چه خبر - آخرين پرسه زمستاني در وضعيت اکران فيلم ها!
سرانجام جشنواره فيلم فجر با تمام هياهو و جنجالهايش، فيلمهاي خوب و بدش، نقدها و تقديرهايش، اشک ها، لبخندها و اعتراض هايش و پرواز سيمرغها بر شانه برندگانش، تا بهمن سال آينده رخت خود را بست. حالا نيز بعد از به پايان رسيدن اين جشنواره و در آستانه فرارسيدن اکران طلايي نوروز، بحث برسر فيلمهايي که به اين دوره از اکران ميرسند همچنان داغ است.
هرچند ميتوان با توجه به تجربه سالهاي پيش حدسهايي زد، اما شايد خالي از لطف نباشد که در آخرين ماه باقي مانده از سال 97 پرسهاي ميان سينماها بزنيم؛ سينماهايي که حال به روال عادي ساز و کار خود بازگشته اند و فيلمهاي جديدي را نيز به جدول اکران خود اضافه کرده اند. فيلمهاي همچون «هتتريک»، «آشغالهاي دوست داشتني»، «جن زيبا»، «سوءتفاهم»، «ضربه فني»، «قرارمون پارک شهر» و «ماموريت غيرممکن» که از روز گذشته، اکران خود را آغاز کرده اند. در اين ميان، اما فيلم «آشغالهاي دوستداشتني» ساخته محسن امير يوسفي، پس از کش و قوسهاي فراوان و شش سال بايگاني شدن توانست رنگ نقرهاي پرده جادو را به خود ببيند که براي آن جريان واپس مانده از سينما که در پيچ و خم تغييرات و سلايق مديران، آثارشان بارها به قهقراي توقيف سپرده شد، اميدبخش است. در گفتار پيشرو به بررسي توشه پاياني زمستان 97 براي سينماهاي کشور خواهيم پرداخت.
بيشتر بدانيد : از شهاب حسيني تا نورگل يشيلچاي: بازيگران روي پرده سينما + عکس
«آشغالهاي دوست داشتني» و گره کوري که سرانجام باز شد!
«آشغالهاي دوست داشتني»، سومين فيلم بلند امير يوسفي بعد از «آتشکار» و محصول سال 91 است که عليرغم انعطافي که امير يوسفي بارها به راي دبيران و مسئولان نشان داد و طبق گفته خود او نسخه نهايي فيلم چندينبار ساخته شد، 67 مورد اصلاحيه به فيلمنامهاي خورد که قبلا مورد تاييد ارشاد بود، نه از دولت احمدي نژاد جان سالم به در برد و نه از اعتدال دولت روحاني عايدي داشت.
بيشتر بدانيد : اکران آشغال هاي دوست داشتني بعد از 6 سال + عکس
«آشغالهاي دوست داشتني»، اما طي اين سالها موافقاني از جمله کيانوش عياري و مخالفان بسياري را به خود ديد. در دوره مديريت جواد شمقدري بر حوزه سينمايي دولت دهم، به رغم آنکه تمام جزييات فيلم در سناريوي مصوب وجود داشت و امير يوسفي چيزي اضافه بر فيلمنامه را به تصوير نکشيد، باز هم شمقدري عقبنشيني و اعلام کرد که در شرايط سياسي حال حاضر، اين فيلم در دولت بعدي مميزيهاي بيشتري نيز خواهد خورد.
پوستر «آشغالهاي دوست داشتني»
همچنين پس از آنکه فيلم براي رسانهها اکران شد «وحيد يامين پور»، در مطلبي که درباره اين فيلم با عنوان «به بدهکار که رو بدهي، طلبکار ميشود!» در فضاي مجازي منتشر کرده، نوشت: «امشب کارگردان فيلم آشغالهاي دوست داشتني فيلم توقيف شدهاش را آورده بود که ببينيم. فيلم که تمام شد آمد که نظرمان را بشنود. وقتي ديدم برخي رفقاي حزب اللهي با لکنت و رودربايستي حرف ميزنند، خودم را سانسور نکردم. بيست دقيقه خيلي شفاف درباره خباثتهاي فيلمش حرف زدم، اگر باخبر بشوم که قرار است اين فيلم اکران شود هرکاري را براي راهاندازي جريانهاي اعتراضي خواهم کرد»!
اما عليرغم تمام اين اتفاقات، «آشغالهاي دوست داشتني» که تاکنون چهار وزير را به خود ديده است، در نهايت پس از گذشت شش سال توانست به جدول اکران برسد. اين فيلم از آثار پرحاشيه توقيف شدهاي بود که از سي و دومين دوره جشنواره فيلم فجر براي رسيدن به اين کارناوال سينمايي دويد، اما هربار به بهانهاي از جشنواره کنار گذاشته شد. در جشنوارهاي که گذشت نيز امير يوسفي فرم درخواست را پر کرد، اما باز فيلم روال سالهاي پيش را به خود ديد با اين تفاوت که داروغه زداه، دبير جشنواره اين قول را داد که فيلم پس از پايان جشنواره به اکران خواهد رسيد. حال نيز در ليست تازههاي اکران در سايت سينما تيکت نام اين فيلم به چشم ميخورد.
