علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 10:09:19 AM
چه خبر - سندروم پاي بيقرار Restless Leg syndrome

سندروم پاي بيقرار يا Restless Leg syndrome نوعي اختلال خواب عصبي است که به دليل آن فرد احساس نياز اجباري و ناگهاني به حرکت دادن پاهاي خود مي کند. سندروم پاي بيقرار باعث اختلال در خواب مي شود و ميزان استراحت مفيد را کاهش مي دهد. علائم اين بيماري معمولا شب ها بدتر مي شود. توصيف اين احساسات براي برخي افراد دشوار است.

بيشتر بدانيد : سندرم پاي بي قرار؛ وقتي پاها آرام نمي شوند

بيشتر بدانيد : سندرم پاي بي قرار را با اين مواد مغذي آرام کنيد

اگر مبتلا به سندروم پاي بيقرار شويد، در هنگام دراز کشيدن پاهايتان از درون احساس سوزش و خارش مي کند. اگر پاهايتان را تکان دهيد يا قدم بزنيد، اين علائم برطرف مي شوند و زماني که سعي مي کنيد بخوابيد، علائم مجددا بازمي گردند.
در برخي موارد سندروم پاي بيقرار باعث مي شود فرد در نشستن هاي طولاني مدت دچار مشکل شود. رانندگي هاي طولاني يا مسافرت با هواپيما براي افراد مبتلا به اين بيماري مشکل است.
برخي افراد اين اختلال را جدي نمي گيرند و به همين دليل درمان آن سال هاي زيادي طول مي کشد. اگر اختلال سندروم پاي بيقرار درمان نشود، علائم مربوط به آن بيشتر و شديدتر خواهند شد.
سندروم پاي بي قرار باعث کم خوابي شبانه مي شود. در بسياري موارد حالت شديد اين بيماري باعث مي شود فرد کمتر از 5 ساعت در شب بخوابد. حالت خفيف تر اين بيماري خواب را مختل نمي کند با اين حال ميزان استراحت فرد کمتر است.
کم خوابي هاي طولاني ناشي از سندروم پاي بيقرار منجر به خواب آلودگي شديد در طول روز مي شود و در نتيجه تحريک پذير شده و تمرکز کردن براي وي دشوار خواهد بود. اين بيماري بر روي زندگي حرفه اي و شخصي فرد تاثير مي گذارد. افراد مبتلا به سندروم پاي بيقرار بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي و اضطراب هستند.
سندروم پاي بيقرار تقريبا هميشه از طريق دارو و تغييرات سبک زندگي قابل کنترل مي باشد. اکثر افراد پس از سن 45 سالگي به سندروم پاي بيقرار مبتلا مي شوند. ميزان بروز اين بيماري در خانم ها دو برابر آقايان است. اگر در خانواده شما سابقه بروز اين بيماري وجود داشته باشد، احتمال بروز اين بيماري قبل از سن 45 سالگي در شما افزايش مي يابد. بيش از نيمي از مبتلايان به سندروم پاي بيقرار الگويي از آن را در خانواده خود داردن که در اين شرايط احتمال بروز بيماري در ديگر افراد 3 تا 6 برابر بيشتر خواهد بود.

علل سندروم پاي بيقرار
سندروم پاي بيقرار

علت بروز اختلال سندروم پاي بيقرار در افراد مختلف يکسان نيست. در برخي موارد علت بروز آن ناشناخته است و يا ممکن است به علت ديگر مشکلات جسمي و مصرف برخي داروها بروز کند يا بدتر شود. اين عوامل عبارتند از:

سندروم پاي بيقرار بر اثر پايين بودن سطح آهن

کمبود آهن بدن باعث بروز مشکل در ارتباط بين سلول هاي مغز مي شود که منجر به بروز سندروم پاي بيقرار خواهد شد. اگر تصور مي کنيد به دليل کمبود آهن دچار سندروم پاي بيقرار شده ايد، به پزشک مراجعه کنيد و خودسرانه دارو و مکلمل مصرف نکنيد.

بيشتر بدانيد : 15 نشانه اصلي کمبود آهن در بدن

بيشتر بدانيد : درمان کم خوني و کمبود آهن در طب سنتي

سندروم پاي بيقرار بر ثر ديابت

اين شرايط به عروق خوني و اعصابي آسيب مي رساند که بر روي عضلات پا تاثير گذار هستند و در نتيجه بر اثر اين آسيب سندروم پاي بيقرار بروز مي کند. با کنترل درست ديابت مي توانيد از بروز اين بيماري پيشگيري کرده يا آن را کنترل کنيد.

بيشتر بدانيد : کنترل ديابت با رژيم غذايي

سندروم پاي بيقرار بر اثر بارداري

بسياري از خانم ها در دوران بارداري دچار سندروم پاي بيقرار مي شوند. اين عارضه طي چند ماه يا پس از زايمان برطرف مي شود.

داروهايي که باعث بروز سندروم پاي بي قرار مي شوند

برخي داروها باعث بروز سندروم پاي بيقرار مي شوند يا علائم آن را بدتر مي سازند، از جمله:

داروهاي حساسيت
بسياري از داروهاي ضد افسردگي
آنتي هيستامين ها و داروهاي خواب بدون نسخه
تقريبا همه آنتاگونيست هاي فعال گيرنده دوپامين، از جمله داروهاي ضد تهوع
نشانه هاي سندروم پاي بيقرار
سندروم پاي بيقرار

اولين نشانه سندروم پاي بيقرار احساس ناراحتي در پاهاست که اغلب توصيف آن سخت است. احساس به وجود آمده با گرفتگي يا بي حسي پاها متفاوت است. برخي بيماران اين شرايط را به شکل زير توصيف مي کنند:

خارش
حس گزگز در پا
سوزش
حس عجيب و وحشت زدگي
فشردگي پا

معمولا اين حالت ها با تکان هاي ناگهاني و شديد پا برطرف مي شوند و نياز به اين تکان دادن ها در هنگام استراحت و دراز کشيدن بيشتر مي شود.
علائم سندروم پاي بيقرار به طور مکرر در هنگام شب و صبح بدتر مي شوند.
يک عامل بروز اين مشکل اين است که عضلات پا در زمان بي حرکت بودن فرد سفت مي شوند. حرکت دادن پاها ممکن است خارج از کنترل فرد باشند. در موارد شديد به شکل حرکات دوره اي عضو در مي آيند.

بيشتر بدانيد : درمان خانگي سندروم پاي بي قرار, اگزما, معده درد, ميخچه پا و 10 مورد ديگر

بيشتر بدانيد : علت بيدارشدن هاي ناگهاني از خواب

بيشتر بدانيد : پاهايـم سـوزن سـوزن مـي شـونـد، دکـتـر!


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/154459/علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟
بستن   چاپ