نگاهي به فيلم پرحاشيه «آشغال هاي دوست داشتني» + عکس
يکشنبه 5 اسفند 1397 - 3:02:52 PM
چه خبر - آشغال هاي دوست داشتني و دعوت به آشتي و صلح

فيلم «آشغال هاي دوست داشتني» بالاخره بعد از 6 سال توقيف و فراز و نشيب هاي فراوان بالاخره بر روي پرده سينماهاي کشور به نمايش درآمد. کارگردان اين فيلم، محسن امير يوسفي است که دو فيلم قبلي اش يعني آتشکار و خواب تلخ، قبل از نمايش سال ها در انتظار دريافت مجوز پخش در صف مانده اند.

فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»
فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»

بيشتر بدانيد : اکران آشغال هاي دوست داشتني بعد از 6 سال + عکس

حاشيه ها، بخشي از آشغال هاي دوست داشتني هستند


اکران آشغال هاي دوست داشتني از روز 24 بهمن شروع شده و براساس گفته هاي تهيه کننده اش توانسته به فروش خوبي هم دست پيدا کند. نمي توان گفت چقدر از موفقيت اين فيلم در گيشه ناشي از توقيف طولاني مدت و حاشيه هاي آن است. اين حاشيه ها همزمان با آغاز ساخت اين فيلم شروع شده و بخشي از آشغال هاي دوست داشتني شده اند. حتي نقدها و تحليل هاي سينمايي اين فيلم تا حد زيادي تحت تاثير حاشيه هاي آن قرار گرفته است.
بعد از اکران آشغال هاي دوست داشتني هم همچنان حاشيه هاي زيادي با اين اثر سينمايي همراه شده اند؛ از اظهارنظرهاي برخي افراد مطرح جناح هاي سياسي گرفته تا حرف هاي سلبريتي هاي فيلم. شهاب حسيني، از بازيگران اصلي اين فيلم در اکران مردمي آن در پرديس سينمايي کوروش با انتقاد از نپذيرفتن فيلم در جشنواره فجر امسال گفت چنين شبي در روياهايمان بود.

نقد و بررسي فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»
نقد و بررسي فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»

برخي از رسانه ها هم نوشتند از آن جايي که سينماهاي متعلق به حوزه هنري از جمله سينما آزادي، آشغال هاي دوست داشتني را پخش نمي کنند، سازندگان اين فيلم، دسته گلي براي آن ها فرستاده اند و بر روي آن نوشته اند: از طرف آشغال هاي دوست داشتني. کارگردان اين فيلم درباره علت فرستادن اين دسته گل ها گفت که مضمون آشغال هاي دوست داشتني درباره آشتي، صلح و دوستي است. ما هم با توجه با اين مضمون براي اين سينماها فقط دسته گل فرستاديم تا به آن ها بگوييم که با اکران نکردن فيلم فقط از تماشاي آن محروم شده اند.

قصه آشغال هاي دوست داشتني چيست؟


آشغال هاي دوست داشتني حدود 6 سال پيش يعني در سال 91 ساخته شد. در اين مدت طولاني که فيلم توقيف بود تنها چيزي که از داستان آن مي دانستيم اين بود که درباره وقايع 88 است. عوامل و يازيگران فيلم تا حد ممکن سعي کردند که از افشاي داستانش خودداري کنند. با ديدن اين فيلم مي توان گفت آشغال هاي دوست داشتني يک روايت محتاط از رخدادهاي 88 است. داستان درباره پيرزني به نام منير(با بازي شيرين يزدانبخش) است که با دختر خاله اش(هديه تهراني) زندگي مي کند.

هديه تهراني در فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»
هديه تهراني در فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»

پيرزن در ميانه تظاهرات و اعتراضاتي که مربوط به سال 88 است چند معترض را در خانه اش پناه مي دهد. او بعد از اين قضيه متوجه علامت ضربدري مي شود که بر روي در خانه اش گذاشته شده است. به پيرزن مي گويند اين علامتي است که احتمالا توسط ماموران پليس گذاشته شده و آن ها ممکن است که روز بعد براي بازرسي خانه او بيايند.