هديه تهراني در «آشغالهاي دوست داشتني»
داستان پر حاشيه فيلم «آشغالهاي دوست داشتني»، اما در يکي از روزهاي بعد از انتخابات که تجمع مخالفان انتخابات و معترضان در خيابانهاي تهران برقرار است، ميگذرد. عدهاي از تجمعکنندگان فراري از دست نيروهاي امنيتي وارد خانه پيرزن ميشوند و در آنجا مخفي ميشوند. بعد از خروج از خانه متوجه علامتي بر روي درِ خانه پيرزن ميشوند و طبق شايعههاي آن روزها به پيرزن خبر ميدهند که آنها احتمالا در روزهاي آينده به خانه او مراجعه خواهند کرد و آنجا را ميگردند پس به پيرزن هشدار ميدهند که اگر در خانهاش چيز مشکوک و مسالهسازي دارد آن را از خانه خارج کند تا مشکلي برايش به وجود نيايد و داستان تازه از اينجا شروع ميشود. بر اتاق خانه پيرزن سه قاب عکس از سه مرد وجود دارد. مرد اول پسر پيرزن است که در جنگ ايران و عراق شهيد شدهاست.
قاب عکس دوم متعلق به برادر او است که از اعضاي سازمان مجاهدين بوده است که در جريان اتفاقات دهه شصت اعدام ميشود و قاب عکس سوم هم متعلق به همسر پيرزن است که ظاهرا از طرفداران مصدق بودهاست که در جريان کودتاي 28 مرداد برايش اتفاقي ميافتد. روند داستان به گفتوگوي خيالي اين سه نفر با پيرزن در جريان شبي ميگذرد که او خيال ميکند فردا به سراغش خواهند آمد. در اين فيلم شيرين يزدان بخش، حبيب رضايي، هديه تهراني، نگار جواهريان، صابر ابر و شهاب حسيني به ايفاي نقش ميپردازند.
بيشتر بدانيد : تيزر فيلم هديه تهراني که 6 سال توقيف بود
«جن زيبا»، يک حرکت تجاري در لفافه هنر
شايد بسياري دوست داشتند اينچنين تصور کنند که حضور نورگل يشيلچاي، ستاره سينماي ترکيه در فيلم تازه بايرام فضلي يک حرکت هنري است و نه يک اتفاق تجاري! اما با تبليغات رنگارنگ اين فيلم بهويژه در فضاي مجازي، اين بازي گرفتن به منظور موفقيتهاي تجاري قوت گرفت.
نورگل يشيلچاي در «جن زيبا»
در «جن زيبا» تازهترين اثر بايرام فضلي پس از «باز هم سيب داري؟» نورگل يشيلچاي، فرهاد اصلاني، ليلا زارع، ليلا موسوي، محرم زينالزاده، ميثم پويانفر، علياکبر جعفري، هوشنگ رادي پور، منظر لشگري به ايفاي نقش پرداختهاند و داستان آن نيز درباره يدا... است که مدتي پيش زنش مرده، شبها شبح ميبيند که شبح همان بازيگر ترکيه نورگل يشيلچاي است.
بيشتر بدانيد : ناگفته هاي نورگل يشيلچاي، بازيگر ترکيه اي از بازي در فيلم ايراني
«هت تريک»، نيمه تاريک يک قمار
يکي از فيلمهايي که در سي و ششمين جشنواره جهاني فيلم فجر خوش درخشيد، «هت تريک» ساخته رامتين لوافي بود. اين فيلم که امير جديدي، پريناز ايزديار، صابر ابر، ماهور الوند، همايون ارشادي و... بازيگران اصلي آن هستند، از يک مهماني شروع ميشود که ليدا (با بازي پريناز ايزديار) به همراه همسرش (با بازي امير جديدي) به آن دعوت شدهاند. ليدا عکاس است وشوهرش، فرزاد دقيقا مشخص نيست چه کاره هست.
پريناز ايزديار، صابر ابر و امير جديدي در «هت تريک»
کيوان دوست اين دو نفر (با بازي صابر ابر)، دوست دختر جديدي به نام رها (با بازي ماهور الوند) گرفته و او را هم به مهماني آورده است. اين چهار نفر در راه برگشت به خانه با يک چيز يا کسي تصادف و فرار ميکنند. فرزاد که پشت رل نشسته بوده سرتاپا استرس دارد و پيشنهاد ميدهد که جمع دوستانهشان بروند جايي در آرامش با هم صحبت کنند تا ببينند دقيقا بايد چه کار کنند. فيلم همچنين نيمنگاهي به مساله شرطبنديهاي آنلاين هم دارد که اين روزها در کشور غوغا ميکند و با وجود گزارشهاي متعدد، هنوز جلوي آنها گرفته نشده است.
