چه خبر - کارنامه هنري و زندگي شخصي خشايار الوند، خالق شادي و سرور
خشايار الوند (زادهٔ 1346 – درگذشتهٔ 9 اسفند 1397) فيلمنامهنويس ايراني بود. او برادر سيروس الوند (کارگردان سينما و تلويزيون) بود.
فعاليت ادبي خشايار الوند
الوند کار در سينما را از سال 1363 با مشاغلي مانند دستيار و برنامهريز شروع کرد. الوند بعد از آن به نگارش فيلمنامه پرداخت و فيلمنامههاي مزاحم و برگ برنده را نوشت. همچنين او به همراه فرهاد توحيدي به عنوان نويسنده فيلمنامه در مجموعه دايره ترديد که از کارهاي تلويزيوني بود شرکت داشت. فيلمهاي تلويزيوني اعتراف، شاهد و قسمتهايي از مجموعه کمربندها را ببنديم نيز از جمله فعاليتهاي او در زمينه نويسندگي است.
خشايار الوند برادر سيروس الوند
خانواده هنري خشايار الوند
خشايار برادر کوچکتر کارگردان سرشناس سيروس الوند مي باشد، خواهرزاده خشايار نيز خانم ماهور الوند از بازيگران نوظهور سينما مي باشد. پدرش مرحوم عيسي الوند، فرهنگي و مدير مدرسه بود.
خشايار الوند و همسرش
علاقه خشايار الوند به نويسندگي
علاقه خشايار به فعاليت هنري بخاطر برادر بزرگش سيروس که 17 سال از او بزرگتر بود شروع شد و با حمايت وي دوره هاي نويسندگي و فيلمنامه نويسي را گذراند.
17 سالگي در پشت صحنه
بصورت جدي فعاليت خود در عرصه هنر را از سال 1363 وقتي 17 ساله بود بعنوان دستيار و برنامه ريز شروع کرد و اين فعاليتها را سالها براي بدست اوردن تجربه ادامه داد.
خشايار الوند در مراسم تقدير از برنامههاي نوروز سيما 1 ارديبهشت 1393
ديدگاه سياسي خشايار الوند
الوند از جمله 140 هنرمند ايراني بود که با امضاي طوماري مورخ 22 خرداد 1392، همراه با ساير اصلاحطلبان و اعتدالگرايان، ضمن قدرداني انصراف عارف به نفع روحاني، از نامزدي حسن روحاني در انتخابات رياست جمهوري 1392 حمايت علني کرد.
بيوگرافي شغلي خشايار الوند
ورود خشايار الوند به فعاليتهاي ادبي و سينمايي به سال 1363 باز ميگردد که او به عنوان دستيار و برنامهريز کار خودش را در سينما آغاز کرد. اولين فعاليت حرفهاي الوند در قامت نويسنده، نگارش فيلمنامه مزاحم و برگ برنده به کارگرداني برادرش سيروس الوند بود.
حضور خشايار الوند در مجموعههاي تلويزيوني به کارگرداني مهران مديري
او در مجموعههاي طنز بسياري که توسط کارگردانان مشهور مانند مهران مديري ساخته شده بود به عنوان نويسنده حضور داشت که از جمله آن ميتوان به شبهاي برره، مرد هزارچهره، قهوه تلخ و ... اشاره کرد.
خشايار الوند و مهران مديري
نقطه عطف فعاليت حرفهاي خشايار الوند را ميتوان نگارش فيلمنامه شبهاي برره در کنار پيمان قاسمخاني، مهراب قاسمخاني و اميرمهدي ژوله دانست چرا که اين سريال نقش بسيار مهمي را در موفقيت و شهرت الوند داشت.
الوند در سريال درحاشيه به عنوان سرپرست گروه نويسندگان در کار اميرمهدي ژوله فعاليت داشت.
حضور خشايار الوند در سريال پايتخت
او همچنين يکي از نويسندگان مجموعه تلويزيوني محبوب پايتخت به کارگرداني سيروس مقدم و طراحي محسن تنابنده بود و با هنرمنداني مانند ريما رامينفر، عليرضا خمسه و ... همکاري داشت.
