چه خبر - درمان قطعي براي ديابت وجود دارد؟
فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به تبليغات دروغين درمان قطعي ديابت از طريق جراحي متابوليک در شبکه هاي ماهواره اي گفت: بر اساس مطالعات 12 ساله بين المللي، فقط 30 درصد مبتلايان به ديابت که جراحي متابوليک انجام داده، بهبود يافته اند و بيماري 70 درصد ساير افراد همچنان باقي است.
دکتر عليرضا استقامتي در مورد با فريب خواندن تبليغ درمان قطعي و صد در صدي ديابت در برخي شبکه هاي ماهواره اي افزود: جراحي متابوليک روشي نيست که به طور قطعي و صد در صد منجر به بهبودي بيماري ديابت شود و فقط براي درمان افراد چاقي استفاده مي شود که ديابت نوع دو (اکتسابي) دارند و نمايه توده بدني آنها بالاي 40 است.
وي که عضو هيات مديره انجمن غدد درون ريز ايران نيز هست، گفت: جراحي متابوليک يکي از روش هاي علمي دنيا است که سال هاست استفاده مي شود و در ايران نيز جراحان زبده اي اين عمل را انجام مي دهند.
استقامتي اضافه کرد: جراحي متابوليک به پنج شکل انجام مي شود که در شايع ترين شکل آن بخشي از معده را برمي دارند و بيماران بعد از جراحي به زندگي عادي بازنمي گردند چراکه محدوديت هايي در تغذيه خواهند داشت و چون حجم معده کم مي شود بيمار حتما بايد تحت نظارت پزشک باشد.
عضو هيات مديره انجمن غدد درون ريز ايران اظهار داشت: بيماران ديابتي بعد از جراحي متابوليک بايد به اندازه کافي املاح و ويتامين دريافت کنند و مراقب باشند که دچار افت قند نشوند. بعد از جراحي متابوليک ممکن است مصرف انسولين و داروي بيماران کم يا قطع شود.
استقامتي افزود: جراحي متابوليک مانند همه جراحي هاي ديگر، عوارضي دارد و انجام آن را به همه بيماران ديابتي توصيه نمي کنيم هرچند که درصد موفقيت اين جراحي در کشور بالا است. هر بيمار شرايط خاص خود را دارد و اين جراحي بايد از سوي پزشک متخصص او تجويز شود.
وي با اشاره به تبليغ درمان قطعي ديابت در برخي شبکه هاي ماهواره اي گفت: مدت ها پيش با دکتر معرفي شده در اين تبليغات در وزارت بهداشت جلسه اي داشتم و به او توضيح دادم که هر بيمار شرايط خاص خود را دارد و اين تبليغات سال ها متوقف شده بود اما گويا درآمد آنها کم شده است؛ جراحي متابوليک چون نياز به شرايط خاص بيمار دارد، نبايد تبليغ عمومي شود.
بيشتر بدانيد : درمان هاي خانگي براي ديابت
بيشتر بدانيد : اگر ديابت درمان نشود اين اتفاقات وحشتناک برايتان مي افتد!
بيشتر بدانيد : ديابت درمان قطعي دارد؟
منبع : salamatnews.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/147741/آيا تبليغ درمان قطعي ديابت در ماهواره واقعيت دارد؟