چه خبر - خواص شگفت انگيز هندوانه
هميشه سيب به عنوان مشهورترين ميوه در تامين سلامت بدن معرفي شده است، اما تحقيقات جديد نشان مي دهند که هندوانه نقش بسيار موثري در سلامت قلب و عروق ايفا مي کند.
متخصصان معتقدند که ماده اي به نام سيترولين که در هندوانه به فراواني يافت مي شود، مسئول کاهش کلسترول، فشار خون، وزن و جلوگيري از تشکيل پلاک سرخرگي مي باشد. در واقع مصرف اين ميوه موجب کاهش آترواسکلروز (تصلب شرايين) مي گردد.
در مطالعه اخير، دانشمندان موش هاي آزمايشگاهي را به دو گروه تقسيم نمودند. رژيم غذايي هر دو گروه سرشار از چربي هاي اشباع و کلسترول بود. به يک گروه آب به همراه 2 درصد آب هندوانه و به گروه ديگر همان مقدار آب به همراه محلولي داده شد که محتواي کربوهيدرات آن دقيقا مشابه گروه اول (آب هندوانه) بود.
نتايج نشان داد که ميزان LDL يا کلسترول بد خون در گروهي که آب هندوانه مصرف کرده بودند، 50 درصد کمتر بود. همچنين در اين گروه تشکيل پلاک در ديواره سرخرگ ها 50 درصد کاهش داشت، سطح سيترولين افزايش يافت و افزايش وزن 30 درصد کمتر از گروه ديگر بود.
متاسفانه سالانه 20 درصد از محصول هندوانه در اغلب نقاط دنيا هدر مي رود، زيرا معمولا کشاورزان براي برداشت اين محصول چندان هزينه نمي کنند. متخصصان معتقدند که از اين ميزان هندوانه هدر رفته مي توان براي استخراج ترکيبات سودمند از جمله سيترولين و ليکوپن (رنگدانه قرمز) استفاده نمود.
بيشتر بدانيد : مصرف هندوانه براي چه افرادي مضر است؟
بيشتر بدانيد : خواص هندوانه + کالري هندوانه چقدر است؟
بيشتر بدانيد : برترين فوايد مصرف هندوانه در تابستان براي سلامت بدن
بيشتر بدانيد : چرا و چه وقت هندوانه بخوريم؟
منبع: سيمرغ