سبزه عيد : مدلهاي مختلف سبزه عيد را چگونه درست کنيم؟
يکشنبه 12 اسفند 1397 - 5:16:23 PM
چه خبر - طرز تهيه انواع سبزه عيد

براي تهيه سبزه عيد، به خاطر داشته باشيد که از بذر انواع سبزيجات مي‏ توانيد استفاده کنيد، هر کدام که در اختيار باشند. مقداري گندم، عدس، ماش در تمامي خانه ها يافت مي شود.

بيشتر بدانيد : آموزش 3 مدل سبزه عيد

در مورد سبز کردن اين دانه ها، ارزان بودن بذرهاي تهيه شده دست شما را براي تهيه انواع سبزه ها باز مي گذارد بخصوص موقعي که بخواهيم در چند بشقاب يا در چند سيني سبزه ها را سبز کنيم. معمولا بذر گندم و جو ارزانتر از ساير بذرها هستند. به خاطر داشته باشيد که اين گونه بذرها بايد سالم و تازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداري کرده ‏ايد ديگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمي‏ شوند.

سبز کردن گندم براي نوروز

12 روز مانده به عيد، يک ليوان گندم درون کاسه‌اي ريخته و به اندازه 2 تا 3 بند انگشت روي آن آب مي‌ريزيم و تا 2 روز صبر مي‌کنيم و طي اين مدت 2 بار آب آن را عوض مي‌کنيم.
وقتي گندم‌ها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالي کرده و گندم‌ها را درون يک دستمال نخي مي‌ريزيم.
سعي کنيد دستمال هميشه مرطوب بماند. وقتي گندم‌ها شروع به ريشه زدن کردند آن‌ها را به آرامي از درون دستمال خارج مي‌کنيم.
در ته ظرف مورد نظر، لايه‌اي از پنبه را پخش کرده و گندم ريشه زده را درون آن ريخته و پخش مي‌کنيم. روي گندم‌ها را پارچه‌اي نخي انداخته و هر روز روي آن‌ها کمي آب اسپري مي‌کنيم تا ساقه پيدا کند.
وقتي ساقه نقره‌اي رنگ شد پارچه را از روي آن برداشته وظرف را در زير نور و جاي خنک قرار داده، هر روز مقدار کمي آب در حدي که مرطوب بماند روي آن‌ها اسپري مي‌کنيم.

سبز کردن عدس

حدوداً 15-18 روز قبل از عيد داخل کاسه مقداري عدس ريخته و با آب پر مي‌کنيم و مي گذاريم چند روز در دماي اتاق بماند. عدس معمولا آب را به خود جذب مي‌کند. گاهي‌ کنترل مي‌کنيم و اگر آب عدس کشيده شده بود باز هم به آن آب اضافه مي‌کنيم و مي گذارم تا عدس‌ها جوانه بزنند( گندم يا عدس داخل آب جوانه نميزند.فقط بايد کاملا خيس بخورند. وقتي عدس هاي خيس خورده را لاي دستمال نم دار منتقل کنيم شروع به جوانه زدن مي کنند.) بهتر هست که آب عدس را هر روز عوض کنيم چون ترشيده و کف مي‌کند.
بعد از آن که عدس‌هايتان کمي‌ جوانه زدند آنها را آبکش کرده و در ظرفهاي مورد نظر ريخته و روي آنها را با دستمال حوله ي پوشانده و روي آن‌ها آب بپاشيد و کنار پنجره جاي که نه سرد و نه زياد گرم هست مي گذاريم تا رشد کنند.
توجه داشته باشيد هر روز بايد عدس‌ها را خيس کرده و آب اضافه آنها را بيرون ريخت. و حتما دستمال رويي را مرطوب نگهداريد. هيچوقت عدس‌هايتان را به صورت لايه نازک در ظرفتان نريزيد. بهتر هست که کمي‌ به صورت گنبدي شکل در آوريد.
بعد از آن که جوانه ها مقداري رشد کرده و کمي‌ سبز شد مي توانيد دستمال روي آن هارا برداشته و به آب دادن عدس‌ها ادامه دهيد و مطمئن باشين که نور طبيعي به آنها بخورد و حتما ظرفتان را گاهي‌ بچرخانيد تا سبزه‌ها به صورت کج به طرف نور رشد نکنند.

سبز کردن قره ماش براي نوروز

دو ليوان قره ماش را درون کاسه‌اي ريخته و تا 2 بند انگشت آب روي آن‌، آب مي‌ريزيم. پس از 4 روز ماش‌ها سفيد مي‌شوند، پس آن‌ها را درون دستمالي نخي مي‌ريزيم. پس از سه روز که ماش‌ها جوانه زدند آن‌ها را درون ظرف مورد نظري کهاز قبل ته آن لايه‌اي از پنبه گذاشته‌ايم ، مي‌ريزيم و روي آن‌ها را بادستمال خيس مي‌پوشانيم.
پس از سه روز دستمال را از روي قره ‌ماش‌ها برمي‌داريم و در حدي که فقط مرطوب بمانند روي آن‌ها،‌ آب اسپري مي‌کنيم و آن‌ها را در آفتاب قرارمي‌دهيم.
اين دانه ها طي 2 هفته به شکل زيبايي رشد خواهند کرد و آماده خواهند شد تا سر سفره هفت‌سين قرار گيرند.

سبزه ‏هاي کوزه ‏اي براي نوروز

تهيه کوزه سبز نيز بسيار جالب است. با استفاده از يک کوزه سفالي و مقداري بذر تره‏تيزک (شاهي) مي‏ توانيم سبزه کوزه‏اي درست کنيم.
ابتدا کوزه را از آب پر مي‏ کنيم و براي مدت يک شبانه ‏روز آن را همان‏طور پر از آب نگه مي‏ داريم تا جدار کوزه کاملاً خيس شود. سپس يک جوراب نايلوني روي کوزه مي‏ کشيم.
بذر شاهي را که قبلاً براي مدت بيست و چهار ساعت در آب خيس کرده ‏ايم به آرامي با دست روي نايلون مي‏ کشيم طوري که بذرها که حالا ديگر بعد از خيس شدن کاملاً ژله‏ اي شده‏ اند به طور يکنواخت همه جا پخش شوند. بذر شاهي به آساني به سطح جوراب نايلوني مي‏ چسبد.
کوزه را همواره پر از آب نگه مي‏ داريم. چون هر روز مقداري از آب کوزه تبخير مي‏ شود بايد به طور مرتب در آن آب بريزيم. آب از داخل کوزه به جداره آن راه يافته و به بيرون تراوش نموده جوراب را مرطوب مي‏ کند به اين ترتيب بذر شاهي جوانه زده و ريشه‏ ها به سطح بيروني کوزه مي‏ چسبند.
کوزه را در محل پر نور قرار دهيد و گاه گداري آن را بچرخانيد تا نور به همه جاي آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشاي آن لذت خواهيد برد.

توصيه هاي کلي براي تهيه سبزه عيد

- استفاده از ظروف سفالي و چيني نتيجه بهتري خواهد داشت تا ظروف پلاستيکي.
- هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بيشتر مي شود.
- آبي که در طي مراحل کشت سبزه عيد استفاده مي کنيد آب ولرم باشد.
– اگر در محيط گرم و خشک زندگي مي کنيد تا مرحله اي که جوانه ها هنوز به يک سانت نرسيده اند از پارچه مرطوب استفاده کنيد.


منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/154357/سبزه عيد - مدلهاي مختلف سبزه عيد را چگونه درست کنيم؟
بستن   چاپ