روش هاي آشنا کردن کودکان با احساساتشان
جمعه 19 بهمن 1397 - 10:01:27 AM
چه خبر - نحوه بخورد با احساسات را به کودکان آموزش دهيد

بايد کودکان را با احساساتشان آشنا کرد و از آنها خواست در مورد احساسشان حرف بزنند؛ در ابتدا بايد به کودک کمک کرد تا بتوانند احساسشان را پيدا کنند مثلاً «از اينکه صبر کردي تا حرف من تمام شود ناراحت شدي؟» يا «از اينکه بابايي تو رو با خودش نبرد غمگيني؟» يا «حتما از اينکه ما تو رو تنها بزاريم مي‌ترسي».
به کودکان اطمينان بدهيد شما براي شنيدن و تاييد احساساتش حضور داريد، مثلاً «توحق داري از دست من عصباني باشي، چون دوست داشتي تلويزيون نگاه کني، ولي ما بايد به فروشگاه مي‌رفتيم و متاسفانه کاريش نمي‌شد بکنيم.»، به وضوح بايد به او تاکيد کنيد که عصبانيت روش خوبي براي ابراز خشم نيست، براي اين کار نخست بايد با رفتار خود براي بچه‌ها الگو باشيد يعني خودتان وقتي خشمگين مي‌شويد، داد و فرياد نکنيد.

وقتي خشمگين هستيد، با کودک صحبت نکنيد

دعوا کردن کودک

وقتي خودتان خشمگين هستيد، صرفا بگوييد من خشمگينم و سپس علت خشم را به او بگوييد و پس از برطرف شدن خشم، دوباره او را در جريان بگذاريد و بگوييد عصبانيتم برطرف شد، با اجراي تئاتر و بازي‌هاي مديريت خشم، اين مهارت را به او به صورت عملي آموزش دهيد، سپس هر وقت به شيوه‌ درست خشمش را ابراز کرد، به او تاکيد کنيد که از نحوه‌ ابراز خشمش راضي هستيد.
گاهي احساسات جايگزين يکديگر مي‌شوند؛ مثلا خشونت به جاي خشم مي‌نشيند يا غم به بدعنقي تبديل مي‌شود يا ترس به خجالت بدل مي‌شود و همين موارد از علل اصلي درگيري والدين و کودک مي‌تواند به حساب آيد.
در چنين مواردي بايد تکنيک‌هاي مربوط به خودش را استفاده کنيد، مثلا در هنگام خشونت کودک، تکنيک اتاق تنهايي را اجرا کنيد، هنگام بهانه گيري تکنيک شنيدن حرف‌ها و يا هنگام نق زدن، تکنيک بي‌اعتنايي را مي‌توانيد اجرا کنيد.

کودکان غمگين نياز به رفتار ملايم دارند

وي با اشاره به اينکه کودکان غمگين نياز به رفتاري ملايم دارند، گفت: در عين حال بايد احساس ارزشمند بودن را در کودکان تقويت کرد؛ نگاه محبت آميز، نوازش کردن، در آغوش گرفتن و با گرمي از آنها استقبال کردن به کودکان کمک زيادي خواهد کرد، همين طور کودکاني که از اعتماد به نفس کمي برخوردارند، نياز به عشق ورزيدن و احساس ارشمند بودن دارند.
اين متخصص اطفال با تاکيد بر اينکه بايد از سرزنش، تحقير و تنبيه کودکان خودداري کرد، يادآوري کرد: سعي کنيد از کودکان انتقاد نکنيد و کوچکترين موفقيتشان را با شور و شوق تشويق کنيد و پيام‌هاي مثبت به آنها بدهيد مثلاً بگوييد " تو امروز خيلي کار‌هاي خوب انجام دادي، آفرين "، " مدتي است که حسابي ازت راضي ام چقدر پيشنهاد‌هاي خوبي مي‌دي "، "از اينکه بچه توانمندي مثل تو دارم احساس غرور مي‌کنم ميدونستي من بهت افتخار مي‌کنم".

بيشتر بدانيد : 9 برخورد غلط در رفتار با کودک نوپا را بشناسيد

بيشتر بدانيد : ترس در کودکان چرا بوجود مي آيد، دلايل، علايم، پيشگيري و درمان ترس

بيشتر بدانيد : رفتارهايي که کودک آزاري عاطفي محسوب مي شوند


منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/153041/روش هاي آشنا کردن کودکان با احساساتشان
بستن   چاپ