چه خبر - بدشانسهاي سيوهفتمين جشنواره فيلم فجر
سيوهفتمين جشنواره فيلم فجر براي برخي از فيلمسازان و بازيگران نماد بدشانسي بود، چرا که امسال تعدد فيلمهاي قابل قبول بيشتر از سالهاي گذشته بود و همين موجب شد خيليها آنطور که بايد ديده نشوند. امسال در جشنواره، فيلمهايي بودند که اگر در جشنواره سال گذشته شرکت ميکردند يا شايد اگر به جشنواره سال آينده ميرسيدند، ميتوانستند رکورددار دريافت سيمرغ باشند يا حداقل اينگونه مظلوم از گردونه رقابت کنار نروند. بدشانسهاي اين دوره را مرور ميکنيم:
فيلم سرخپوست به کارگرداني نيما جاويدي:
يکي از بدشانسترينهاي جشنواره «سرخپوست» بود؛ فيلمي قابل تامل و متفاوت که حرفهاي زيادي براي گفتن داشت. نيما جاويدي کارگرداني است که بعد از ساخت فيلم ضعيفي چون «ملبورن»، در دومين تجربهاش همه را شگفتزده کرد.
فيلم «سرخپوست»
«سرخپوست» چندين پله از نخستين فيلم جاويدي بالاتر بود. او مسيري را که شايد در بهترين حالت با ساخت سه چهار فيلم ديگر ميتوانست طي کند در دومين ساختهاش طي کرد، اما امسال سال مناسبي براي حضور او نبود. «سرخپوست» اگر در جشنوارهاي ديگر بود، ميتوانست سيمرغهاي بهترين صدابرداري، طراحي صحنه، طراحي لباس، طراحي گريم، موسيقي متن، فيلمبرداري و بهترين بازيگر زن (پريناز ايزديار) را از آن خود کند.
بيشتر بدانيد : سرخ پوست، فيلمي که ميشود با آن دوباره عاشق سينما شد
نويد محمدزاده؛ يک سرخپوست جنگجو:
او يکي از بدشانسترينهاي جشنواره امسال بود. از بازي بدون نقص محمدزاده در «سرخپوست» نميشود گذشت و کاراکتر جذابي که در آن ايفاي نقش کرد.
نويد محمدزاده در «سرخپوست»
نويد محمدزاده آنقدر باهوش هست که امسال با بازي در «سرخپوست» توانست خودش را از مهلکه بازي در نقشهاي يکنواخت رها کند و روي ديگري از خود را نشان دهد. او امسال بازي را به رفيق شفيقش واگذار کرد؛ هوتن شکيبا سيمرغي را که ميتوانست در دستان نويد باشد از آنِ خود کرد. اين از معدود دفعاتي است که به جرأت ميتوان گفت نويد نهتنها از اين اتفاق ناراحت نيست بلکه خوشحال است. چون هوتن رفيق قديمياش، مانند خود او سالها روي صحنه تئاتر خاک خورده و با چند سال فاصله قرار است در مسير نويد محمدزاده قدم بردارد. هوتن شکيبا حالا در ليست چند جوان اول پرفروش سينماست.
بيشتر بدانيد : نويد محمدزاده با لباس نظامي در «سرخپوست»
فيلم قسم به کارگرداني محسن تنابنده:
تنابنده امسال يکي از خوش سر و شکلترين فيلمها را به نمايش گذاشت. «قسم» از معدود فيلمهاي جشنواره سيوهفتم بود که فيلمنامهاي غيراقتباسي و بينقص داشت و سوژهاي نسبتا بکر که داستانش تا پايان فيلم مخاطب را همراه ميکرد. «قسم» شايسته دريافت جايزه بهترين فيلمنامه و بهترين تدوين بود.
فيلم «قسم» محسن تنابنده
بيشتر بدانيد : مهناز افشار و محسن تنابنده در جشنواره فجر 97 + عکس
مهناز افشار؛ روي ريل موفقيت:
دومين بدشانس امسال کسي نيست جز مهناز افشار. او بهزعم بسياري از منتقدان يکي از بهترين و سختترين بازيهايش را در فيلم تنابنده به نمايش گذاشت و يکي از شانسهاي اصلي دريافت سيمرغ بهترين بازيگر زن بود، اما الناز شاکردوست گوي سبقت را از او ربود.
