چه خبر - خواص پياز خام راا به خاطر بسپاريد
همه مي دانيم که پياز خام تند و تيز است و مصرف ان باعث آبريزش چشم مي شود، اما با تمام اين احوال بهتر است بدانيد پياز خام يک ماده غذايي سالم با خواص فراوان است. پياز در کنار مواد مغذي مانند انار و چاي سبز قرار مي گيرد و مزيت هاي فوق العاده اي براي سلامت دارد.
پياز به عنوان يک طعم دهنده در بسياري از غذاها مورد استفاده قرار مي گيرد، به همين دليل در اين مطلب قرار است جزئيات بيشتتري از اين ماده غذايي ارزشمند را بيان کنيم.
پياز خام و سلامت بهتر قلب و عروق
پياز حاوي مواد مغذي زياد از جمله ميزان بالايي ويتامين C، فيبر فوليک اسيد، کلسيم و همچنين آهن است. اما آنچه واقعا پياز را خاص کرده وجود آنتي اکسيدان کورستين* antioxidant quercetin در آن است که اين آنتي اکسيدانسرعت پيشروي آسيب هاي ناشي از اکسيداتيو را در سلول ها کم مي کند.
* انتي اکسيدان کورستين antioxidant quercetin : يک رنگدانه گياهي (فلاونوئيد) است که در غذاها و گياهان زيادي يافت مي شود، از جمله پياز، چاي سبز، سيب، انواع توت ها و غيره.
در مورد قلب آنتي اکسيدان کورستين در پياز به حفظ فشار خون سالم و نرمي و انعطاف پذيري عروق کمک مي کند. به علاوه به نظر مي رسد اين آنتي اکسيدان به کاهش کلسترول بد LDL در افرادي که در معرض خطر بيماري هاي قلبي و عروقي هستند، کمک مي کند. تمام اين ويژگي ها در کنار هم به حفظ سلامت قلب کمک مي کنند.
کاهش خطر سرطان
مصرف منظم پياز به پاکسازي عوامل سرطانزا که در طول روز مصرف مي کنيم، کمک مي کند. ترکيبات ارگانوسولفور بيشتر از ساير ترکيبات مانع سوخت و ساز عوامل سرطانزا به شکل خطرناک مي شوند. بررسي هايي که در اين زمينه انجام شده اند، نشان داده اند ترکيب پياز با زردچوبه داراي تاثيرات ضد سرطان است که ميزان احتمال پيدايش سرطان در روده را کاهش داده و به ميزان قابل توجهي خطر بروز سرطان روده بزرگ را کاهش مي دهد.
حتي مصرف پياز به ميزان متوسط هم داراي مزاياي زيادي است، اما دانشمندان معتقدند هر چه بيشتر پياز خام بخوريد مزاياي آن بيشتر است. خوشبختانه سير هم داراي ويژگي هاي مشابه است، بنابراين توصيه مي کنيم پياز و سير هر دو را به رژيم غذايي خود اضافه کنيد.
کاهش خطر بروز مسموميت غذايي
اين شايعه وجود دارد که بريدن پياز و نگهداري آن خطرناک است زيرا پياز به شدت مستعد رشد باکتري است. اما واقعيت خلاف اين شايعه را نشان مي دهد، پياز داراي ترکيبات خاصي است که آنتي باکتريال هستند. در حقيقت بعد از بريدن پياز آب آن خارج شده و بسياري از انواع ميکروارگانيسم هايي که باعث مسموميت غذايي مي شوند را از بين برده يا سرعت رشد آنها را کم مي کند.
بنابراين خوردن پياز همراه با وعده هاي غذايي باعث مي شود کمتر دچار بيماري و مسموميت شويد. به علاوه نگران پياز مانده در يخچال نباشيد. پياز اگر به درستي در يخچال نگهداري شود تا 7 روز قابل مصرف خواهد بود.
