با مصرف نوشيدني انرژي زا چه اتفاقي در بدن مي افتد
شنبه 13 بهمن 1397 - 11:09:31 PM
چه خبر - وقتي نوشيدني انرژي زا مي خوريد واقعا چه اتفاقي براي بدنتان مي افتد؟

قبل از اين که يک رد بول ديگر باز کنيد بايد بدانيد که نوشيدني هاي انرژي زا آن طور که فکر مي کنيد بي ضرر نيستند.
به رغم شناخته بودن خطرات نوشيدني هاي انرژي زا، بازار آن ها پر رونق است و انتظار مي رود ارزش بازار جهاني نوشيدني هاي انرژي زا تا سال 2024 به 72 ميليارد دلار برسد. اين خبر خوبي براي سازندگتن نوشيدني هاي انرژي زا است ولي آيا براي مصرف کنندگان هم خبر خوبي محسوب مي شود؟ بسياري از مارک هاي اصلي نوشيدني هاي انرژي زا مثل رد بول Red Bull، مانستر انرژي Monster Energy ، راک استار انرژي Rockstar Energy Drink و ان او اس انرژي NOS Energy Drink مواد مشابهي دارند. ما از متخصصين سوالي پرسيديم که مواد تشکيل دهنده آن ها واقعا با بدن ما چه مي کند.

بيشتر بدانيد : چرا نوشابه انرژي زا خوب نيست؟

نوشيدني هاي انرژي زا باعث کم آبي بدن مي شوند

نوشابه انرژي زا

مبع اصلي انرژي در اغلب محصولات انرژي زا کافئين است و معمولا حدود 80 تا 160 ميلي گرم کافئين در يک قوطي نوشيدني انرژي زا وجود دارد. کافئين اثر ديورتيک دارد که به معني افزايش توليد ادرار است که در موراد شديد مي تواند منجر به کم آبي بدن شود. به گفته متخصص تغذيه بث وارن Beth Warren ، اين ثر به ويژه در افرادي که براي اولين بار اين محصولات را مصرف مي کنند و نمي دانند بايد آبي که از بدنشان دفع شده را جبران کنند مي تواند بسيار مضر باشد. موضع رسمي سازمان غذا و داروي آمريکا در اين مورد اين است که نبايد روزانه بيشتر از 400 ميلي گرم کافئين مصرف شود ولي توليد کنندگان مواد غذايي و نوشيدني طبق قانون نيازي به ذکر مقدار کافئين در فهرست مواد تشکيل دهنده ندارند.

نوشيدني هاي انرژي زا باعث افزايش تپش قلب مي شوند

به گفته متخصص تغذيه ليزا کوهن Lisa Cohn ، کافئين علاوه بر اثر ديورتيکي که دارد باعث افزايش خطر تپش قلب مي شود. مطالعه اي که در مجله کانادايي کارديولوژي Cardiology در سال 2015 منتشر شد، تغييرات ايجاد شده در قلب پس از مصرف نوشيدني هاي انرژي زا بين نوجوانان را مورد بررسي قرار داده بود.
آن ها دريافتند که مصرف نوشيدني هاي انرژي زا در ميان نوجوانان سبب افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي به خصوص در افراد مستعد دارد.
حتي در برخي از موراد نوشيدني هاي انرژي زا سبب تغيير در ريتم قلب در ميان نوجوانان با قلب سالم مي شد. اين خطر هنگام فعاليت هاي ورزشي افزايش پيدا مي کند.
در برخي موراد ميزان بالاي کافئين اين نوشيدني باعث ايجاد بيماري هاي ناشناخته قلبي مي شود. در يکي از موراد ذکر شده نوجواني 17 ساله قبل از ورزش در باشگاه نوشيدني انرژي زا مصرف کرده بود و کارش به اورژانس کشيد.

نوشيدني هاي انرژي زا مي توانند به دندان آسيب بزنند

سلامت دندان

نوشيدني هاي انرژي زا حاوي اسيد سيتريک citric acid هستند که براي دندان بسيار خورنده است. در مطالعه اي با مقايسه نوشيدني هاي ورزشي و انرژي زا نشان داد که محصولات انرژي زا به ميزان قابل توجهي اسيديته بالاتري دارند که تخريب ميناي دندان را دو برابر مي کند.

بيشتر بدانيد : نوشابه انرژي زا همان نوشابه ورزشي نيست

نوشيدني هاي انرژي زا، انرژي واقعي به شما نمي دهند

حقيقت اين است که مواد اصلي تشکيل دهنده نوشيدني هاي انرژي زا يعني تائورين taurine، ال کارنيتين L-carnitine و گلوکورنولاکتون glucuronolactone، سبب تقويت انرژي واقعي نمي شوند. تائورين و ال کارنيتين، اسيد آمينه هايي هستند که در متابوليسم انرژي دخيل بوده و به طور طبيعي در بافت عضله و اندام يافت مي شوند ولي مقدار مورد استفاده آن ها در محصولات انرژي زا براي تقويت انرژي، بسيار کم است. گفته مي شود گلوکورونولاکتون به دليل تاثي متقابل بر متابوليسم انرژي باعث ا فزايش آن مي شود ولي تاثيري بر ميزان انرژي ندارد. بهبود انرژي اي که شما بعد از مصرف نوشيدني هاي انرژي زا احساس مي کنيد احتمالا به دليل قند موجود در آن است. اين نوشيدني ها معمولا حاوي 13 قاشق جايخوي شکر هستند که بيش از دو برابر ميزان توصيه شده روزانه است. با گذشت زمان اين مقدار جذب قند ساده باعث چاقي و مقاومت به انسولين مي شود. ضمن اين که طبق مطالعات مصرف روزانه اين مقدار قند باعث افزايش عوارض در افرادي که مبتلا به بيماري هاي قلبي و فشار خون هستند مي شود.

نوشيدني هاي انرژي زا مي توانند منجر به سردرد و نوسانات خلقي شوند

زن ناراحت و افسرده

گوارانا Guarana، يکي ديگر از مواد رايج در نوشيدني هاي انرژي زا است، با يان که گياه است ولي به معني خوب بودن آن براي بدن نيست. مقدار کافئين موجود در گوارانا از قهوه هم بيشتر است. گوارانا سيستم عصبي مرکزي را تحريک مي کند که باعث احساس افزايش انرژي و فکري و کاهش اشتها مي شود. با اين حال مي تواند عوارض جانبي از جمله مشکلات قلبي و گوارشي و اختلال در تصميم گيزي مي شود و مشکل اينجاست که گوارانا به عنوان منبع اضافه کافئين در ليست مواد تشکيل دهنده ذکر نمي شود. گزارش هاي زيادي به دليل مصرف بيش از حد کافئين در نوشيدني هاي حاوي گوارانا که منجر به بستري شدن در اورژانس شده است، وجود دارد.

بيشتر بدانيد : نوشابه انرژي زا براي اين افراد ممنوع!


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/152799/با مصرف نوشيدني انرژي زا چه اتفاقي در بدن مي افتد
بستن   چاپ