تغذيه ناسالم چه ارتباطي با افسردگي دارد؟
شنبه 1 دي 1397 - 9:00:42 PM
چه خبر - ابتلا به افسردگي با خوردن فست فود

محمود کبريايي متخصص تغذيه در رابطه با تغذيه ناسالم و بيماري هاي روحي مي گويد: تغذيه ناسالم به ويژه مصرف فست فودها عامل بيماريهاي روحي و افسردگياست و بر روح و روان تاثير مستقيم مي گذارد. افرادي که بيش از اندازه از غذاي آماده و شيريني استفاده مي کنند، نسبت به کساني که از غذاهاي سالم استفاده مي کنند در طول زندگي کمتر احساس شادي مي کنند و در بلند مدت ميزان افسردگي در بين آنها بيشتر است.
بدن داراي ميکروارگانيسم هايي است که اغلب در روده زندگي مي کنند و به باکتري هاي مفيد و مضر تقسيم بندي مي شوند، زماني که غذاهاي مفيدي مانند سبزي و ميوه، غلات، ماهي، کربوهيدرات تصفيه شده و گوشت فرآوري نشده مصرف شود، تعادل مناسبي از باکتري هاي مفيد در روده برقرار مي شود که به تجزيه مواد غذايي و زائد کمک مي کند.
مصرف بي رويه چربي، غذاهاي آماده و فرآوري شده باعث افزايش باکتري هاي مضر و بروز بيماري هاي روحي و جسمي شده و افراط در مصرف غذاهاي آماده و نمک نيز باعث پيري زودرس مي شود که در روحيه فرد موثر است.
تغذيه ناسالم ريشه در مشکلات روحي و رواني دارد، لازمه برخوردار بودن از تغذيه سالم، داشتن روان سالم است و در مقابل داشتن رفتار ناسالم و نادرست ناشي از روان ناسالم است.
براي مثال افرادي که اضافه وزن دارند ممکن است تحت تاثير مسائل روحي، رواني، استرس و اضطراب قرار گيرند و تمايل بيشتري به مصرف مواد غذايي پيدا مي کنند، اولين راهکار براي کنترل وزن در اين افراد تقويت اراده است، به طوري که فرد بتواند در برابر خوردن مقاومت کند.
به گفته کبريايي، مصرف مايعات فراوان، جايگزين کردن سبزي ها و ميوه ها به جاي مواد غذايي چرب، شيرين و کم کردن وابستگي به برخي مواد غذايي پرکالري در طول زمان، کاهش دادن مصرف مواد پرادويه و مواد غذايي فرآوري شده، فست فودها و داشتن يک رژيم غذايي سالم از جمله اقداماتي است که توصيه مي شود.

کم آبي بدن، فرد را عصبي مي کند
فست فود

مصرف روزانه آب نيز تا حد زيادي بر سلامت روح و روان افراد تاثير مي گذارد، افرادي که آب کمتري مصرف مي کنند، عصبي تر هستند و استرس آنها هم بيشتر است. به طور کلي مصرف 8 تا 12 ليوان آب در روز، سموم را از بدن خارج مي کند.
مصرف روزانه ميوه و سبزي مي تواند آب بدن را تامين کند و برخي سبزي ها مثل کاهو از 90 درصد آب تشکيل شده، ميوه هاي آبدار مثل هندوانه و خربزه هم در تامين آب بدن نقش دارد، افرادي که به ميزان کافي آب مصرف مي کنند، در شرايط استرس زا بهتر عمل مي کنند و اضطراب آنها کاهش پيدا مي کند.
مصرف غذاهاي حاوي قند و چربي بيشتر و پرهيز از مصرف مواد غذايي تازه نيز مي تواند به افسردگي و مشکلات حافظه و غيره منجر شود به عنوان مثال مصرف چربي هاي اشباع شده که به مقدار زياد در غذاهاي آماده يافت مي شوند روند عملکرد مغز را کند مي کند.
در عين حال کمبود کربوهيدراتهايا مواد قندي که در بسياري از رژيم هاي لاغري اتفاق مي افتد سبب مي شود که سلول هاي عصبي دچار کمبود انرژي شده و نتوانند کار خود را انجام دهند، محدوديت شديد کربوهيدرات به مدت طولاني باعث پايين افتادن قند خون مي شود و عوارض آن شامل خستگي، بيماري، بي حوصلگي، اضطراب، کاهش قدرت يادگيري است.
کمبود شديد پروتئين نيز موجب بروز عوارض مانند خستگي، بي حالي و سستي مي شود. مواد غذايي غني از پروتئين شامل گوشت، مرغ، ماهي، تخم مرغ، لبنيات، حبوبات، مواد مغزها از جمله پسته، بادام، فندق، گردو، تخمه) است و بايد مصرف شود.
براي کاهش بيماريهاي روحي و افسردگي بايد از غذاهاي پتاسيم دار و منيزيم دار و نيز غذاهاي داراي ويتامين B استفاده کرد. غذاهايي مثل ماهي جگر، قلوه، تخم مرغ، شير، عسل، سويا، قارچ، بادام زميني و جوانه گندم، سبزيجات و مرکبات در پيشگيري و رفع استرس موثر هستند.

بيشتر بدانيد : نقش منيزيم در بدن + منابع منيزيم

بيشتر بدانيد : 15 منبع عالي براي تامين پتاسيم

بيشتر بدانيد : تاثيرات وحشتناک کم آبي بر مغز

بيشتر بدانيد : منابع پروتئين + ميزان پروتئين مورد نياز براي افراد مختلف

بيشتر بدانيد : اختلال خوردن چيست و علاوه بر چاقي چه خطراتي براي سلامت دارد؟

بيشتر بدانيد : با خوردن اين غذا به آرامش رواني برسيد!!


منبع : irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/148110/تغذيه ناسالم چه ارتباطي با افسردگي دارد؟
بستن   چاپ