چرا بيماري هاي روحي و رواني در بين دانشجويان فزايش يافته؟
شنبه 1 دي 1397 - 8:07:35 PM
چه خبر - علت افزايش بيماري ها روحي و اضطراب در بين دانشجويان

به گفته محققان، دانشجويان در حال حاضر حداقل پنج برابر بيش از دانشجويان 10 سال قبل مبتلا به بيماري‌هاي سلامت روان هستند.
کارشناسان اعتقاد دارند بدتر شدن شرايط اقتصادي و افزايش نرخ بيکاري در سال‌هاي اخير از مهم‌ترين دلايل افزايش بيماري‌هاي روحي و رواني در بين دانشجويان است. بيشتر دانشجويان اميدي براي پيدا کردن شغل بعد از پايان تحصيلات خود ندارند، حس مي‌کنند، لحظه به لحظه درس خواندن در سال‌هاي تحصيلي بي‌ثمر بوده و فقط زمانشان را به هدر داده اند، اين باعث افزايش احساس نااميدي و افسردگي در بين دانشجويان شده است. يک روانشناس باليني مرداد 96، با بيان اينکه برخي از دانشجويان ممکن است در روابط زناشويي، خانوادگي،کاري و برخورد با همکلاسي‌هاي خود دچار مشکل شوند، گفته بود: لازم است گام‌هاي اساسي در اين حوزه برداشته شود و جوانب مختلف آن مورد بررسي قرار گيرد.
عليرضا عابدين با اشاره به‌دلايل عمده اختلالات نسل جديد گفت: طي دهه‌هاي گذشته آمادگي اين را نداشته‌ايم که فرزندان‌مان را آماده مشکلات قرن 21 کنيم و والدين در اين زمينه به اندازه کافي آموزش و تعليمات لازم را نداشته‌اند، زيرا خودشان نيز فاقد اين مهارت‌ها بودند در چنين شرايطي نمي‌توانيم انتظار داشته باشيم که آمادگي با مشکلات را به نسل بعدي ارائه دهند.

دانشجوي مضطرب

همچنين به گفته رئيس مرکز مشاوره دانشجويي دانشگاه فردوسي مشهد، نوع مشکلات و شدت مسائل روحي و رواني دانشجويان مطابق با آنچه که در مطالعات دانشجويي مراکز مشاوره جهان بيان شده است، شديدتر و متنوع‌تر شده است. زهرا طبيبي با تاکيد بر اينکه دانشجويان با مسائل روانشناختي از آموزش و پرورش وارد دانشگاه مي‌شوند، ادامه داد: بر اساس يک دسته‌ بندي کلي عده‌اي از دانشجويان براي ارتقاي توانمندي‌هاي فردي و مهارت‌هاي اجتماعي خود به مرکز مشاوره رجوع مي‌کنند و عده‌اي ديگر براي رفع مشکلات و مسائل چالشي زندگي که خود به تنهايي قادر به رفع آنها نيستند، به مرکز مشاوره مراجعه مي‌کنند.
او مسائل تحصيلي و برنامه‌ريزي تحصيلي و نيز ناآشنايي با شيوه‌هاي مطالعه در دانشگاه را مهمترين مشکلات روحي و رواني که دانشجويان با آن مواجه مي‌شوند اعلام کرد و توضيح داد: مسائل تحصيلي و برنامه‌ريزي تحصيلي و نيز ناآشنايي با شيوه‌هاي مطالعه در دانشگاه است و بعد از آن مسائل ارتباطي با جنس مخالف، خانواده‌ها و سپس مشکلات اضطرابي مثل اضطراب صحبت کردن در جمع يا اضطراب فراگير است. دانشجويان مراجعه کننده به مرکز مشاوره سال به سال افزايش داشته است. البته اين ارجاع صرفا نشان دهنده افزايش روزافزون آسيب‌ها و مشکلات در بين دانشجويان نيست، بلکه دانشجويان به بلوغ فکري دست يافته‌اند که در مورد مشکلات و موانعي که در تحصيلات و زندگي مواجه مي‌شوند.

بيشتر بدانيد : استرس و اضطراب شديد داريد اگر اکثرا اين علايم جسماني را تجربه مي کنيد!

بيشتر بدانيد : نشانه هاي ظاهري اضطراب بيمار گونه را بشناسيد

بيشتر بدانيد : اضطراب چيست؟


منبع : iscanews.ir و armandaily.ir و isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/147975/چرا بيماري هاي روحي و رواني در بين دانشجويان فزايش يافته؟
بستن   چاپ