چه خبر - عوارض مصرف گوشت قرمز براي سلامت
اگرچه گوشت قرمز ماده غذايي مقوي به حساب ميآيد، برجسته کردن خطرات ناشي از مصرف زياد اين ماده خوراکي آسان نيست زيرا بيشتر مطالعات موجود در اين زمينه مشاهدهاي هستند.
با اين حال نتايج بدست آمده از مطالعه جديدي که در کلينيک کليولند در آمريکا انجام گرفت، حاکيست در بدن افرادي که از مقدار زيادي گوشت قرمز مصرف ميکنند ماده شيميايي موسوم به TMAO توليد ميشود. وجود مقدار زيادي از اين ماده شيميايي در خون، فرد را در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي-عروقي از جمله حمله قلبي و سکته مغزي قرار ميدهد.
به گفته پزشکان آمريکايي در خون افرادي که رژيمهاي غذايي گياهي دارند سطح پايينتري از ماده شيميايي TMAO وجود دارد. اين موضوع ميتواند يکي از فاکتورهايي باشد که نشان ميدهد چرا رژيمهاي غذايي گياهخواري خطر مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي را کاهش ميدهد.
همچنين نتايج يک مطالعه ديگر نشان ميدهد: مصرف روزانه 99 گرم گوشت قرمز و 51 گرم گوشت فرآوري شده با افزايش 19 و 51 درصدي خطر ابتلا به ديابت همراه است. علاوه بر اين، رژيمهاي غذايي سرشار از فرآوردههاي حيواني به افزايش تعداد مبتلايان به چاقي و ديابت در آمريکا کمک کرده است.
از سوي ديگر گوشت قرمز يکي از اصليترين منابع چربي اشباعشده در رژيم غذايي معمول آمريکاييهاست و تا جايي که ميدانيم مصرف زياد اين نوع چربيها سطح کلسترول خون را افزايش ميدهد که تهديدي براي سلامت قلب است.
به گزارش مديکال ديلي، همچنين بر اساس شواهد ناچيز موجود، سازمان جهاني بهداشت (WHO) گوشت قرمز را در گروه مواد سرطانزا براي انسان قرار داده است. درحاليکه در برخي از مطالعات بر ارتباط بين مصرف گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطانهاي پانکراس و پروستات تاکيد شده، اين سازمان اعلام کرده است که مصرف گوشت قرمز بيشترين تاثير را بر سرطان روده دارد.
با اين حال بسياري از عوامل و فاکتورهاي ديگر را مي توان در اين خصوص مدنظر قرار داد که اين عوامل از وزن پايين بدن گرفته تا نحوه پخت گوشت را شامل ميشوند.
بيشتر بدانيد : گوشت گوسفند بخوريم يا گوشت گوساله؟
بيشتر بدانيد : مضرات گوشت قرمز را با اين روشها کاهش دهيد!!
بيشتر بدانيد : گوشت قرمز بخوريم يا نخوريم؟
منبع : isna.ir