چه خبر - گرانيِ مرغ و گوشت، جگر و سنگدان را محبوب کرد
اين روزها با گران شدن قيمت مواد پروتئيني، بسياري از خانوادهها به سمت مواد داراي ارزش غذايي با قيمت پايينتر سوق پيدا ميکنند.
همچنين با توجه به افزايش قيمت گوشت مرغ، خوردن دل، جگر و سنگدان مرغ ميان مردم خواهان بيشتري پيدا کرده است، اما سوالي که مطرح ميشود اين است که آيا مصرف اين مواد سلامتي افراد را با مشکل مواجه ميکند يا خير؟
در اين خصوص محقق طب اسلامي در چهارمحال و بختياري، محمدامين افرا اظهار کرد: برخي از پرورشدهندگان مرغ به دليل کاهش تلفات، به جوجهها آنتي بيوتيک تزريق ميکنند که تزريق آن، يک امر طبيعي است.
عرض اندام دل، جگر و سنگدان در سفرههاي مردم
وي با اشاره به اينکه بايد نسبت به سالم بودن مرغ و محتويات دروني آن آگاهي لازم را پيدا کرد، افزود: لازم است حداقل دو تا سه هفته قبل از ذبح، آنتي بيوتيک به مرغ تزريق شود، اگر روزهاي پاياني ذبح، تزريق صورت گيرد مواد مضر بيشتر در کليهها و جگر رسوب ميکند که اين امر عوارض سو را براي بدن انسان به همراه دارد.
افرا در خصوص خواص محتويات دروني مرغ همچون دل، جگر و سنگدان مرغ، تصريح کرد: اين مواد غذايي داراي چربي اشباع فوقالعادهاي هستند، به اين معنا که استفاده از دل، جگر و سنگدان مرغ براي تمامي گروههاي سني بلامانع بوده و تنها افرادي که در معرض خطر قلبي هستند نبايد استفاده کنند.
وي ادامه داد: زيادهروي در مصرف دل، جگر و سنگدان مرغ عوارضي را براي انسان به همراه دارد.
محقق طب اسلامي در استان خاطرنشان کرد: دل، جگر و سنگدان مرغ سرشار از آهن، پروتئين، ويتامين A، منبع غني ويتامين B، منيزيم، پتاسيم و مس است که در درمان کم خوني، تقويت حافظه، خلق و خو، اعصاب و در درمان افسردگي نيز مؤثر است.
منبع: isna.ir