شيرين يزدانبخش در فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»
شيرين يزدانبخش در فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»

اين زن نگران سعي مي کند خانه اش را جستجو کند و هر چيزي را که ممکن است دردسرساز باشد، دور بيندازد. بسياري از وسايل خانه هم مربوط به افراد خانواده پيرزن هستند که قاب عکس آن ها بر روي ديوار خانه او قرار دارد. يکي از قاب عکس ها متعلق به برادر پيرزن (با بازي شهاب حسيني) است که جزو چپ گراهاي مارکسيست دهه 60 است. عکس پسر مذهبي و رزمنده خانواده(صابر ابر) که در جنگ شهيده، يکي ديگر از قاب هاست. در کنار اين دو قاب، عکس هايي هم از پسر درس خوان و فرنگ رفته خانواده(حبيب رضايي) و همسر طرفدار مصدق پيرزن(با بازي اکبر عبدي) وجود دارد.

شخصيت هاي اصلي فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»
شخصيت هاي اصلي فيلم «آشغال هاي دوست داشتني»

بخش زيادي از اين فيلم به گفت و گوهاي خيالي پيرزن با قاب عکس هاي روي ديوار سپري مي شود. ما شاهد جدل هاي افراد اين خانواده و شادي هاي آن ها مي شويم که هر کدام باورها و اعتقادات خودش را دارد.

فيلم «آشغال هاي دوست داشتني» با نقش آفريني شيرين يزدانبخشفيلم «آشغال هاي دوست داشتني» با نقش آفريني شيرين يزدانبخش

به اعتقاد اکثريت منتقدان، مضمون اصلي آشغال هاي دوست داشتني، دعوت به آشتي و گفت و گوي گروه هاي مختلف اجتماعي است. در واقع شخصيت پيرزنِ فيلم، نماد کشور ايران است که هميشه دلواپس اعضاي خانواده اش است. ديگر شخصيت هاي فيلم هم نماد گروه هاي مختلف سياسي-اجتماعي هستند که عليرغم همه تعارض ها و تضادهايشان يک خواست مشترک دارند و مي خواهند وطن شان هميشه در آرامش و صلح باشد.

شهاب حسيني در «آشغال هاي دوست داشتني»
شهاب حسيني در «آشغال هاي دوست داشتني»

بسياري مي گويند موضوع و مضمونِ نو، روايت پردازي جذاب و بازي درخشان بازيگران به ويژه شيرين يزدان بخش در نقش پيرزن از جمله نقاط قوت فيلم هستند. اما يکي از نقاط ضعف فيلم اين است که همه کاراکترهاي آن فقط تيپ هايي هستند با رفتارها و ديالوگ هاي کليشه اي. ما در داستان شاهد شخصيت پردازي و چالش بين آن ها در روند فيلم نيستيم.

نگار جواهريان و شيرين يزدانبخش در «آشغال هاي دوست داشتني»
نگار جواهريان و شيرين يزدانبخش در «آشغال هاي دوست داشتني»

اما با وجود همه نقطه ضعف ها مي توان گفت آشغال هاي دوست داشتني جزو فيلم هاي خوب سينماي ايران است. سازندگان اين فيلم به سراغ يک سوژه جنجالي رفته و با هوشمندي توانسته اند روايتي جذاب و قابل قبول از آن بسازند. روايتي که مخاطب را با خود همدل و همراه مي کند و پيامي مهم را به جامعه منتقل مي کند.

بيشتر بدانيد : شهاب حسيني و هديه تهراني روي پوستر فيلمي که 6 سال ناکام ماند + عکس

بيشتر بدانيد : تيزر فيلم هديه تهراني که 6 سال توقيف بود

بيشتر بدانيد : مشکل آشغال هاي دوست داشتني براي حضور در سي و ششمين جشنواره فجر 96

بيشتر بدانيد : چهره هديه تهراني با موي سفيد در يک فيلم پرحاشيه + عکس


منبع: زندگي ايده آل

http://www.CheKhabar.ir/News/153987/نگاهي به فيلم پرحاشيه «آشغال هاي دوست داشتني» - عکس
بستن   چاپ