بهبود عملکرد سيستم ايمني بدن
کورستين يک ترکيب فوق العاده براي رفع التهاب است. اما زماني که مسئله نقش آن بر سيستم ايمني مطرح مي شود، کورستين در پياز باعث افزايش محتواي سلنيوم مي شود. سلنيوم يک ماده معدني است که ميزان آن در پياز بيش از ساير مواد غذايي است. سلنيوم به کاهش التهاب کمک کرده و عملکرد ايمني را تحريک مي کند و از واکنش هاي ايمني پيشگيري مي کند.
بيشتر بدانيد : سيستم ايمني بدن تحت تاثير عوامل عجيبي آسيب مي بيند!
بهبود آلرژي با پياز خام
از آنجايي که کورستين برخي عوامل حساسيت زا و ترکيبات التهابي را مسدود مي کند، براي بهبود حساسيت هاي فصلي بسيار مفيد است. بنابراين در صورت مشاهده هر گونه علائم حساسيت فصلي در خود به جاي خوردن قرص آنتي هيستامين، بهتر است کمي پياز خام را امتحان کنيد تا مانع توليد هيستامين شويد. علت خارش چشم ها، سوزش گلو و آبريزش بيني در حساسيت فصلي هيستامين است.
بيشتر بدانيد : 6 نشانه حساسيت غذايي در بزرگسالان که بايد جدي گرفته شوند
بيشتر بدانيد : حساسيت فصلي باعث درد مفاصل و کمر درد مي شود؟
کاهش خطر بروز ديابت
دانشمندان معتقدند که خوردن پياز باعث افزايش انسولين در سيستم بدن مي شود. انسولين براي پردازش قند موجود در غذا ضروري ست و پروتئين دي سولفيد اليل allyl propyl disulphide در پياز برخي نقاط کبد که در آن انسولين غير فعال مي شود را در بر مي گيرد. بنابراين انسولين بيشتري براي کنترل سطح قند خون باقي مي ماند.
ديابت نوع 2 زماني بروز مي کند که انسولين در پردازش گلوکز موثر نباشد که علت آن معمولا وجود بيش از حد قند است. خوردن منظم پياز به شما اين اطمينان را مي دهد که هميشه در بدن انسولين کافي براي پردازش قند وجود دارد. با اين حال هميشه بايد سطح قند خون چک شود.
کاهش خطر بروز لخته هاي خوني
زماني که دچار جراحتي مي شويم، به لخته شدن خون نياز داريم، اما لخته هايي که در داخل رگ ها تشکيل شوند، جريان خون را مسدود کرده و موجب مرگ مي شوند. پياز حاوي ترکيبي به نام rutin است که ز بروز لخته خون جلوگيري مي کند.
بيشتر بدانيد : چه کساني در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند؟
بهبود وضعيت خواب
هموسيستئين Homocysteine آمينو اسيدي است که در بدن و با شکستن پروتئين ساخته مي شود. مقدار زياد آن مانع توليدهورمون هاي سروتونين، دوپامين و نوراپي نفرين مي شود که هر سه مسئول تثبيت روحيه، احساس خوب، اشتها و خواب هستند. پياز سرشار از فولاتاست که مانع توليد بيش از حد هموسيستئين مي شود.
بنابراين مصرف مقدار کافي فولات براي پيشگيري از شديد شدن افسردگي ضروري است. کمبود فولات نيز منجر به خستگي و بروز مشکلات رشد مي شود. در کنار همه اين مزايا خوردن روزانه پياز هم از لحاظ جسمي و هم از لحاظ روحي به شما حس خوبي مي دهد.
بيشتر بدانيد : چرا بايد پياز را خام مصرف کنيم + خواص پياز براي سلامت
بيشتر بدانيد : کدام نوع پياز براي سلامتي مفيدتر است و چرا؟
بيشتر بدانيد : پياز داروخانه اي کامل!
بيشتر بدانيد : پياز در طب سنتي + خواص انواع پياز
بيشتر بدانيد : بوي بد پياز را به خاطر تاثيراتي که بر قلب و عروق شما دارد تحمل کنيد!
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/154045/اگر هر روز يک پياز خام بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