چه خبر - مرغ کنتاکي خانگيمواد لازم براي تهيه مرغ کنتاکي براي 4 نفر
قطعات سينه و ران مرغ يک اندازه : از هر کدام 3 عدد متوسط (بسته به تعداد نفرات)
بيشتر بدانيد : فيله مرغ سوخاري با پنير گودا، يک پيش غذاي سريع و خوشمزه
مواد مايه خواباندني
زعفران دم کرده : قاشق چايخوري
روغن زيتون : 2 قاشق غذاخوري
آبليمو : 1 قاشق غذاخوري
برگ بو : 1 عدد
ديگر مواد لازم
پياز : هرکدام 1 عدد
آرد سفيد ساده يا پف کننده : 1 پيمانه
تخم مرغ : 2 عدد
آرد سوخاري يا پودر نان خشک : 1 پيمانه
ترخون خشک، جعفري خشک، پونه کوهي (اورگانو) : هرکدام 1 قاشق غذاخوري
ادويه کاري، زردچوبه : هر کدام 1 قاشق چايخوري
سير له شده : 1 عدد
دانه کنجد : 1 قاشق غذاخوري
فلفل قرمز پودري يا خشک شده ي آن : بسته به ذائقه
روغن مايع کانولا يا هر نوع روغن گياهي خالص : به ميزان لازم
نمک و فلفل : به ميزان دلخواه
طرز تهيه مرغ کنتاکي خانگي
در ابتدا بهتر است پوست مرغ ها را تا آن جا که ممکن است جدا کنيد، زيرا پوست مرغ حاوي مواد مضر مي باشد و براي سلامتي مناسب نيست. بدون پوست هم به راحتي مواد به گوشت مرغ مي چسبند.
براي تهيه مرغ کنتاکي پيشنهاد مي کنم مرغ ها را نيم پز کنيد زيرا در اين صورت مرغ شما سريعتر آماده مي شود و نياز به سرخ کردن بيش از حد و استفاده از روغن زياد نمي باشد.
روغني که براي سرخ کردن استفاده مي کنيد بايد دقت کنيد که زياد داغ نباشد تا مرغ ها نسوزد و يا آنقدر سرد نباشه که براي سرخ کردن مدت زيادي در روغن بماند. در مورد روغن براي سرخ کردن مرغ، بهترين دما، دماي 365 درجه فارنهايت يا 180 درجه سانتي گراد هست که مي توانيد با قرار دادن دماسنج در روغن متوجه شويد و يا چنانچه دماسنج در دسترس نبود، بهترين روش انداختن يک تکه نان کوچک 5 سانتي در روغن داغ هست. چنانچه ظرف مدت 60 ثانيه نان ترد و طلايي شد، حرارت روغن مناسب است.
1 - قطعات مرغ را به روغن زيتون، آبليمو، زعفران دم کرده، برگ بو و نمک و فلفل آغشته کرده و به مدت حداقل 1 ساعت در يخچال قرار دهيد (در اين صورت گوشت مرغ پس از پختن سفت نمي شود). سپس پياز را از وسط نصف کرده و به همراه قطعات مرغ درون آب جوش قرار دهيد. نمک و فلفل و کمي سير به دلخواه زده و به مدت 20 تا 30 دقيقه مرغ ها را نيم پز کنيد(مي توانيد کمي زردچوبه و ادويه کاري نيز بيفزاييد). سپس مرغ ها را آبکش کرده و اجازه دهيد تا خنک شوند.
2 - به ترتيب، آرد ساده را در بشقابي بريزيد، تخم مرغ ها را در يک کاسه با چنگال کمي هم بزنيد، آرد سوخاري يا پودر نان خشک را هم با سبزيجات خشک، ادويه کاري، زردچوبه، سير له شده، فلفل قرمز و دانه کنجد به همراه نمک مخلوط کرده و در بشقاب ديگري قرار دهيد. قطعات مرغ را کمي با آب خيس کنيد تا آرد و مواد به راحتي به آن بچسبد (زياد هم نبايد خيس باشد که آب از آن بچکد فقط کمي تر شود). ابتدا قطعات مرغ را در آرد ساده بغلطانيد تا اطراف مرغ ها کاملا” آغشته شود. سپس در تخم مرغ قرار دهيد تا کامل آغشته شود. در آخر اطراف مرغ ها را به طور کامل در مخلوط پودر سوخاري بغلطانيد تا سرتاسر قطعات مرغ آغشته به پودر سوخاري شود. (چنانچه لازم بود مقدار بيشتري آرد ساده يا سوخاري اضافه کنيد. بسته به تعداد مرغ ها و درشتي آن ها دارد)
3 - روغن را با توجه به توضيحات داده شده در شيرجوش کوچک عميقي با حرارت بالا حرارت داده و قطعات مرغ را درون آن بگذاريد. حرارت را متوسط کنيد و درب آن را بگذاريد حدود 2 تا 5 دقيقه کافي است تا کاملا” اطراف مرغ ها سوخاري شود. مرغ ها را هرازگاهي بچرخانيد تا همه جاي آن ها طلايي شود. سپس دستمال آشپزخانه را روي روزنامه قرار دهيد و مرغ ها را روي کاغذ آشپزخانه بگذاريد تا روغن اضافي آن خارج شود(روزنامه را براي جذب بيشتر روغن بگذاريد). در ظرف مورد نظر قرار داده و با سبزيجات بخارپز شده تزيين کنيد.
نکته : با توجه به ذائقتون شما مي تونيد ادويه ها رو تغيير دهيد و يا سبزيجات خشک رو کم يا زيادتر اضافه کنيد. چنانچه تمايل داريد رنگ مرغ سوخاري شما روشن تر شود، مي توانيد ادويه کاري و فلفل سياه نريزيد و سبزيجات خشک هم کمتر بريزيد تا رنگ مرغتان روشن تر شود.
نکته : هرچه آرد سوخاري شما بهتر و مرغوب تر باشه، طعم غذاتون خوشمزه تر خواهد شد.
نکته : من از آرد مخصوص کيک که پف کننده است, استفاده مي کنم که نام آن هست Self Raising Flour با اين کار مرغ شما حالت پفکي پيدا مي کند. در صورتي که اين آرد را در اختيار نداريد, براي تهيه آن به ازاي هر پيمانه آرد ساده، 2 قاشق چايخوري بکينگ پودر به آرد خود اضافه کنيد.
بيشتر بدانيد : مرغ سوخاري را رژيمي درست کنيد
بيشتر بدانيد : مرغ بريان خانگي را با اين تکنيک مانند مرغ بريان هاي رستوراني درست کنيد
بيشتر بدانيد : مرغ را اينگونه به بهترين روش مزه دار کنيد
منبع : chibepazam.com