چه خبر - معرفي انيميشن هاي «شب آفتابي»، «آخرين داستان» و «بنيامين»
چند سالي است که حضور انيميشن ها در جشنواره ملي فيلم فجر محل بحث است تا جايي که سال گذشته در پي داوري نشدن انيميشن «فيلشاه» ساخته هادي محمديان، علي نوري اسکويي دبير صنف انيميشن خانه سينما در يادداشتي به نقد رفتار سي و ششمين جشنواره ملي فيلم فجر با تنها انيميشن حاضر در اين رقابت پرداخت و عنوان کرد که جشنواره جامعه انيميشن را تحقير کرد.
با اين وجو به نظر مي رسد سي و هفتمين جشنواره ملي فيلم فجر قصد دارد با اعطاي جايزه مستقل هيات داوران به يک انيميشن رفتار متفاوتي داشته باشد. امسال فيلم هاي «شب آفتابي» به کارگرداني علي مدني، «آخرين داستان» به کارگرداني اشکان رهگذر و «بنيامين» ساخته محسن عنايتي سه فيلم انيميشني هستند که قرار است در سي و هفتمين جشنواره ملي فيلم فجر به نمايش دربيايند و به يکي از آنها جايزه ويژه هيات داوران اعطا شود.در زير نگاهي داشته ايم به انيميشن هاي حاضر در اين جشنواره: فيلم نود دقيقه اي «شب آفتابي» به کارگرداني علي مدني که در اين دوره از جشنواره حضور دارد، براي کودکان و نوجوانان توليد شده است.
در خلاصه داستان «شب آفتابي» که با تکنيک سه بعدي ساخته شده، آمده است:
«صندوقچه قصهگو که عامل آرامش و نظم شهر است توسط شغالها از سرزمين همسايه ربوده ميشود. خورشيد جاي ماه را ميگيرد. شب از ميان مي رود و نظم شهر به هم ميريزد. چند کودک به طور اتفاقي وارد ماجرا ميشوند و به کارآگاه براي بازگرداندن صندوقچه به شهر ياري ميرسانند.»
علي مدني درباره تاريخچه توليد فيلم «شب آفتابي» گفت:
گروه ما در سال 1387 شروع به ساخت فيلمي کرد که در سال 1388 تهيه کننده و سرمايه گذاري پيدا کرد اما به دليل مشکلات اقتصادي و تغيير سياست هاي نهادي که قرار بود فيلم متعلق به آنان باشد، نهاد مربوطه از پروژه عقب کشيد.
وي اعلام کرد:
به علت طولاني شدن پروژه و کهنه شدن داستان و کيفيت کار، فيلمنامه قبلي را در سال 1392 کنار گذاشتيم و اين کار را با فيلمنامه جديد آغاز کرديم که متاسفانه پس از مدتي تهيه کننده نيز سرمايه خود را خواست. زهرا مشتاق تهيه کننده در اين مرحله يعني در سال 1395 به ما پيوست و با جلب حمايت بنياد سينمايي فارابي و کمک مالي اين نهاد پرداخت بدهي تهيه کننده پيشين ميسر شد و پروژه ادامه پيدا کرد به همين دليل اين فيلم با حداقل نقدينگي و کمک معنوي دوستان و تلاش خانوادگي، تقريبا بدون دريافت هيچ دستمزدي به پايان رسيد.
عوامل «شب آفتابي»
عبارتند از کارگردان و تدوينگر: سيد علي مدني، نويسنده: يونس لطفي، تهيه کننده: زهرا مشتاق، مجري طرح، مدير هنري و طراح صحنه: آزاده مدني، طراح شخصيت و لباس و گرافيست: الهام باجلان، کارگرداني فني: سيد عادل مدني، موسيقي: آرمين رهبر، مدير دوبلاژ: اشکان صادقي.
«آخرين داستان» برداشتي آزاد از شاهنامه
انيميشن «آخرين داستان» به کارگرداني اشکان رهگذر برداشتي آزاد از شاهنامه است و پيش از اين چندين حضور جهاني داشته که از مهمترين آنها حضور در بخش رقابتي جشنواره انسي در سال 2018 بود.در «آخرين داستان» که براي نوجوانان 13 سال به بالا توليد شده است، بازيگراني همچون پرويز پرستويي، مليکا شريفي نيا، ليلا حاتمي، فرخ نعمتي، بانيپال شومون، حامد بهداد و... به جاي شخصيت هاي مختلف اين اثر به گويندگي پرداخته اند.
