چه خبر -
باورهاي غلطي چون قبول اينکه ما به اندازهي کافي خوب نيستيم، به جايي که بايد ميرسيديم نرسيدهايم، و يا عدم درک قصد و نيت ديگران يا واکنششان نسبت به خودمان باعث شده که از لذتها و واقعيتهاي جاري زندگي دور بمانيم و شاد بودن براي بيشتر ما، صرفا يک تظاهر باشد. لازم است نگرش و طرز فکرمان را بهتر کنيم و به درک بهتري از اتفاقات اطرافمان برسيم تا ديد منفي که نسبت به خود داريم، محدود شود.
اين پنج اصل روانشناسي را باور داشته باشيد تا راحتتر زندگي کنيممردم آنقدرها هم که فکر ميکنيد به شما اهميت نميدهند
شايد تلخ و ناگوار به نظر برسد اما واقعيت دارد. اگر هميشه فکرمان درگير برداشت ديگران در مورد خودمان باشد، باعث ميشود نظرات و توقعات ديگران برايمان تعيين کننده بشود، اما واقعيت اين است که هر کسي دغدغهها و مسائل خودش را دارد. بهتر است يادتان باشد برخلاف آنچه که بيشتر ما تصور ميکنيم، اين ذهن ِ خود ِ ماست که طبق تجربيات يا دريافتهاي نادرست گذشته و تفسيرهاي اشتباه، نتيجه گيري ميکند. خودتان باشيد، بدون اينکه نگران نظر ديگران باشيد.
اينکه چه کسي هستيم، مدام در حال تغيير است
بسيار سادهلوحانه است که فکر کنيم ما همان کسي هستيم که ده سال پيش بوديم و همان طرز فکر و احساسات را در ده سال بعد هم خواهيم داشت. گذشته، حال و آيندهي ما کاملا با هم متفاوت است زيرا نگرش ما طبق شرايط زندگي و تجربيات، تغيير ميکند. به همين دليل ما بايد هميشه هنگام تصميمگيريها، زمان حالمان را ارزيابي کنيم. ما هرگز نميتوانيم پيشبيني کنيم در آينده چطور قرار است فکر کنيم و احساس کنيم و هر چيزي که در گذشته روي داده است، مربوط به گذشته است. تمام قدرت ما در همين زمان است.
دست از مقايسهي خودتان با ديگران برداريد
با فشارها و استرسهايي که امروزه رسانههاي اجتماعي بر ما وارد ميکنند، به سادگي در دام مقايسهي نابجاي خود با ديگران گرفتار ميشويم و زندگي خودمان را با زندگي به ظاهر «کامل» و «همهچيزتمام» ديگران مقايسه ميکنيم. در زندگي واقعي همهي افراد معمولا سعي ميکنند بهترين جنبههاي زندگي خود را در معرض نمايش بگذارند تا توسط ديگران نقد نشده يا طرد نشوند.
واقعيت اين است که همهي ما آسيبپذير هستيم و همهي ما دوست داريم توسط ديگران تائيد و پذيرفته شويم. اين اشتباه و اتلاف وقت بسيار بسيار بزرگي است که فکر کنيم ديگران به هر حال از ما بهتر هستند و زندگيشان کاملا ايدهآل است. مقايسه و احساس پايينتر بودن از ديگران، بيفايده و نادرست است زيرا حتي موفقترين و قويترين انسانها نيز نگرانيها و دغدغههاي خودشان را دارند و خيلي چيزهاي دروني ديگر که ما از آنها بيخبريم.
فکر نکنيد ديگران به پند و نصيحت شما گوش ميدهند
حتما برايتان پيش آمده که دوستتان درگير مشکلي باشد و شما دوستانه و دلسوزانه نصيحتش کنيد و تمام تلاشتان را براي کمک به او انجام دهيد، اما به نظرتان رسيده باشد که انگار او گوش شنوايي ندارد! شما احساس فرسودگي و ناتواني خواهيد کرد چون واقعا قصد داريد به او کمک کنيد. موضوع اين است که هيچکس هرگز به پند و اندرز ديگران گوش نميدهد مگر اينکه آن پند و توصيه، در زمان درست و در شرايط مناسب ارائه شود. البته شايد هم بعدا متوجه شويد او مشکلش را به شيوهي شما حل کرده است، اما احتمالا خودش به آن نتيجه رسيده است. پس احساس نااميدي و دلسردي نکنيد، شما کارتان را درست انجام دادهايد!
شما تنها ميتوانيد واکنش خودتان را کنترل کنيد
واکنشي که شما نسبت به يک مشکل، حادثه و يا موقعيت بسيار مهم نشان ميدهيد، از خود ِ آن موضوع بسيار مهمتر است. در زندگي، اين نگرش ماست که تعيين ميکند چقدر شاد يا نارحت باشيم. شما ميتوانيد واکنشي را انتخاب کنيد که پژواک مثبت يا منفي روي زندگي و افکار و احساسات و هيجانات آيندهتان داشته باشد.
البته تحت يک شرايط سخت و دشوار، کنترل واکنش کار سختي است، اما ياد بگيريد که چند ثانيه از آن حال و هوا خارج شويد و ذهنتان را قبل از واکنش نشان دادن، ريسِت کنيد تا پيامدها و عواقب ممکن و احتمالي براي خود و ديگران را بررسي کنيد.
منبع : زندگي ايده آل