10 راه براي حرف شنو کردن کودکان
شنبه 1 دي 1397 - 6:48:02 PM
چه خبر - 10 روش مقابله با ناسازگاري‌هاي کودکان

به احتمال زياد براي شما نيز در يک يا چند مورد پيش آمده است که از فرزندتان بخواهيد کاري را انجام دهند و به شما نگاه کنند و بگويند، "نه!". شنيدن اين کلمه مي‌تواند بسي نا اميد کننده باشد، عدم پذيرش و تطبيق پذيري تنها بخشي از نشانه‌هاي سلامت کودک مي‌باشند.
هنگامي که کودک خود را محدود مي‌کند، سعي دارد مستقل‌تر عمل کند. بنا براين هميشه استقلال يابي به معناي يکسري نزاع‌هاي مداوم نمي‌باشد. در هر صورت هنگامي که به آن‌ها مي‌گوييد يک اسباب بازي را انتخاب کند و تظاهر مي‌کند که نشنيده است، با انجام عملي تحريک کننده او را تشويق کنيد تا بهتر گوش دهد. در ادامه راهکارهايي براي مقابله با ناسازگاري کودکان معرفي مي کنيم.

روزانه به ميزان متعادلي به آنان توجه کنيد

عدم پذيرش مي‌تواند يک راه حل عالي براي جلب توجه زياد به خود باشد. حتي اگر اين توجه منفي باشد که در هر صورت کودکان تمايل فراواني براي دريافت توجه از خود نشان مي‌دهند. روزانه به ميزان متعادلي به آن‌ها توجه مثبتي نشان دهيد.
انجام يک بازي، صحبت کردن و پياده روي مي‌تواند عالي باشد. فقط چند دقيقه توجه مثبت سبب کاهش اختلاف نظر‌ها به ميزان چشم گيري مي‌شود.

ستايش رفتار‌هاي سازگار

در حالي که نشان دادن رفتاري خوشايند در مقابل ناسازگاري‌ها مي‌تواند امري دشوار باشد، اما ستايش رفتار‌هاي خوب همواره مهم و تاثير گذار هستند. حتي ممکن است برخي از در خواست‌هاي ساده به منظور تمجيد از پذيرش و موافقت آن‌ها باشد.
در سر ميز غذا مي‌توانيد بگوييد، "لطفا، فلفل را مي‌دهيد." بلافاصله از آن‌ها تشکر کنيد. او متوجه است که اين پيام قدر داني نتيجه انطباق و پذيرش است.

ارائه دستور العمل‌هاي موثر

اطمينان حاصل کنيد، رفتار‌هاي نا خوشايندي که شاهدش هستيد بي احترامي محسوب نمي‌شوند. اگر نسبت به در خواست شما واکنشي نشان ندهند، ممکن است زيادي سر گرم بازي‌هاي ويدئويي بوده اند و صدايتان را نشنيده باشند که در اين وصرت نيازمند راهنمايي و توصيه‌هايي هستند.
در هنگام صحبت کردن، ارتباط چشمي با آن‌ها بر قرار کنيد تا توجهشان را جلب کنيد.
در هنگام صبحت، صدا‌هاي مزاحم که موجب عدم توجه آن‌ها به صحبت‌هاي شما مي‌شوند را حذف کنيد.

پيشنهاد گزينه

يکي از بهترين شيوه‌هاي مبارزه با رفتار‌هاي نا خوشايند، ارائه چند گزينه است. در اين صورت فرزندتان احساس مي‌کند که کنترل بيشتري بر وضعيت دارد.
از سوالاتي مانند، "آيا مي‌خواهي لباست را بپوشي" اجتناب کنيد. در عوض از آن‌ها بپرسيد "پيراهن قرمزت را مي‌خواهي بپوشي يا پيراهن زرد؟" تنها مطمئن شويد که چند گزينه انتخابي بيان کرده ايد.

پيروي از قوانين مادر بزرگ‌ها

نظم و انضباط حاکم در خانه مادر بزرگ‌ها مي‌تواند بهترين شيوه براي تشويق تطابق فرزندان باشد. در صورتي که اين عمل مداوم انجام شود، کودک متوجه خواهد شد که امتيازاتي را جهت کنترل مواردي، کسب خواهد کرد.
بنابراين به جاي اينکه بگوييد، "تا زماني که اتاقت را تميز نکني نمي‌تواني بازي ويدئويي انجام دهي"، سعي کنيد بگوييد، "هنگامي که اتاقت را تميز کردي مي‌تواني بازي کني." اين تغيير جزئي در کلام مي‌تواند موجب تحريک او شود.

شيوه جايزه يا پاداش

سيستم جايزه يا پاداش را براي تشويق به سازگاري ايجاد کنيد. تشويق مکرر را براي هدايت فرزندتان در يک مسير در نظر بگيريد.
براي مثال، هر بار که بدون مشاجره مطابق دستور العمل هايتان رفتار مي‌کند، جايزه يا پاداشي بدهيد. سپس در مراحل بعدي پاداش‌هاي بزرگ‌تر مانند، پيشنهاد رفتن به پارک را به او بدهيد.

موافقت

دستور العمل‌هاي رفتاري را براي کسب امتيازات مداوم يادآوري کنيد، و يا در زمان‌هايي که نشان مي‌دهند مي‌توانند مسئولانه رفتار کنند يک قرار داد رفتاري را بين خود و آن‌ها تنظيم کنيد که اين مسئله مي‌تواند به شما کمک کند تا آنان را براي دريافت امتيازات بيشتر آماده کنيد.

اجتناب از مشاجره

از دعوا‌هاي قدرتي با کودکان ناسازگار اجتناب کنيد. اين مشاجره‌ها تنها به بدتر شدن شرايط کمک مي‌کنند. در عوض مي‌توانيد از يک جمله هشداري ماندد اگر ...، استفاده کنيد تا تغيير رفتار را در او مشاهده کنيد. اين هشدار مي‌تواند از عواقب ناگواري جلوگيري کند.

پيامد‌هاي منطقي

هر گونه رفتاري که با عدم پذيرش همراه است بايد با نتيجه منفي همراه باشد. با يک نتيجه گيري منطقي و زمانبندي شده، مانند از دست دادن امتيازات که تا کنون داشته مي‌تواند روش موثري براي جلوگيري از ايجاد اختلاف نظر‌ها باشد. انضباط و تطبيق پذيري کليد کاهش رفتار‌هاي نا خوشايند هستند.

راهنمايي حرفه‌اي

يک نزاع افراطي مي‌تواند مشکل را جدي‌تر نشان دهد، و موجب اختلالاتي مانند اختلال‌هاي گاه و بيگاه و عدم تطبيق پذيري در کودکان نرمال شود. اگر نگران هستيد که کودکتان دچار مشکل جدي تري شده و راهکار‌هاي انضباطي کار آمد نبوده اند، بهتر است متخصص اطفال را ملاقات کنيد.

http://www.CheKhabar.ir/News/147676/10 راه براي حرف شنو کردن کودکان
بستن   چاپ