چه خبر - روش هاي درمان عفونت سينوس در خانه
بيشتر موارد عفونت سينوس به واسطه ويروس ها شکل مي گيرند که هم خبري خوب و هم خبري بد محسوب مي شود. بد از اين جهت که سينوزيت ويروسي را نمي توان با دارو درمان کرد. و خوب از اين جهت که علائم بيماري بايد طي هفت تا 10 روز خودبخود از بين بروند و با برخي درمان هاي خانگي ساده نيز مي توان طي اين مدت آنها را مديريت کرد.
پس از آغاز علائمي مانند احتقان سينوس، سرفه، سردرد، و گرفتگي گوش، شما بايد استفاده از درمان هاي خانگي را مد نظر قرار دهيد. به طور معمول پزشک يک بازه زماني هفت روزه را براي بررسي اين که آيا علائم بهبود مي يابند يا خير در نظر مي گيرد. اگر بيمار با تب پايدار يا بيش از 102 درجه فارنهايت (38.9 درجه سانتيگراد) مواجه باشد و به داروهايي مانند ايبوپروفن واکنش نشان ندهد، عفونت سينوس ممکن است باکتريايي باشد.
در اين زمان مراجعه به پزشک منطقي است. عفونت هاي سينوس باکتريايي اغلب با کمک دارو و استفاده از آتي بيوتيک قابل درمان هستند. اما عفونت هاي سينوس ويروسي را مي توان با برخي درمان هاي خانگي موثر مديريت کرد.
درمان عفونت سينوس با شستشوي بيني
شستشوي بيني نخستين اقدام خانگي در راستاي بهبود عفونت سينوس است. شستشوي بيني به پاکسازي و تخليه مخاط انباشته شده که موجب ناراحتي انسان مي شود، کمک مي کند. اين کار را مي توان به روش هاي مختلف انجام داد که يکي از سادهترين روش ها استفاده از نتي پات، ظرفي کوچک با ظاهري شبيه به چراغ جادو، است. همچنين، شما مي توانيد از سرنگ هاي بيني، اسپري بيني سالين يا بطري هاي که قابل فشار دادن هستند براي شستشوي بيني استفاده کنيد.
شما مي توانيد نتي پات را با ترکيب آب مقطر و حدود نصف قاشق چايخوري نمک بدون يد و نصف قاشق چايخوري جوش شيرين پر کنيد. همچنين، شما مي توانيد آب لوله کشي را به جوش آورده و سپس اجازه دهيد سرد شود و از آن استفاده کنيد. اين کار موجب نابودي ميکروب هاي موجود در آب مي شود.
شستشوي بيني دو بار در روز به واقع مي تواند مفيد باشد. اين کار به مرطوب و شل شدن ترشحات کمک مي کند که به طور کلي احساس راحتي بيشتر را در بيمار ايجاد مي کند. پس از هر بار استفاده وسيله مورد استفاده براي شستشوي بيني را نيز با آب استريل شسته و اجازه دهيد در مجاورت هوا خشک شود.
درمان عفونت سينوس با بخار داغ
بخار داغ بر اساس اصلي مشابه با شستشوي سينوس و حتي به روشي راحتتر عمل مي کند. مقداري آب را به جوش آورده و سپس يک حوله را روي سر خود و ظرفي که آب در آن ريخته شده است انداخته و بخاري که از آب داغ بلند مي شود را با فاصله ايمن تنفس کنيد. نزديک شدن بيش از حد به ظرف آب داغ خطر سوختگي را افزايش مي دهد. دوش آب داغ را نيز مي توانيد به عنوان جايگزيني براي اين روش مد نظر قرار دهيد.
همانند شستشوي بيني، بخار داغ مي تواند بيني را مرطوب کرده، به دفع مخاط اضافه کمک کرده و درد يا فشار سينوس را کاهش دهد.
درمان عفونت سينوس با رايحه درماني
اگر استفاده از روش بخار آب داغ را مد نظر قرار داده ايد، مي توانيد چند قطره روغن اکاليپتوس را در آب جوش ريخته و بخار را تنفس کنيد. ماده اصلي روغن اکاليپتوس به نام «سينئول» به باز شدن مسيرهاي هوايي و کاهش التهاب کمک مي کند. نتايج يک مطالعه نشان داد که قرص حاوي سينئول به کاهش سردرد، نقطه فشار، انسداد بيني، و ترشخ مخاط ناشي از سينوزيت کمک مي کند. همچنين، سينوئل نشان داده است که در درمان برونشيت حاد موثر عمل مي کند.