انيميشن «آخرين داستان»
رهگذر در يکي از نشست هاي اين اثر گفته است: من در خانوادهاي بزرگ شدم که شاهنامه و داستانهاي اساطيري جزو سرگرميهاي ما بود حتي در همان ايام تصويرسازيهايي هم براساس فضاي اين داستانها ميکردم. احساس ميکنم شاهنامه و هزار و يک شب در خونم جريان دارد. وقتي انميشنسازي را شروع کردم همواره اين در ذهنم بود که يک روز انيميشن بلندي در اين زمينه خواهم ساخت و ميدانستم که بايد با بالاترين کيفيت اين کار را انجام دهم. قريب به 10 سال پيش فيلمنامه اوليه اين فيلم را نوشتم و بارها آن را پس از اتودهاي اوليه بازنويسي کردم. در اين مسير بسيار زاويه نگاهم تحت تاثير استاد بيضايي و نگاه شان به شاهنامه بود. در عين حال در ميانه فرآيند توليد با مشورت محمد چرمشير بارديگر کار را بازنويسي کرديم و حتي بخشهايي از صحنههاي توليدشده براساس فيلمنامه اوليه را کنار گذاشتيم و بارديگر آن را بازسازي کرديم.
بيشتر بدانيد : از شهرزاد شدن ليلا حاتمي تا اهريمن شدن بيتا فرهي!!! + عکس
انيميشن سينمايي «آخرين داستان» به نويسندگي و کارگرداني اشکان رهگذر برداشتي آزاد از داستان «ضحاک» شاهنامه است که داستاني از اواخر حکومت جمشيد تا ابتداي حکومت آفريدون را روايت مي کند.
عوامل فيلم عبارتند از کارگردان و نويسنده: اشکان رهگذر، آهنگساز: کريستف رضاعي، انتخاب بازيگران: تينا پاکروان، تدوين: ژينوس پدرام، طراحي و ترکيب صدا: عليرضا علويان، ضبط صدا: رضا عسگرزاده، عکاسي پشت صحنه: امير عابدي.
بيشتر بدانيد : انيميشني که قاعده بازي را در ايران تغيير داد/ با صداي ليلا حاتمي و پرويز پرستويي
«بنيامين» در مصر باستان
ديگر انيميشن حاضر در اين جشنواره فيلم نود دقيقه اي «بنيامين» به کارگرداني محسن عنايتي و تهيه کنندگي مصطفي حسن آبادي است.اين فيلم که ويژه کودکان و نوجوانان توليد شده با تکنيک سه بعدي ساخته شده و درباره داستان زندگي پسربچه اي به نام بنيامين در مصر باستان است.
در خلاصه داستان اين اثر آمده است: «سربازان فرعون مادر بنيامين را دستگير کرده اند و براي آزادي او چيز با ارزشي از بنيامين مي خواهند. بنيامين مجبور مي شود براي به دست آوردن آن چيز با ارزش به سفر خطرناکي برود.»
عنايتي درباره اين انيميشن گفت: پيش توليد اين فيلم از خرداد ماه سال 95 آغاز شد و 6 ماه انجام کارهاي اين مرحله به طول انجاميد سپس ما حدود 2 سال مشغول کارهاي توليد «بنيامين» شديم.
انيميشن «بنيامين»
وي افزود: درباره شکل گيري داستان اين اثر هم بايد بگويم من پيش از اين حديثي از امام صادق (ع) خوانده بودم که همان حديث باعث شکل گيري اثر شد البته «بنيامين» داستان قرآني ندارد بلکه شخصيت هاي اين اثر تخيلي و اتفاقات اين داستان ساخته و پرداخته ذهن خودمان است.به گفته وي، اين اثر در کاشان ساخته شده است.
چنگيز جليلوند، ناصر طهماسب، اکبر مناني، سعيد مظفري و مريم شيرزاد از صداپيشگان اين فيلم هستند.
ساير عوامل «بنيامين» عبارتند از موسيقي: بهزاد عبدي (ارکستر سمفوني اکراين)، مدير دوبلاژ: امير زند، صداگذار: فرشيد جليلي، مدير توليد:جواد رضايي.
بيشتر بدانيد : فيلمهاي کوتاه راهيافته به جشنواره فجر
بيشتر بدانيد : اسامي فيلمهاي بخش سوداي سيمرغ جشنواره فجر
منبع: mehrnews.com
http://www.CheKhabar.ir/News/149701/رقابت انيميشنهاي سي و هفتمين جشنواره ملي فيلم فجر