مهناز افشار در فيلم «قسم»
بيشتر بدانيد : مهناز افشار: پس از پايان فيلمها تحت درمان قرار مي گيرم
بيشتر بدانيد : واکنش مهناز افشار به نگرفتن سيمرغ در جشنواره فجر 97 + عکس
حسن پورشيرازي؛ هنرمندِ بيادعا:
حسن پورشيرازي از آن بازيگرهاست که در نقشي ميدرخشد، اما آنقدر که بايد و شايد خوششانس نيست. او يکبار در بيستودومين جشنواره فيلم فجر براي بازي در فيلم «مهمان مامان» به کارگرداني داريوش مهرجويي نامزد دريافت سيمرغ بهترين بازيگر نقش اول مرد بود، اما موفق نشد اين جايزه را دريافت کند.
حسن پورشيرازي در فيلم «قسم»
پورشيرازي امسال بعد از ١٥سال نامزد دريافت سيمرغ بهترين بازيگر مکمل در فيلم «قسم» بود، اما استاد پيشکسوتش علي نصيريان رقيب جدي بود که موفق شد سيمرغ را با خود به خانه ببرد.
فيلم قصر شيرين به کارگرداني رضا ميرکريمي:
«قصر شيرين» رضا ميرکريمي فيلم دلنشيني بود با فيلمنامهاي ساده و کمنقص. اين فيلم که سيمرغ بهترين فيلمنامه را از آن خود کرد، شايسته دريافت چند سيمرغ ديگر ازجمله سيمرغ بهترين فيلمبرداري بود.
فيلم «قصر شيرين»
بيشتر بدانيد : نقد و بررسي فيلم «قصر شيرين»: روزي روزگاري جاده
حامد بهداد؛ بازيگري براي تمام فصول
بهداد امسال در ميان غولهاي تئاتري محصور شده بود، اما او در «قصر شيرين» چنان درخشيد که بازي درخشانش به ياد خواهد ماند و در ليست بهترين بازيها ماندگار ميشود. او حالا وارد دوره جديدي از بازيگري شده است.
حامد بهداد در فيلم «قصر شيرين»
در سالهاي اخير بازيهايي به نسبت کنترلشده و دروني از حامد بهداد ديديم و اين يعني او قرار است نوع ديگري از بازيگري را هم تجربه کند.
بيشتر بدانيد : حامد بهداد و رنج هايش در فيلم «قصر شيرين» + عکس
ژيلا شاهي؛ استعدادي جديد
ژيلا شاهي يکي از استعدادهاي سينماي ايران است. او که پيشتر در آثاري چون «رودي از فصلهاي من گذشت»، «روزهاي نارنجي»، «پرسه در حوالي من»، «لرد»، «باغ بيبرگي»، «فصل فراموشي فريبا»، «خاکستر و برف»، «دلتنگيهاي عاشقانه» و «روييدن در باد» بهعنوان «بازيگر» حضور داشته است، يکي از شانسهاي سيمرغ بهترين بازيگر نقش مکمل زن بود، اما در رقابت تنگاتنگ در جشواره سيوهفتم موفق به شکست فرشته صدرعرفايي نشد.
يونا تدين و نيوشا عليپور؛ کودکان خوشآتيه
دو کودکي که امسال با درخشش بينظيرشان در فيلم «قصر شيرين» داوران جشنواره را مجاب کردند و توانستند نامزد سيمرغ بهترين بازيگر مکمل زن و مرد شوند، اما درنهايت سيمرغ به آنها نرسيد. بسياري از منتقدان و اهالي سينما معتقد بودند که داوران نبايد به سادگي از بازي اين دو بازيگر ميگذشتند و شايد بهتر بود ديپلم افتخاري به اين دو بازيگر خردسال اهدا يا بهگونهاي در اختتاميه از آنها تقدير ميشد.
بيشتر بدانيد : شوک بزرگ در اختتاميه جشنواره فيلم فجر 97
بيشتر بدانيد : گزارش اختتاميه سي و هفتمين جشنواره فيلم فجر + عکس
منبع: روزنامه شهروند
http://www.CheKhabar.ir/News/153321/بدشانس هاي جشنواره فجر از مهناز افشار تا حامد بهداد!