وسايل ورزشي پارک ها تا چه حد موثر هستند و چه کاربردهايي دارند؟
شنبه 1 دي 1397 - 9:05:36 PM
چه خبر - وسايل ورزشي پارک ها موثر هستند يا خير؟

ورزش، بخشي از زندگي سالم است . استفاده از فضاهاي ورزشي درهمه جاي دنيا حق شهروندي محسوب مي شود و به اين منظور، در کشورما نيزامکاناتي مهيا شده تا شهروندان با کمترين هزينه، از امکانات ورزشي در پارک ها استفاده کنند.نکته اي که از ابتداي نصب و استفاده اين وسايل مطرح بوده، نگراني درباره استاندارد نبودن وعوارض احتمالي آن هاست. برخي معتقدند بيشترکاربران اين وسايل، اهل انجام ورزش حرفه اي نيستند و از روش هاي درست حرکات آگاهي ندارند و ممکن است استفاده ازآن ها باعث تشديد يا بروز بيماري هايي مانند آرتروز شود.در اين مطلب لوازم ورزشي پارک ها را از جنبه هاي مختلف مورد بررسي قرارمي دهيم.

آيا اين وسايل استاندارد است ؟

به طور کلي مي توان گفت بيشتر دستگاه هاي ورزشي موجود در پارک ها به دليل اين که در آن ها به جنسيت متفاوت کاربران، تناسب جثه اي آن ها، آمادگي جسماني پايه اي و ايمني لازم توجه نشده، استاندارد نيستند و نمي توان از آن ها براي ارتقاي آمادگي بدني سود برد.معمولا ناآشنايي کاربر با روش صحيح استفاده از دستگاه، نديدن آموزش لازم و نداشتن تناسب جسمي، عوارضي است که به دنبال استفاده از اين وسايل به وجود مي‌آيند. متاسفانه بيشتر اين وسايل قابل تنظيم نيستند بنابراين ممکن است شخص پس از کار با آن ها دچار التهاب تاندوني، ليگاماني، عضلاني و مفصلي به علت وارد شدن نيروهاي اضافي و در راستاي غلط بر اعضا شود. اگرچه شايد استفاده از اين وسايل براي افرادي که جثه شان با آن ها متناسب است وورزشکار هستند و قصد دارند سطوح آمادگي قبلي خود را حفظ کنند، مناسب باشد ولي براي استفاده عموم، بايد روش استفاده صحيح از اين وسايل و اصول گرم کردن، انعطاف پذيري و سرد کردن و نحوه تنفس صحيح حين تمرين هاي قدرتي آموزش داده شود.

نکته قابل توجه

دستگاه هاي موجود در پارک ها براي آمادگي جسماني پيش بيني شده اند و به هيچ وجه قابليت درماني ندارند بنابراين افرادي که دچار مشکلات اسکلتي- عضلاني هستند، نبايد براي بهبود بيماري از آن ها استفاده کنند.در صورتي که جزو گروه هاي آسيب پذير (سالمندان، کودکان يا زنان باردار) هستيد، بدون مشورت با پزشک از انجام هرگونه فعاليت ورزشي با اين دستگاه ها خودداري کنيد.صرف نظراز ايرادهايي مانند چگونگي نصب و جانمايي اين وسايل با توجه به هزينه زياد، قرار ندادن ضربه گير در کف ، نداشتن تابلوي راهنماي مناسب ، در بعضي موارد رعايت نشدن فاصله مناسب دستگاه ها با هم و ....در ادامه به چند وسيله ورزشي در پارک ها وکاربرد آن ها اشاره مي کنيم . ناگفته نماند اگر چه نصب اين وسايل، کار ارزشمندي براي همگاني کردن ورزش در سطح جامعه بوده اما موضوع قابل تامل اين است که شهرداري ها و مسئولان ورزشي، بايد در ادامه استفاده بهينه و بهتراز آن به شهروندان خدمات بيشتري ارائه دهند تا وسايل بدون استفاده نماند و هزينه اي که صرف شده است، به هدر نرود.

دستگاه ليفت نشسته
دستگاه ليفت نشسته

براي تقويت عضلات زيربغل، پشت بازو و سرشانه مناسب است .

دستگاه تخته شکم
دستگاه تخته شکم

دستگاه تخته شکم براي تقويت و افزايش انعطاف پذيري ماهيچه هاي شکم و پشت و سوزاندن و کاستن چربي شکم و کمر، مناسب است و مي توان براي تقويت ماهيچه هاي شکم و زيبايي اندام از آن استفاده کرد.

دستگاه ريلکسيشن
دستگاه ريلکسيشن

از دستگاه ريلکسيشن مي توان براي بهبود و ارتقاي سيستم گردش خون و اکسيژن رساني سريع به تمامي اندام هاي بدن استفاده کرد.

دستگاه گام زن دست و پا
دستگاه گام زن دست و پا

براي تقويت عملکرد قلبي و ريوي و همچنين سوزاندن چربي مناسب است.

دستگاه مسگري
دستگاه مسگري

اين دستگاه به دليل ايجاد چرخش در ناحيه کمر، اگرچه براي افراد سالم مفيد است ولي درافراد باسابقه جديد کمردرد و آسيب ديسک کمري، مي تواند خطرساز باشد.

دستگاه پاندولي
دستگاه پاندولي

دستگاه پاندولي (پهلو و بغل ران) براي تقويت ماهيچه ها در اعضاي کمر، شکم ، پشت و افزايش توازن در هر چهار عضو است.

دستگاه چرخ و فلک دو تايي
دستگاه چرخ و فلک دو نفره

دستگاه چرخ وفلک دوتايي براي تقويت ماهيچه هاي بدن در قسمت بالا تنه و افزايش انعطاف پذيري و تحريک مفاصل شانه و عضلات، گردش سريع خون در کليه عروق بدن و قلب مناسب است. بايد توجه داشت که حرکات بايد به آرامي و با تمرکز انجام شود و هر چرخشي به چپ و راست، بايد با تنفس عميق همراه باشد.

دستگاه ماساژور
دستگاه ماساژور

براي تقويت کمر، ماساژ دادن ماهيچه هاي کمر و ماساژ کامل عضلات پشتي بدن، تقويت سيستم عصبي مرکزي، برطرف کردن خستگي و لاي روبي رگ هاي خوني و سيستم گردش خون کاربرد دارد.
نخستين دستگاه هاي بدنسازي پارکي، درسال 1998 ميلادي درکشور چين ساخته و در سال 1384 در پارک هاي ايران نصب شد. توجه به اين که هر وسيله ورزشي براي چه گروه از افراد و چه محدوده سني طراحي شده است ضرورت دارد حتي اگر دستگاه مناسب تمام سنين باشد.

بيشتر بدانيد : با اين عادت صبحگاهي 10 دقيقه اي هفته اي 400 کالري بيشتر بسوزانيد!!

بيشتر بدانيد : بهترين زمان براي ورزش کردن

بيشتر بدانيد : ورزش هايي براي شادابي صبحگاهي دانش آموزان!

بيشتر بدانيد : بهترين زمان ورزش کردن براي خانم هاي شاغل


منبع : yjc.ir و روزنامه سلامت

http://www.CheKhabar.ir/News/148136/وسايل ورزشي پارک ها تا چه حد موثر هستند و چه کاربردهايي دارند؟
بستن   چاپ