توصيه‌هاي لازم جهت دوران شيردهي
دوشنبه 3 دي 1397 - 11:50:25 AM
چه خبر - دوران شيردهي چه نکاتي را بايد رعايت کنيد؟

در زمان شيردهي ميزان مصرفي مايعات مادر بايد به حد كفايت باشد و حداقل 8 - 7 ليوان در روز آب بنوشيد و در صورت عدم تحمل غذايي نسبت به شير روزانه 4 - 3 ليوان شير بنوشيد.
در صورتي كه عدم تحمل نسبت به مصرف شير داريد (پس از مصرف احساس تهوع، دل درد و دل پيچه مي‌كنيد) مي‌توانيد آن را به تناسب با ماست جايگزين كنيد.
به خاطر داشته باشيد، مصرف مايعات بيش از حد تحمل، نه تنها شير را زياد نمي‌كند بلكه باعث كاهش ترشح غدد شيري خواهد شد.
از مصرف غذاهاي نفاخ بپرهيزيد، زيرا اين نفاخيت به شير شما منتقل مي‌گردد و موجبات ناراحتي هاي بعدي را براي نوزاد شما فراهم خواهد كرد.
از مصرف سير، پياز و كلم بپرهيزيد زيرا علاوه بر نفخ زا بودن تاثيرات زيادي بر طعم شير داشته تا جايي كه با بدبو و بدطعم كردن شير موجبات امتناع شيرخوار از مصرف شير را فراهم خواهد كرد.
قبل از مصرف حبوبات حتماً از قبل آن ها را خيس كنيد و 2 بار آب آن را عوض كنيد، پس از صرف غذاهاي اين چنيني مصرف خرما، عرق نعناع، عرق رازيانه و زيره را به شما توصيه مي‌كنم.
در طول روز حتماً از 2 نوع ميوه حاوي ويتامين C نظير: توت فرنگي، مركبات، ليموترش، جعفري، بروكلي، فلفل دلمه و گوجه فرنگي و... استفاده كنيد.
عرق رازيانهعلاوه بر نقش خوبي كه در جلوگيري از ناراحتي هاي گوارشي ايفا مي‌كند، ميزان شير را نيز زياد مي‌كند.
يك روز در ميان نصف ليوان هويج رنده شده همراه با 1 قاشق غذاخوري روغن مايع (زيتون) و 1 عدد ليموترش ميل كنيد كه ملغمه اي از ويتامين هاي A، C و E به بدن شما برسد.
در فصل تابستان از مصرف ميوه هاي سرشار از ويتامين نظير طالبي و انگور غافل نشويد، حتي مي‌توانيد روز خود را با ميل كردن 1 عدد ميوه شروع كنيد.
مصرف جوانه گندم، گردو و گندم بوداده را در برنامه خود داشته باشيد و مصرف نان هاي سبوس دار را فراموش نكنيد.
در طول روز حتما 1 عدد سيب با پوست ميل كنيد و اين ضرب المثل انگليسي را كه مي‌گويد: خوردن يك سيب در روز شما را از مراجعه به دكتر بي نياز مي‌كند را به خاطر داشته باشيد و بدانيد كه ويتامين ها و مواد معدني ميوه ها بيشتر در لايه هاي نزديك به سطح (پوست) آن هاست.

تغذيه دوران شيردهي

استفاده از عسل و خرما (با پوست) را در برنامه غذايي خود بگنجانيد و جالب است يادآور شويم كه در يونان باستان از عسل با عنوان اكسير ناميرايي ياد مي‌كردند و استفاده از آن را تضميني براي بقاي عمر مي‌دانستند.
در مبحث مواد حاوي پروتئين بهتر است حداقل 2 بار در هفته از ماهي استفاده كنيم، ماهي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 بوده و شير را زياد مي‌كنند، از پيشرفت التهاب جلوگيري مي‌كنند و اسيدهاي چرب ضروري كه بدن قادر به ساخت آن ها نيست را به بدن مي‌رسانند. 1 ليوان آب مرغ يا آب گوشت بدون چربي هم، ميان وعده بسيار مفيدي است.
تخم مرغ سرشار از پروتئين است پس حتما ميل كنيد، اما مصرف بيش از 3 عدد زرده تخم مرغ در طول هفته توصيه نمي‌شود و آن به توانايي كبد در متابوليزه كردن كلسترول برمي‌گردد. ولي مصرف سفيده تخم مرغ به هر ميزان به شكل كاملا پخته كه بهترين شكل هضم را دارد و تداخلي با بيوتين (نوعي ويتامين) ايجاد نمي‌كند، اشكالي ندارد.
وعده صبحانه را بسيار جدي تلقي كنيد تا در طول روز انرژي كافي براي شير دادن را داشته باشيد، هم منابع پروتئيني (شير، پنير، تخم مرغ) منابع چربي (كره 1 قاشق مرباخوري، 2 عدد گردوي كامل) و منابع كربوهيدرات (نان هاي سبوس دار يا عدسي) و ويتامينها (آب ميوه ها و سبزي ها) در آن لحاظ شده باشد.
موادي مثل گردو، فندق، آناناس، موز، سيب، گلابي، گوجه فرنگي خام، اسفناج، گوشت گوساله و... سرشار از پتاسيم هستند و به شما در بهبودي سريع در دوران نقاهت كمك شاياني مي‌كنند.
همراه گوشت ها آب ليمو استفاده كنيد تا جذب آهن را افزايش دهد.
اسفناج، چيزي كه تا قبل از يك سالگي براي كودك شما ممنوع است، سرشار از اسيد فوليكاست (چيزي كه در صورت كمبود، نوعي كم خوني مي‌دهد) بنابراين به تمام خانم ها توصيه مي‌شود كه در برنامه خود آن را داشته باشند!

بيشتر بدانيد : تغذيه صحيح در دوران شيردهي

بيشتر بدانيد : تغذيه مادران شيرده با 5 خوراکي مهم

بيشتر بدانيد : درمان کبد چرب در خانم ها با شير دادن به نوزاد

بيشتر بدانيد : درمان ترک سينه ها بعد از شيردهي

بيشتر بدانيد : اگر به نوزاد خود شير مادر مي دهيد، بخوانيد


منبع: ايران هيلرز

http://www.CheKhabar.ir/News/149029/توصيه‌هاي لازم جهت دوران شيردهي
بستن   چاپ