اين دانش آموزان بايد از سنين 12 سالگي به بعد هفته اي 4 الي 5 وعده از گوشت در رژيم غذايي خود استفاده كنند.
وكيلي با بيان اينكه مادران شيرده بايد تا سن يك سالگي كودكانشان قرص آهن مصرف كنند، گفت: مادران بايد به صورت مداوم از قرص‌هاي آهن استفاده كنند، زيرا كودك از مادر تغذيه مي‌كند و اگر او دچار كمبود آهن باشد، كودك نيز به اين عارضه دچار خواهد شد.
همچنين مادران باردار نيز بايد از ماه چهارم بارداري خود تا سن يك سالگي كودكانشان براي پيشگيري از كم خوني مصرف اين قرص‌ها را در كنار قرص اسيد فوليك ترك نكنند.
منظور از كم‌خوني‌هاي تغذيه‌اي كم‌خوني‌هايي است بر اثر دريافت ناكافي مواد مغذي ايجاد مي‌شوند كه براي درمان كم خوني بهترين و كم خطرترين راه استفاده از مكمل‌هاي خوراكي است.

کم خوني

درمان با نمك‌هاي ساده آهن، همچون سولفات آهن خوراكي، كاملاً مؤثر بوده و به شكل قرص، كپسول يا مايع است كه مصرف آن‌ها بايد تا چند ماه ادامه يابد. چنانچه اين قرص‌ها با معده خالي مصرف شوند، جذب آنها بهتر و بيشتر صورت مي‌گيرد ولي در اين حالت مي‌تواند موجب تحريك معده و بروز مشكلات گوارشي شود.
عوارض گوارشي ناشي از مصرف آهن نظير تهوع، دل پيچه، سوزش قلب، اسهال يا يبوست را مي‌توان به حداقل رساند؛ به شرطي كه آهن را به ميزان كم مصرف كرده و به تدريج به ميزان آن افزود تا به حد مورد نياز بدن برسد.
بهتر است قرص آهن آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشي از آن كاهش يابد. همچنين مادراني كه قبل از بارداري دچار كم خوني نيستند، بايد مصرف آهن را در طول بارداري در برنامه غذايي دارويي خود جاي دهند.

بيشتر بدانيد : علائم کم خوني که کمي عجيب به نظر مي رسند

بيشتر بدانيد : درمان کم خوني و کمبود آهن در طب سنتي

بيشتر بدانيد : قرص آهن و اسيد فوليک براي چه کساني خطرناک است؟


منبع : farsnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/154466/قرص آهن چاق مي کند؟قرص آهن معادل چقدر خوراکي است؟
بستن   چاپ