بيشتر بدانيد : هت ريک پريناز ايزديار در سينماها + تصاوير
«ضربه فني»، در تجربه متفاوتي از زندگي
اين فيلم ساخته غلامرضا رمضاني است که در سيامين جشنواره فيلم کودک نيز به نمايش درآمد و موفق شد جايزه بهترين فيلمنامه و بهترين فيلم نوجوانان را از آن خود کند. نسيم ادبي، افشين هاشمي، نازنين احمدي، سيروس همتي، مجيد نوروزي، درسا بختيار، مليحه کيا، سپهراد فرزامي، سياوش اسدپور، علي ملکيان، حسين لطفي، متين جانجانه، محمدامين مرادي، پوريا ايماني و هستي فرامرزي در اين فيلم به ايفاي نقش ميپردازند.
نسيم ادبي و افشين هاشمي در «ضربه فني»
در خلاصه داستان فيلم آمده است: محمد شاگرد درسخوان و خوبي است که يکي از شاگردان مدرسه مزاحم او ميشود. در اين ميان محمد با يکي از شاگردان مدرسه به نام امير که ورزشکار است، آشنا ميشود و اين آشنايي سرنوشت متفاوتي را براي هر سه نفر آنها به دنبال دارد و....
«سوءتفاهم»، روي ديگر واقعيت!
يکي ديگر از فيلمهايي که در سي و ششمين جشنواره ملي فيلم فجر و در بخش سوداي سيمرغ به نمايش درآمد، «سوءتفاهم» ساخته احمد رضا معتمدي بود. قصه فيلم روندي متفاوت از سياستهاي فيلمسازي در سينماي ايران را پيش ميگيرد و گاهي نيز مخاطب را دچار سرگيجه ميکند؛ سرگيجهاي عميق از آنچه مقابل چشمانت ميبيني و آنچه در واقعيت روي ميدهد!
مريلا زارعي و هانيه توسلي در «سوءتفاهم»
در اين فيلم مريلا زارعي، کامبيز ديرباز، هانيه توسلي، پژمان جمشيدي، اکبر عبدي، مهدي فخيم زاده، آرش نوذري به ايفاي نقش پرداختهاند. در خلاصه داستان فيلم نيز آمده است: گاهي ميان مشاهده و واقعيت فاصله است، براي يافتن حقيقت دقت و آگاهي لازم است... وقتي عشق دستمايه کلاهبرداري ميشود، شايد جاي ظالم و مظلوم تغيير کند... اينجاست که عاشق واقعي بايد تاوان دهد تا از فريب مبرا شود... اين فيلم شما را به انديشيدن پس از تماشا تشويق ميکند.
بيشتر بدانيد : روايت مريلا زارعي از سکانس خشني با 60 برداشت و سعه صدر پژمان جمشيدي + تصاوير
«ماموريت غيرممکن»، کمدي تازه نفس اکران
در حالي که هنوز چندين کمدي از جمله «قانون مورفي» و «پارادايس» بر پرده سينما خودنمايي ميکند، کمدي تازهاي به کارگرداني يعقوب غفاري نيز به ليست اکران اضافه شده است. «ماموريت غيرممکن» روايت فردي به نام کريم است که عاشق خوانندگي است و بدون اينکه بداند دلداده ماموري شده که ماموريت دارد فرمولي را از دانشمندي سرقت کند.
جمشيد هاشم پور و پژمان بازغي در «ماموريت غيرممکن»
علي اوجي، سارا خوئينيها، پادينا رهنما، مهران رجبي، نسرين نصرتي، يوسف صيادي، مينا جعفرزاده، عسل قرايي و پژمان بازغي، جمشيد هاشم پور و محمدرضا شريفي نيا از نقش آفرينان اين فيلم هستند.
«قرارمون پارک شهر»، پشت پرده سرنوشت
اين فيلم ساخته تازه فلورا سام است که پيش از اين با نام «نيمکت» در رسانهها معرفي شده بود و محصول سال 95 و يک داستان اجتماعي است که حال پس از دو سال انتظار براي اکران به پرده نقرهاي رسيده است.
شقايق فراهاني در «قرارمون پارک شهر»
«قرارمون پارک شهر» روايت يک نويسنده است که در حال نوشتن آخرين رمان خود است و در اين مسير، پردههاي تازهاي از زندگياش برداشته ميشود، حقايقي دور از باور و تصور او که خود راوي داستان خويش است! در اين فيلم شقايق فراهاني، ماه چهره خليلي، امين زندگاني، سام نوري، سياوش طهمورث، اميد روحاني، افسر اسدي، شيوا خسرومهر، مريم کاوياني، نرگس محمدي و محمدرضا شريفي نيا به ايفاي نقش ميپردازند.
بيشتر بدانيد : فيلم هاي خوبي که قرار است پاييز اکران شوند + عکس
منبع: روزنامه قانون