چه خبر - بيوگرافي و آلبوم عکس هاي قديمي محمدرضا شجريان
محمدرضا شجريان به دليل اين که پدرش ميخواست نام «شجريانها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامههاي راديويي خود را با نام «سياوش بيدکاني» معرفي کرد. تا اين که در سال 1350 پدرش به خوانندگي آواز توسط وي رضايت داد و شجريان با نام خود در راديو و تلويزيون حاضر شد.
«محمدرضا شجريان، خواننده محبوب و استاد آواز موسيقي اصيل ايران در سال 1319 در شهر مشهد در خانوادهاي مذهبي متولد شد. پدرش قاري قرآن بود و صوت قرآن را از 8 سالگي به محمدرضا که صداي خوشي داشت نيز آموخت. شجريان با اولين معلم موسيقي خود در سال 1336 زماني آشنا شد که براي تحصيل به دانشسراي مقدماتي مشهد وارد شد. وي دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، براي راديو خراسان آوازهاي بدون موسيقي را نيز اجرا کرد.
بيشتر بدانيد : زندگينامه محمدرضا شجريان
شجريان که پس از دريافت ديپلم از دانشسراي عالي، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال 46 پس از چند سال تدريس در دبستانهاي مشهد به تهران منتقل شد. وي در تهران نزد اسماعيل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنويسي و نوازندگي سنتور را نيز پي گرفت.اولين اجرا و ضبط صداي شجريان در پاييز سال 46 در غالب برنامه «برگ سبز شماره 216» از راديو ايران پخش شد. اما او به دليل اين که پدرش ميخواست نام «شجريانها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامههاي راديويي خود را با نام «سياوش بيدکاني» معرفي کرد. تا اين که در سال 1350 پدرش به خوانندگي آواز توسط وي رضايت داد و شجريان با نام خود در راديو و تلويزيون حاضر شد. او در سال 1350 با فرامرز پايور آشنا شد و آموزش سنتور و رديف آوازي «صبا» را نزد وي آغاز کرد.
شجريان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سايه» آشنا شده و به واسطه وي همکاري با برنامه «گلها» در راديو را آغاز کرد. محمدرضا شجريان در اين مدت در راديو با بزرگان موسيقي نظير احمد عبادي، حسن کسايي، جليل شهناز، فرهنگ شريف و فرامرز پايور قطعات بسياري را اجرا کرد.
شجريان آموزش سبک آوازي «طاهرزاده» را از سال 1351 نزد «نورعليخان برومند» آغاز کرد و در سال 1352 نيز با عبدالله دوامي آشنا شد و رديف آوازي وي را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بينظير موسيقي سنتي ايران نظير محمدرضا لطفي، حسين عليزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگفر به عضويت مرکز حفظ و اشاعه موسيقي به سرپرستي داريوش صفوت پيوست.سال 1354 شجريان به همراه محمرضا لطفي و ناصر فرهنگفر در «جشن هنر شيراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند.
بيشتر بدانيد : جناب استاد شجريان، چرا ما آن قدر دوستت داريم؟
محمدرضا شجريان که پيش از انقلاب سال 57 راديو ملي را مانند بسياري ديگر از همدورههاي خود ترک کرد. وي به همراه محمدرضا لطفي و حمايت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رويداد تلخ ميدان ژاله از کار در راديو دست کشيده بود، کانون «چاووش» را بنيان گذاشت.
شجريان با کانون چاووش که اکثر اعضاي آن از گروه شيدا و عارف بودند آثار بسياري را خواند که تعداد زيادي از آنها محتواي انقلابي و ملي داشتند. «شبنورد» يا (برادر نوجوونه) از چاووش 2 و «سپيده يا ايران اي سراي اميد» و «ايراني به سر کن خواب مستي» از چاووش6، «همراه شو عزيز» و «ايران خورشيدي تابان دارد» از چاووش، از جمله اين آثار هستند.
بيشتر بدانيد : تمام افتخارات جهاني استاد محمدرضا شجريان
عکسهايي کمتر ديده شده از محمدرضا شجريان را با هم ببينيم:
تصوير قديمي محمدرضا شجريان و دوستانش
مهدي شجريان پدر محمدرضا شجريان
سال 1307 جلسات قرآن مهدي شجريان
عکس قديمي از آلبوم شجريان
جواني استاد محمدرضا شجريان
محمدرضا شجريان و فرزندش
عکس قديمي محمدرضا شجريان شهريور 47
اجراي زيباي محمدرضا شجريان در جواني
محمدرضا شجريان در سال هاي دور
محمدرضا شجريان و همسر دومش کتايون خوانساري
جواني محمدرضا شجريان
اجراي استاد شجريان در حافظيه شيراز
محمدرضا شجريان در جواني
استاد محمدرضا شجريان
جواني شجريان
استاد محمدرضا شجريان
بيشتر بدانيد : عکسهايي از کودکي استاد شجريان در آغوش پدر و مادر
بيشتر بدانيد : عکس هاي جديد و زيباي همايون شجريان از خودش و استاد!
بيشتر بدانيد : تصاويري زيبا از جواني محمدرضا شجريان, همسر و فرزندانش
منبع: khabaronline/faradeed.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/149933/عکس هاي ديدني و قديمي از محمدرضا شجريان که تا بحال نديده بوديد!