خشايار الوند نويسنده سريال پايتخت
خشايار الوند و سريال ديوار به ديوار
سريال ديوار به ديوار ساخته سامان مقدم يکي از پروژههاييست که خشايار الوند در آن به عنوان سرپرست نويسندگان به فعاليت پرداخته است. اين سريال در نوروز سالهاي 96 و 97 از تلويزيون پخش شد و بازيگراني از جمله فرهاد آئيش، ويشکا آسايش و ... در آن به ايفاي نقش پرداخته اند.
ديگر پروژههاي تلويزيوني خشايار الوند
خشايار الوند نيز مجموعههايي مانند مسافران ساخته رامبد جوان و نيز در برخي قسمتهاي سريال ساخت ايران نويسنده اصلي به شمار ميآمد.
پروژههاي سينمايي خشايار الوند
او سابقه نگارش فيلمنامههاي سينمايي را نيز داراست و فيلمهايي مانند مزاحم، کشي و مانت، شيش و بش و ... را در کارنامه خود دارد.
خشايار الوند و طراحي پروژه
او علاوه بر نويسندگي، طراح پروژههاي تلويزيوني نيز بوده و سريالهايي مانند گشيفته، دار و ندار، ديوار به ديار و ... حاصل طرح و ايده ذهني خشايار الوند است و مهمترين اثر او را در قالب طراح ميتوان سريال دست بالاي دست دانست.
بازيگري خشايار الوند
جالب است بدانيم که فعاليت خشايار الوند به پشت دوربين محدود نشده و او در قامت بازيگر نيز در فيلم آروار حضور داشته است
درگذشت خشايار الوند
خشايار الوند در تاريخ نهم اسفند سال 1397 بر اثر ايست قلبي درگذشت و اين خبر را اولين بار برزو ارجمند در صفحه شخصي اينستاگرام خود منتشر کرد.
کارنامه درخشان هنري خشايار الوند
مجموعههاي تلويزيوني
نقطه چين (1382–83)
کمربندها را ببنديم (1383)
شبهاي برره (1384)
باغ مظفر (1385)
گنج مظفر (1386)
مرد هزار چهره (1387)
مرد دو هزار چهره (1388)
قهوه تلخ (1389–91)
مسافران (1388)
پايتخت (1390)
ساخت ايران (1390)
ويلاي من (1391–92)
شوخي کردم (1392)
پايتخت 3 (1393)
در حاشيه (1394)
پايتخت 4 (1394)
عليالبدل (نوروز1396)
ديوار به ديوار1396
سينما
کيش و مات
هر چي تو بخواي
برگ برنده
شيش و بش
مزاحم
چند سطري به ياد خشايار الوند
طبق معمول اين سالهاي انفجار اطلاعات و عصر ارتباطات، خبر بسيار کوتاه بود خشايار الوند به دليل ايست قلبي درگذشت. ابتدا يک خبر در شبکههاي اجتماعي پخش شد و بعد آرام، آرام تبديل به يک طوفان شد که هر طرف را نگاه ميکني عکس خشايار الوند است و ابراز تاسف و ناراحتي از اين کوچ نابهنگام.
بيشتر بدانيد : خشايار الوند، نويسنده پايتخت و قهوه تلخ درگذشت + علت فوت
خشايار الوند برادر سيروس الوند کارگردان قديمي سينماي ايران و بالتبع عموي ماهور الوند بازيگر است، اتفاقا شروع کار جدي او در زمينه نويسندگي فيلمنامه با نوشتن فيلمنامه فيلم سينمايي «مزاحم» براي برادرش رقم ميخورد.
خشايار الوند و اميرمهدي ژوله
اما بعدتر آنچه باعث شد خشايار الوند جايگاه ثابتي به عنوان نويسنده فيلمنامه پيدا کند سريالهاي طنز مختلفي بود که در تيم نويسندگان آن حضور داشت و شروع آنها هم با مجموعههاي مهران مديري بود. يک تيم نويسنده 4 نفري وجود داشت که با هم مينوشتند و با همديگر به موفقيتهاي بسيار زيادي در عرصه نويسندگي سريال طنز پيدا کردند: پيمان قاسمخاني، مهراب قاسمخاني، امير مهدي ژوله و خشايار الوند.