درمان عفونت سينوس با رطوبت سازها
بخار يک دستگاه رطوبت ساز مي تواند رطوبت اتاق را افزايش داده و همچنين به مرطوب شدن مسيرهاي بيني کمک کند. افراد بسياري از دستگاه هاي رطوبت ساز براي مقابله با آب و هواي خشک استفاده مي کنند و اين دستگاه ها مي توانند علائم سينوزيت و ديگر بيماري هاي تنفسي را تسکين دهند.
نکاتي که درباره استفاده از دستگاه هاي رطوبت ساز بايد مد نظر قرار دهيد اين است که سطح رطوبت بيش از حد زياد نشده و دستگاه را همواره تميز نگه داريد. در صورت عدم رسيدگي و پاکسازي مناسب، دستگاه هاي رطوبت ساز کثيف مي توانند مکان خوبي براي رشد و تکثير باکتري ها و قارچ ها باشند که هر دو مورد مي توانند موجب عفونت هاي سينوس شوند. برخي افراد به آب موجود در دستگاه رطوبت ساز چند قطره روغن اکاليپتوس نيز اضافه مي کنند.
درمان عفونت سينوس با کمپرس گرم
استفاده از کمپرس گرم روي صورت مي تواند به تسکين درد ناشي از عفونت سينوس کمک کند. سادهترين روش خيس کردن يک پارچه يا حوله با آب گرم و قرار دادن آن روي صورت است.
درمان عفونت سينوس با هيدراته نگه داشتن بدن
تامين آب مورد نياز بدن توصيه اي است که بارها آن را شنيده ايد. نوشيدن مايعات فراوان - ترجيحا آب - به ايجاد احساسي بهتر در شما کمک مي کند. در مورد عفونت سينوس، هيدراته نگه داشتن بدن به شل شدن مخاط و تخليه راحتتر آن کمک مي کند. از مصرف نوشيدني هاي حاوي الکل و کافئين پرهيز کنيد زيرا مي توانند اثري معکوس داشته و موجب کم آبي بدن شوند. الکل مي تواند موجب تورم بيشتر سينوس و تشديد علائم سينوزيت شود.
بالاتر گذاشتن سر هنگام شب
هنگام خواب بهتر است سر خود را بالاتر از قسمت هاي ديگر بدن قرار دهيد زيرا صاف خوابيدن مي تواند به معناي تجمع مخاط بيشتر در سينوس ها و تشديد علائم بيماري باشد. از يک متکاي اضافه استفاده کرده يا چيزي را زير تشک خود قرار دهيد تا سر بالاتر از ديگر قسمت هاي بدن قرار بگيرد. زماني که با يک عفونت مواجه هستيد خواب و استراحت کافي و با کيفيت از اهميت ويژه اي برخوردار است.
براي عفونت سينوس چه زماني به پزشک مراجعه کنيم؟
اگر علائم عفونت سينوس پس از گذشت 10 روز همچنان ادامه دارند و نشانه اي از بهبودي در اين شرايط ديده نمي شود به پزشک مراجعه کنيد. ممکن است به يک عفونت باکتريايي مبتلا شده باشيد و نيازمند مصرف آنتي بيوتيک باشيد.
همچنين، زماني که با عفونت هاي عودکننده سينوس مواجه هستيد بايد به پزشک مراجعه کنيد. بنابر نتايج يک مطالعه، افرادي که به سينوزيت مزمن مبتلا بودند، سطح درد خود را بيشتر از بيماران مبتلا به نارسايي احتقاني قلب، بيماري مزمن انسدادي ريه، آنژين و سياتيک درجه بندي کرده بودند.
بيشتر بدانيد : پاسخ به 7 سوال که هميشه درباره عفونت هاي سينوسي مي پرسيد
بيشتر بدانيد : درمان سينوزيت و از بين بردن عفونت سينوس با سرکه سيب
بيشتر بدانيد : از کجا بفهميم بيماري سينوزيت داريم؟
منبع : asriran.ir