چه خبر - فوت و فنهاي نرم کردن کره در شيريني پزي
در تهيه خيلي از کيک ها و شيريني ها شما به نرم کردن کره يا کره ي هم دماي اتاق نياز داريد. خيلي وقت ها پيش مياد که يک دفعه اي تصميم به پخت کيک و شيريني مي گيريد و يا اينکه با وجود اينکه مي دونستيد ميخوايد کيک درست کنيد، فراموش ميکنيد که کره رو از يخچال خارج کنيد تا به دماي اتاق برسه.
احتمالا هر کدوم از شما تا به حال چندين بار در اين موقعيت قرار گرفتيد. در اين مطلب چند روش ساده و سريع ذکر شده که با به کاربردن اونها ميتونيد اين مشکل رو رفع کنيد. مطلب زير رو بخونيد تا بدونيد دفعه ي ديگه که فراموش کرديد کره رو از قبل بيرون از يخچال بذاريد، چجوري خيلي راحت با يک راهکار ساده کره نرم شده داشته باشيد.
بيشتر بدانيد : نکات کليدي براي هم زدن سفيده تخم مرغ
خرد کردن کره به قطعات کوچک
اين يک مساله ي کاملا طبيعيست که هرچه قطعات کره کوچيک تر باشه، سطح بيشتري در معرض هوا قرار گرفته و در نتيجه سريع تر نرم ميشه. پس به جاي اينکه يک قالب کامل و بزرگ از کره رو بيرون بذاريد، به کمک چاقو اون رو ريز خرد کرده تا سريع تر نرم بشه. بهتره که بشقاب حاوي کره هاي خرد شده رو در کنار گاز يا فري که روشن هست قرار بديد تا در اثر گرماي هوا زودتر به نتيجه ي مطلوب برسيد. خرد کردن، راحت ترين راه براي داشتن کره ي نرم شده هست.
نرم کردن کره با رنده کردن آن
به کمک يک رنده کره ي يخ زده و سفت رو رنده کنيد تا سريع تر کره نرم بشه و بتونيد از اون براي تهيه کيک يا شيريني مورد نظرتون استفاده کنيد. شايد اين روش از نظر شما کمي سخت به نظر برسه ولي بايد بدونيد که سريع ترين روش همين روشه. با اين روش در کمترين زمان ممکن به کره نرم شده ميرسيد و ميتونيد از اون استفاده کنيد. اين روش براي مواقعي که ميخوايد کلوچه يا اسکون درست کنيد که در دستور تهيه گفته شده “کره نرم شده رو با آرد ورز بديد”، عاليه.
قرار دادن يک ليوان داغ روي قالب کره
اين کار هم يک روش جالب براي داشتن کره ي نرم شده هست. در اين روش بايد داخل يک ليوان آب جوش بريزيد و يک تا دو دقيقه صبر کنيد تا ليوان داغ بشه. بعد آب ليوان رو خالي کرده و اون رو روي قالب کره اي که داخل يک بشقاب گذاشتيد به صورت وارونه قرار بديد. بعد از چند دقيقه کره نرم ميشه.
نرم کردن کره به کمک وردنه
براي نرم کردن کره با استفاده از اين روش بايد قالب کره رو داخل يک کيسه پلاستيکي زيپ دار قرار بديد و به کمک وردنه اون رو پهن کنيد. به اين دليل ميگم از زيپ پک استفاده کنيد که جنس اونها نسبت به پاکت هاي فريزي قرص و محکم تره. با اين روش شما کره رو به راحتي نرم مي کنيد در حالي که هنوز کره سرده. پس اگه در دستور پخت از شما خواسته بود از کره سرد و نرم شده استفاده کنيد، اين اين روش بهترين گزينست. و اگه به کره ي هم دماي اتاق نياز داشتيد، بعد از اينکه با وردنه اون رو پهن کرديد کافيه چند دقيقه صبر کنيد تا به دماي اتاق برسه.
قرار دادن کره روي بخار آب
اگه شما واقعا خيلي عجله داريد و استفاده از روش هاي بالا هم براتون زمان بر هست ميتونيد از حمام آب داغ براي نرم کردن کره استفاده کنيد. در اين روش مقداري آب جوش داخل يک قابلمه بريزيد، قالب کره رو داخل يک کاسه که بهتره فلزي باشه قرار بديد، کاسه رو روي قابلمه اي که داخلش آب جوش ريختيد بذاريد تا کره نرم بشه. فقط حواستون باشه که چشم از کره برنداريد و به موقع اون رو از روي بخار برداريد. چون ممکنه کره شروع کنه به ذوب شدن.
برش زدن کره با چاقوي داغ
اين روش براي زماني کاربرد داره که کره ي شما براي مدت زمان زيادي توي فريزر بوده و الان خيلي سفت شده، با اين روش شما قرار نيست که نهايتا يک کره ي نرم شده داشته باشيد. اين روش فقط کمک ميکنه که کره رو راحت برش بزنيد و اون رو به سايز هاي دلخواهتون تقسيم کنيد. همچنين اين روش براي سرو صبحانه وقتايي که کره رو تازه از فريزر درمياريد هم خيلي خوبه. در اين روش بايد چاقو رو چند ثانيه روي حرارت بگيريد تا داغ بشه و بعد کره رو برش بزنيد.
کي کره نرم شده آمادست؟
براي اينکه بدونيد چه مدت زماني بايد صبر کنيد تا کره نرم بشه و از اون استفاده کنيد، بايد به دستور تهيه اي که داريد مراجعه کنيد و ببينيد دقيقا از شما چه چيزي رو خواسته. براي تهيه بعضي از کيک ها و شيريني ها اين مطلب اهميت چنداني نداره ولي بعضي از دستورات خيلي حساس هستند و در تهيه اونها دماي مواد خيلي مهمه. ولي به طور کلي وقتي که مقداري از کره رو بين انگشت اشاره و شصتتون قرار بديد و بتونيد به راحتي اون رو فشرده کنيد، يعني کره ي شما نرم شده و ميتونيد از اون استفاده کنيد.
منبع : 2nafare.com