چه خبر - علي مصفا: هزينه توليد فيلم تماما توسط تهيهکنندگان خارجي پرداخت شد
نشست خبري فيلم «يلدا»، با حضور مسعود بخشي (کارگردان)، علي مصفا (تهيهکننده)، بابک کريمي، بهناز جعفري، فرشته صدرعرفايي، فرشته حسيني، فروغ قجابگلو، رامونا شاه، زکيه بهبهاني و صدف عسگري (بازيگران)، ژاک بي دو و مازيان دومولن (تهيه کنندگان فرانسوي) و ديگر عوامل فني فيلم در پرديس ملت برگزار شد.
در ابتداي اين نشست، مسعود بخشي درباره شباهت فيلمش به برنامه «ماه عسل» گفت:
«قالب برنامه تلويزيوني، قالبي است که من به آن فکر ميکردم تا بتوانم به وسيله آن درباره برنامهاي تلويزيوني فيلم بسازم، بدون آنکه فيلم تلويزيوني باشد. حال اگر اين طور نبوده حتما نقص فيلم است.»
بخشي در مورد تم فيلم توضيح داد:
«تم فيلم بخشش است. در فيلم فقط سه بار از کلمه قصاص استفاده ميشود اما بيش از شصت بار حرف از بخشش و عفو در فيلم ميشود. اگر بخشش و عفو در جهان وجود داشت، ما امروز به چنين حالتي دچار نميشديم. ما سعي کرديم اين حالت را در فيلم نشان دهيم. اميدوارم که موفق شده باشيم.»
علي مصفا، تهيهکننده ايراني «يلدا»، در پاسخ به سوالي در مورد حضور پر تعداد اسپانسرها در فيلم گفت:
«اسپانسرهاي زيادي در فيلم حاضر نبودند. هزينه توليد اين فيلم تماما توسط تهيهکنندگان خارجي پرداخت شد و هيچ سرمايهاي از ايران براي توليد فيلم خارج نشده است.»
ژاک بي دو، تهيهکننده فرانسوي فيلم در همين ارتباط گفت:
«سينماي ايران داراي اهميت زيادي است. اروپا و جهان به سينماي ايران نيازمند است و بايد از آن ياد بگيرد. ما در اين راه به افرادي نياز داشتيم که با ما اشتراکاتي داشته باشند. شايد برايتان عجيب باشد که بگويم تصوير مدرني که از ايران ارائه ميشود، براي همه تازه است. همان سه دقيقه ابتدايي فيلم براي بينندگان اروپايي، آن تصور قديمي از کشور ايران را ترميم ميکند و از بين ميبرد.»
او گفت:
«من و مارين دومولن به استعداد و توانايي مسعود بخشي ايمان داريم. 5 سال تلاش کرديم تا 24 منبع سرمايهگذاري را کنار هم جمع کنيم تا بتوانيم اين پروژه را پيش ببريم. سرمايه گذاراني از آلمان، فرانسه، سوييس، لوکزامبورگ و لبنان. بهخاطر همين شما در پايان فيلم يک چيزي شبيه روزنامهديواري ميبينيد تا اسامي اين سرمايهگذاران نمايان شود.»
بخشي باز هم در مورد سرمايهگذاري در فيلم، گفت:
«فکر نکنيد يک هزينه غيرمعقول در سينماي ايران براي اين فيلم شده است. آن لوگوها لزوما به اين معنا نيست که حتما پولي وارد چرخه سرمايهگذاري اين فيلم شده. حالا آقاي مصفا ميتوانند در مورد هزينه توليد اين فيلم توضيح دهند. ما در يکي از سختترين دورههاي تحريمي، ارز وارد کشور کرديم. نميخواهيم مدالي به ما داده شود. با اين حال در دورهاي که برخي فيلمها ارز از کشور خارج ميکنند، ما ارز را وارد کرديم. من به هيچ عنوان حاضر نشدم خارج از کشور فيلم بسازم. گفتم يا اين فيلم را در ايران ميسازم يا اصلا نميسازم.»
اين کارگردان در مورد داستان و همچنين نقش مجري در فيلم گفت:
«به هرحال چنين برنامههايي در تلويزيون ما وجود دارند و من تلاش کردم که فيلم جديدي بسازم که يک برنامه تلويزيوني را به تصوير ميکشد. نکته بعدي اينکه بايد بدانيم واقعا چنين افرادي هستند که بهخاطر پولهاي اندکي در زندان هستند.»
فروغ قجابگلو، بازيگر فيلم هم در اينباره گفت:
«من خودم از خانوادهاي آسيب ديده هستم که اعدامي دارد. رسالت من بازيگر، من نويسنده و من خبرنگار چيست؟ ما بايد روي اين مسائل اجتماعي کار کنيم و بيشتر به اين چيزها توجه کنيم. هنوز هم داريم خانوادههايي که که جوان 28 سالهشان اعدام ميشود و بعد از 10 سال ميگويند اشتباه شده است.»
بيشتر بدانيد : ليلا حاتمي و علي مصفا به روند اکران اين فيلم اعتراض دارند
بيشتر بدانيد : معرفي 22 فيلم حاضر در جشنواره فيلم فجر سال 97
بيشتر بدانيد : ليلا حاتمي و علي مصفا روي فرش قرمز جشنواره فجر 97 + عکس
منبع: khabaronline.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/152959/فيلم ايراني که در 3 دقيقه اول بينندگان اروپايي رو شگفت زده کرد!