بيشتر بدانيد : اميرمهدي ژوله و خشايار الوند از نوشتن قهوه تلخ ميگويند!
الوند 10 سريال با مهران مديري کار کرده است که از مجموعههاي طنز هر شبي يا اصطلاحا 90 قسمتي در بين آنها به چشم ميخورد (نقطه چين، شبهاي برره، باغ مظفر، در حاشيه) تا سريالهاي مناسبتي ايام عيد (مرد هزار چهره، مرد دو هزار چهره) و سريالهاي نمايش خانگي (گنج مظفر، قهوه تلخ، ويلاي من، شوخي کردم). از مجموعههاي با داستان طولاني تا آيتمهاي کوتاه 10 الي 15 دقيقهاي و در تمام اين مقولهها موفق.
در دوازدهمين جشن «دنياي تصوير» يا «جشن حافظ» (سال 1390) وقتي که مهران مديري جايزه بهترين بازيگر مرد کمدي تلويزيوني را براي «مرد دوهزار چهره» و «قهوه تلخ» دريافت کرد به روي سن اظهار کرد:
«بار کار بر دوش دو نفر سنگين بود؛ آنها اميرمهدي ژوله و خشايار الوند، نويسندگان کارهستند. نوشتن براي 35 بازيگر اصلي کاري بسيار سختي است و با عشقي که به برادران قاسمخاني دارم و با همکاريهاي خوبي که با هم داشتيم تنديسم را به الوند و ژوله تقديم ميکنم.»
بيشتر بدانيد : چرا خشايار الوند از جداييش از مهران مديري خوشحال است ؟
طيف گستردهاي از سريالهاي طنز در کارنامه خشايار الوند به چشم ميخورد که مهران مديري کارگردان آنها نيست، مهدي مظلومي (کمربندها را ببنديم)، محمد حسين لطيفي (ساخت ايران)، رامبد جوان (مسافران)، سامان مقدم (ديوار به ديوار 1 و 2)، بهروز شعيبي (گلشيفته) و در اين اواخر تقريبا اکثر کارهاي سيروس مقدم (پايتخت 1، 3، 4، 5 و عليالبدل).
خشايار الوند و سيروس مقدم و محسن تنابنده
ذکر همه اين موارد نشانگر چند خصوصيت بارز خشايار الوند است: حرفهاي، متعهد، منعطف و کاربلد، اگر چنين خصوصياتي در يک نويسنده جمع نشده باشد نميتوانست کارنامهاي اينچنين پربار و پرکار داشته باشد.
بسياري از دوستان و همکاران او آرامش، مهرباني، صبوري و خوشمشربي را از بارزترين خصوصيات خشايار الوند ذکر کردهاند.
پوريا ذوالفقاري (منتقد سينمايي) آخرين خاطره اش از الوند را چنين گفته است:
«ميگويد به بازيگران نقشهاي فرعي سريالهاي طنز زنگ ميزنيد و خبرشان را در مجلهتان کار ميکنيد. ولي با نويسنده همان سريال تماس نميگيريد. ميگويم همين جا پياده ميشوم. زحمت افتادي. دست ميدهيم و ميگويم فردا زنگ ميزنم تلفني مصاحبهاي کنيم. با خنده ميگويد نه. بذار ديرتر. اينجوري حس ميکنم، چون اين را گفتم و رساندمت زنگ زدي... ميخنديم... ميرود و اين ميشود آخرين ديدارمان. لعنت به اين زندگي و واقعا از اين فرهادکش فرياد...»
واکنش ماهور الوند به فوت عمويش خشايار الوند
بسيار ناخوشايند و غمانگيز است چنين مطالبي را براي نويسندهاي بنويسي که او با قلمش ساعات و زمان زيادي شادي و خنده برايت به همراه آورده است، اين نوشتار اداي احترامي است به تمام آن لحظات شاد و خندههايي که خشايار الوند براي من رقم زده است، روحت شاد، مرد قلم شاد.
بيشتر بدانيد : اتفاق مثبتي که خشايار الوند را ذوق زده نکرد !
منبع: منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/154264/بيوگرافي خشايار الوند، نويسنده مطرح سريال هاي طنز - عکس