خواص سنجد از نظر طب سنتي براي سلامت
شنبه 1 دي 1397 - 9:03:13 PM
چه خبر - خواص و مزاج سنجد از ديدگاه طب سنتي

سنجد، يکي از سين هاي سفره ي هفت سين است که اگر با خواص فراوان آن آشنا شويد حتما آن را در برنامه غذايي هر روز ‌تان جاي مي‌ دهيد.
سنجد ميوه اي که به صورت خشک شده از آن استفاده ميشود و اين ميوه طبعي خشک و سرد دارد.

خواص درماني سنجد:

بهترين اثر سنجد،‌ رفع کمبود ويتامين C بدن است و خوردن آن، ‌از ورود عفونت به بدن پيشگيري مي ‌کند.
ميوه سنجد قابض و بر طرف كننده اسهال است.
به خاطر وجود ويتامين K در سنجد ضد خونريزي مي‌باشد.
سنجد رفع كننده سموم معده و روده مي‌باشد.
سنجد بادشکن و مقوي قلب است
سنجد براي كساني كه نرمي استخوان و پوكي استخوان دارند مفيد است. روش استفاده: پودر سنجد 2 قسمت و پودر سوياي بوداده 1 قسمت را با عسل مخلوط كرده روزي يك قاشق يا 2 قاشق غذاخوري با يك ليوان شير ميل شود. اين صبحانه براي آقايان و خانمها بسيار مفيد مي‌باشد.
ميوه سنجد ضديرقان مي‌باشد.
كساني كه تكرر ادرار دارند سنجد بخورند.
كساني كه سكسكه مي‌كنند براي درمان آن 50 دانه سنجد و يك ليوان شير بخورند.
مصرف سنجد درمان‌گر ورم كيسة صفراست.
سنجد باعث قوي شدن ساق‌ها مي‌گردد به كودكان خود روزي 20 تا 50 دانه بدهيد.
مصرف سنجد 10 دانه در روز موجب پاکسازي دستگاه گوارش به‌ويژه معده و روده‌ها مي‌شود.
سنجد عامل بيماري جذام را از بين مي‌برد.
سنجد تب بر است.
سنجد كليه‌ها را گرم مي‌كند و معده را تميز مي‌كند.
سنجد براي سلامتي دستگاه گوارش افراد بسيار مناسب است و افرادي که رژيم‌هاي لاغري دارند، مي‌توانند سنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
سنجد ضد بلغم است.
سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقويت مي‌کند
همچنين سرشار از فيبر است و گرسنگي را کاهش مي‌دهد و خاصيت سيرکنندگي بالايي دارد.
سنجد يکي از بهترين منابع غذايي گياهي محسوب مي‌شود.
سنجد منبع غني از کلسيم است و براي افرادي که دچار پوکي استخوان هستند، بسيار مفيد است و استخوان‌هاي افراد را محکم مي‌کند.
سنجد براي سلامتي دستگاه گوارش افراد بسيار مناسب است و افرادي که رژيم‌هاي لاغري دارند، مي‌توانند سنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
سنجد داراي ترکيباتي مانند فيتکميکال‌ها است که آنتي‌اکسيدان خوبي است.
سردردهايي که علامت مشخصي ندارند از سنجد استفاده شود.
پودر هسته ي سنجد در درمان التهاب ‌هاي حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان مي‌ کند.
در بسياري از متون ادبي از سنجد به عنوان نماد فرهيختگي و فرزانگي ياد شده است زيرا به باور درمانگران طب سنتي و شيوه‌هاي طبيعي درماني سنجد بيشترين تاثيرگذاري را بر سلول‌هاي مغزي دارد و موجب تقويت آنها مي‌‌شود.
به گفته درمانگران طب سنتي استفاده از ترکيب برابر پودر سنجد با سوياي بوداده و مخلوط کردن يک قاشق از آن با يک ليوان شير و يک قاشق عسل بهترين دارو براي درمان نرمي و پوکي استخوان است.

فوايد سنجد براي پوست و مو:

russian_olive_1.jpg

در صورتي که برگ‌هاي سنجد را در روغن زيتون بجوشانيد تا برگ‌ها نرم و له شوند و از اين روغن براي ماساژ سر استفاده کنيد، موجب تقويت موها و افزايش رشد تارهاي مو مي‌شويد.
سنجد پخته شده در روغن زيتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان مي‌ کند و براي رشد مو مفيد است.

خواص گل، برگ و پوست درخت سنجد:

برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث مي‌شود كه دمل زود سر باز كند.
عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک مي کند. نتايج يك مطالعه نشان داد که براي کاهش و بهبود درد ناشي از آرتروز، عصاره گياه سنجد موثرتر از داروي مسکن استامينوفن عمل مي کند.
از ريشه آن در صنعت عطرسازي استفاده مي ‌شود.
از گل آن براي التيام زخم‌ استفاده مي ‌شود.
جوشانده برگ سنجد، بهترين دارو براي اسهال کودکان است.
پودر هسته ي سنجد در درمان التهاب ‌هاي حاد و مزمن کاربرد دارد
برگ درخت سنجد را در روغن زيتون بجوشانيد (ابتدا به مدت 24 ساعت برگ را در روغن زيتون نگاه داريد سپس با حرارت ملايم بجوشانيد تا له شود اگر محتوي را در يك شيشه سر بسته بگذاريد و در آب جوش بيندازيد تا بجوشد و له شود خاصيت آن بيشتر است) اين روغن براي ورم مفاصل و اعضاي بي‌حس مفيد است. همچنين اگر اين روغن را بر سر بمالند باعث بلندي مو مي‌شود.
جوشاندة پوست سنجد اگر مزمزه شود ريشه دندان را محكم مي‌كند و از خونريزي جلوگيري مي‌كند بدين صورت كه پوست سنجد را بجوشانيد و صاف كنيد سپس آن را مزمزه كنيد.
بوئيدن گل سنجد براي اشخاص فلج و کساني که لقوه دارند مفيد است. البته دختران جوان از بوئيدن آن خودداري کنند چون باعث ازدياد شهوت در خانمها مي‌گردد.
بهترين زمان مصرف:
بهتر است سنجد را به عنوان ميان وعده استفاده کرد.

بهترين حالت مصرف پودر سنجد: شير و سنجد

تعدادي سنجد تازه را بهمراه پوست و گوشت وهسته آن را بوسيله آسياب برقي بصورت پودر در بياوريد.يک تا سه قاشق غذا خوري از پودر را داخل يک ليوان شير تازه بريزيد و بوسله يک قاشق غذا خوري عسل آنرا شيرين کنيد و به عنوان يک وعده غذايي يا يک ميان وعده ميل کنيد. اين ترکيب در درمان پوکي استخوان و درد مفاصل مخصوصا زانو درد موثر است.

مضرات سنجد:

سنجد براي اشخاصي كه يبوست دارند مضر است.

بيشتر بدانيد : خواص سيب و سنجد سفره هفت سين را بدانيد

بيشتر بدانيد : پودر سنجد واقعا براي پوکي استخوان مفيد است؟


منبع : 7ganj.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/148125/خواص سنجد از نظر طب سنتي براي سلامت
بستن   چاپ