چه خبر - نظر دانشمندان دوباره تغيير کرد!/ تخممرغ نخوريد!
مطالعات جديد نشان ميدهد خوردن روزانه يک تخممرغ خطر سکته را تا 17 درصد افزايش ميدهد.
اين تحقيق را محققان دانشگاه نورث وسترن از روي آناليز ديتاي 30 هزار نفر استخراج کردند.
اخيراً محققان ديگري خوردن تخممرغ را بهصورت روزانه مفيد دانسته بودند.
اما مطالعه جديد ادعا کرده است که خوردن تخممرغ بهصورت روزانه خطر ابتلا به سکته قلبي و مغزي را تا 17 درصد افزايش ميدهد.
اين بار متخصصان قلب و عروق به پشتيباني از اين تحقيق معتقدند نتايج حاصله دقيق است و ميتوان روي آن تکيه کرد.
زرده تخممرغ حاوي کلسترول بوده و افرادي که کلسترول بالا دارند، بايد از خوردن آن پرهيز کنند.
به گفته محققان خوردن روزانه تا 18 درصد سکته قلبي را افزايش داده و تا 17 درصد نيز خطر سکته مغزي را افزايش ميدهد.
کساني که روزي دوبار تخممرغ ميخورند تا 34 درصد خطر مرگ در آنها افزايشيافته و خطر سکته نيز تا 27 درصد بالا ميرود.
در همين حال گفتهشده که نبايد تخممرغ را بهطور کامل از زنجيره غذايي حذف کرد.
افرادي که گوشي قرمز، سيگار و ... مصرف ميکنند، بايد مراقب استفاده از کلسترول موجود در تخممرغ هم باشند.
نتايج مطالعات مذکور در نشريه انجمن پزشکي آمريکا منتشرشده است که نظر سردبير را جلب کرده و سرمقالهاي درباره آن نوشتهشده که روي کلسترول و سکته تأکيد کرده است.
اما افرادي مانند دکتر کريستوفر لابوس از دانشگاه مک گيل ميگويد متقاعد نشده است!
وي ميگويد اين تحقيق چيز جديدي را نشان نميدهد و تکرار مکررات است. وي افزود نتايج حاصله از روي تحليل 6 گروه متفاوت اخذشده است که در آن روزها باهم ترکيبشدهاند.
بزرگترين «اِن قُلت» دکتر لابوس اين است که اين ديتا قابلاطمينان نيست!
چراکه از 29615 نفر پرسيده شده که چند تا تخممرغ درسالهاي گذشته خوردهاند و از روي آن نتيجه گرفتهاند!
از همه مهمتر چگونه افراد خوردن تخممرغ در سه سال گذشته را به خاطر دارند؟
بنابراين آنچه گفتهشده يک حدس از سوي پرسششوندگان بوده و اعتبار علمي ندارد.
{در هر حال خوردن زرده تخم مرغ براي افرادي که کلسترول بالا دارند، توصيه نميشود}
منبع: khabaronline.ir