چه خبر - جمع شدن گارانتيهاي جعلي و مقابله با سرقت گوشي
رجيستري يا شناسنامهدار کردن گوشيها بهعنوان راهي براي مبارزه با قاچاق توسط مسوولان ارائه شده بود که ابتدا در سال 1385 کليد خورد و در دولتهاي قبلي اجراي ناموفقي داشت. اگر چه محمود واعظي هم در دوران وزارت خود از اقدامات انجامشده براي تکميل اين طرح اطلاع داد، در نهايت اين مسووليت بار ديگر بهصورت رسمي و اجرايي تحقق يافت.
پس از آغاز طرح رجيستري از آذرماه سال گذشته، از ابتداي ارديبشهتماه امسال که تمامي برندهاي گوشي مشمول رجيستري شدهاند، صرفا گوشيهايي که از مبادي قانوني وارد کشور شده باشند، در شبکه اپراتوري کشور فعال خواهند شد و گوشيهايي که پيامکي مبني بر غيرقانوني بودن گوشي دريافت کردند، با گذشت يک ماه ديگر سرويس نخواهند گرفت.
ورود از مبادي قانوني و پرداخت حقوق دولت و مردم
از سوي ديگر واردکنندگان کليهي اجناس، بايد حــق گمرکي اجناس واردشده را بپردازند؛ اين در حالي است کــه بسياري از فروشندگان موبايل در ايران، موبايلهاي واردشده بــهصــورت قاچــاق را بهعنوان موبايل وارداتي از گمرک به مشتريان خود ميفروشند، در حالي که هيچ يک حقوق گمرک و ماليات را نپرداختهاند. اما با اجراي رجيستري، کالاهايي که حق گمرک را پرداخت نکرده باشند، مجاز به فعاليت نخواهند بود.
ورود شرکتهاي معتبر و پاسخگو به بازار
به اعتقاد کارشناسان همچنين با اجراي اين طرح، گوشيهايي که خريداري ميشود، بايد توسط شرکتهايي که مجوزهاي لازم را از مراجع ذيربط دريافت کردهاند، وارد بازار شده باشند. درباره همه برندهاي گوشي تلفن همراه، اين شرکتها وجود دارند و اين مساله به معناي آن است که براي گوشيهايي که خريداري ميشود، مرجع موثق و شناختهشدهاي براي پاسخگويي به مشکلات وجود دارد. از سويي خريد از شرکت معتبر به معناي برخورداري از گارانتي و خدمات پس از فروش معتبر و مستمر است.
برخورداري از کنترلهاي ايمني و مجوز سلامت
يکي از مجوزهاي لازم براي واردات رسمي تلفن همراه به کشور، «مجوز سلامت گوشيهاي وارداتي» است؛ در اين صورت اگر تست SAR گوشيهاي تلفن همراه شرايط مربوطه را دارا باشد، اجازه ورود به کشور را پيدا خواهد کرد و درغير اين صورت خير. آهنگ جذب ويژه (Specific absorption rate) يا بهطور مخفف SAR، آهنگ ميزان جذب انرژي توسط بدن هنگامي که در معرض پرتورهاي راديويي قرار ميگيرد، است. هرچه SAR بالاتر باشد، ميزان جذب اين انرژي توسط بدن بيشتر بوده و نشاندهنده خطرناکتر بودن آن وسيله براي بدن انسان است.
کاهش کلاهبرداري فروش محصولات تقلبي يا دستدوم
خريد محصولي با پيچيدگيهاي فني، در مقياس گسترده براي کاربران عمومي، همواره با اين خطر همراه است که گروهي بتوانند محصولات کارکرده را با تغييراتي به عنوان محصول نو يا آکبند عرضه کنند. با اجراي طرح رجيستري تنها شرکتهاي داراي مجوز ميتوانند به واردات گوشي اقدام کنند و از آنجا که خريدار آنها را با فاکتور رسمي خريد ميکند و واردکننده و فروشنده آن مشخص است، احتمال اين مساله به صفر ميرسد. احتمال چنين کاري براي شرکتهاي بزرگ که از نهادهاي مربوطه مجوز دريافت کردهاند، بسيار پايين است.
مقابله با سرقت گوشيهاي موبايل
با اجراي اين طرح، دزديدن گوشيهاي تلفن همراه ديگر به صرفه نخواهد بود، چون با درخواست صاحب گوشي ديگر موبايلهاي سرقتي با هيچ سيمکارتي فعال نميشود و فرآيند گوشيهاي سرقتي در حال تکميل است. البته سرقت گوشيهاي همراه خصوصا با توجه به افزايش نرخ ارز که قيمت گوشيها را نيز افزايش داده، همچنان وجود دارد، اما با وعدهاي که از کارگروه رجيستري داده شده، انتظار ميرود در آيندهاي نزديک اين موضوع محقق شود.
جمع شدن گارانتيهاي جعلي
بعد از اجراي اين طرح، کليه شرکتهاي واردکننده اصلي و داراي مجوز، ملزم به ارائهي خدمات پس از فروش استاندارد هستند که مدت زمان آن حداقل 18 ماه خواهد بود. همچنين بعد از اجراي طرح رجيستري و ظاهر شدن تبعات مثبت آن در بازار از سويي و جدي بودن دولت در اجراي اين طرح، 80 شرکت موبايلي براي واردات رسمي سه برند آمريکايي آيفون، موتورولا و بلکبري، اعلام آمادگي کردهاند.
براي ايجاد نمايندگي گوشيهاي موبايلي که تاکنون در ايران نمايندگي و خدمات پس از فروش نداشتند، درخواستهايي ثبت شده است. هماکنون 48 شرکت موبايلي از سه برند موتورولا، آيفون و بلکبري نسبت به راهاندازي دفتر نمايندگي فروش و خدمات پس از فروش در ايران اقدام کردهاند و 40 شرکت ديگر نيز در حال ورود به اين عرصه هستند.
منبع: isna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/147381/جمع شدن گارانتيهاي جعلي و مقابله با سرقت گوشي