چه خبر - روشهاي تمرين مديتيشن در خانه
اگر مي خواهيد ذهن تان را از مشغله هاي روزانه پاکسازي کنيد و به آرامش برسيد در خانه مديتيشن کنيد. مديتيشن استرس و اضطراب را از بين مي برد، فشار خون را پايين مي آورد، کيفيت خواب و توانايي تمرکز را بالا مي برد.
فضاي مناسبي را در خانه پيدا کنيد
چه فضايي را براي مديتيشن مناسب مي دانيد؟ اتاق خواب؟ اتاق نشيمن يا اتاق مطالعه؟ هدف اين است که در اين فضا هيچ چيزي براي حواس پرتي وجود نداشته باشد. فضايي که انتخاب مي کنيد علاوه بر آرام بودن بايد يک اتاق خصوصي باشد مثل اتاق خواب. اگر چنين فضايي در خانه نداريد آن را ايجاد کنيد. قسمتي از خانه را مرتب کنيد و به راحتي در آن مديتيشن کنيد.
اصول فنگ شويي را در خانه رعايت کنيد
فنگ شويي يعني آب و باد و با طبيعت تعادل را ايجاد مي کند. به اعتقاد فنگ شويي هر چيزي انرژي (چي) دارد و بايد انرژي چي منفي را دور و انرژي چي مثبت را جذب کرد. براي ايجاد يک فضاي مثبت با رعايت فنگ شويي موارد زير را رعايت کنيد:
موجودات زنده مثل گياهان
اشياء زيبا مثل مجسمه
آينه
صداهاي ملايم مثل صداي آب يا وزش باد
يک شيء مرکزي مثل يک ميز کوچک با کتاب يا آباژور
فاصله دادن مبل ها از ديوار
عود
منظم بودن اتاق و جلوگيري از هر نوع به هم ريختگي
چيزهايي که باعث حواس پرتي و آسيب به تندرستي مي شود را حذف کنيد
در مديتيشن بايد حضور حواس پرتي ها را پذيرفت. هنگام مديتيشن نمي توان هيچ قضاوتي درباره حواس پرتي ها (صداي تيک تاک ساعت يا پارس کردن سگ) کرد و يا ارزش منفي يا مثبت به آن ها داد. فقط به آن ها اجازه ميدهيم اتفاق بيفتند و مثل امواج رهايشان مي کنيم.
گذشته از اين ها مي توانيم بعضي از حواس پرتي ها را قبل از مديتيشن از بين ببريم. قبل از هر چيزي بايد براي ابزارهاي ارتباطي مثل شبکه هاي اجتماعي حد و مرز تعيين کنيم. اگر براي مديتيشن به گوشي نياز داريد بايد آن را در حالت پرواز قرار دهيد تا هيچ پيامي از شبکه هاي اجتماعي دريافت نکنيد.
زمان خاصي را براي مديتيشن در نظر بگيريد
هر روز زمان خاصي را براي مديتيشن در نظر بگيريد. طلوع خورشيد آرام ترين و بهترين زمان براي مديتيشن است. زيرا از طريق مديتيشن در اين زمان مي توانيد تعادل آن روز را برقرار کنيد.
هنگام مديتيشن هيچ کار ديگري انجام ندهيد
در خانه عادت داريد که دائم کاري انجام دهيد. وقتي مديتيشن مي کنيد يعني داريد کاري انجام مي دهيد و هم زمان نبايد کار ديگري انجام دهيد.
هر زماني مي توانيد در خانه مديتيشن کنيد
مراقبه ذهني يک تمرين نشسته است که به اين شکل انجام مي شود:
راحت بنشينيد و چشم ها را ببنديد.
روي تنفس تمرکز کنيد و از بيني نفس را داخل و بيرون بدهيد.
چيزهايي که باعث حواس پرتي مي شوند را رها کنيد و اجازه دهيد راه خودشان را بروند.
با احساسات فيزيکي مثل احساسات ذهني رفتار کنيد. آن ها را بنويسيد سپس رها کنيد و دوباره به تنفس تمرکز کنيد.
هنگام تمرين مراقبه ذهني از مشخصات فيزيکي هر چيزي نکته برداري کنيد. احساسات فيزيکي را يادداشت برداري کنيد: صداها، بوها، مزه ها، طرح ها و ظاهر هر چيزي. اکنون متوقف شويد و از سر تا پا خودتان را اسکن کنيد و بنويسيد که هر عضوي چه کاري انجام مي دهد و چه احساسي دارد.
افکاري که به ذهن مي آيد و احساسي که نسبت به آن افکار داريد را بنويسيد. سپس رهايشان کنيد. روي تنفس و فعاليت هاي فيزيکي تمرکز کنيد و به علاوه روي اشياءي که با آن ها در ارتباط هستيد.
وقتي همه چيز منظم پيش برود خانه را به چشم يک مکان مراقبه مي بينيد و احساس مي کنيد که اين نظم و ترتيب در انرژي فضاي اتاق تاثير دارد.
ديگر در خانه بي نظمي ديده نمي شود چون ذهن دستور مي دهد که چيزهاي غيرضروري را دور بريزيد. گياهان رشد مي کنند. پرنده ها در حياط لانه مي کنند. اتاق بوي خوب مي دهد و آدم ها را به خود جذب مي کند.
seemorgh.com/lfestyle
منبع : bedunim.ir