چه خبر - سازمان غذا و دارو: سهميهبندي و جيرهبندي دارو نداريم
دکتر کيانوش جهانپور درباره نحوه توزيع داروهاي گرانقيمت و خاص به بيماران، گفت: در زمينه ارائه داروهاي بيماران خاص بايد گفت که درباره بيماران هموفيلي و تالاسمي مشکلي وجود ندارد؛ چراکه اطلاعات اين بيماران از گذشته ثبت شده و بر همان اساس داروهايشان را دريافت ميکنند.
وي افزود: ساز و کاري را هم براي بيماران پيوندي و دياليزي در نظر گرفتيم و فعلا داروهايشان به صورت کنترلشده ارائه ميشوند، اما در حال راهاندازي سامانهاي براي ارائه منظم و کنترلشده اين داروها هستيم که پس از رفع اشکالات فنياش، راهاندازي ميشود و بيماران ميتوانند اين داروها را در سراسر کشور بر اساس اطلاعات ثبت شدهاي مانند کد ملي، از داروخانهها تهيه کنند. به اين ترتيب کنترل بر داروهاي بيماران خاص کامل ميشود.
جهانپور با بيان اينکه شيرخشکهاي متابوليک هم قبلا در سامانهاي مستقل به همين شيوه عرضه ميشدند، گفت: اين شيرخشکها همچنان هم به همان صورت عرضه ميشوند و شيرخشکهاي رژيمي هم به نوعي تحت پوشش همين سامانه توزيع ميشوند. در ساير موارد هم اگر احساس شود که در تهيه و توزيع دارو يا فرآوردهاي مشکلي وجود دارد، آن را وارد سامانه ميکنيم؛ بهطوريکه شايد حتي شيرخشکهاي معمولي هم به آن بپيوندند.
سخنگوي سازمان غذا و دارو با بيان اينکه ايجاد اين سامانهها به معناي سهميهبندي و جيرهبندي دارو و شيرخشک نيست، افزود: ايجاد اين سامانه صرفا براي اطمينان از اين است که مصرفکننده واقعي ايراني محصول يا دارو را دريافت ميکند. با وضعيتي که در يک ماه گذشته ايجاد شد و شرايط دارو هم به وضعيت عادي خودش بازگشته است، خيلي ضرورتي براي ورود بسياري از اقلام دارويي به سامانه توزيع، احساس نميشود، اما به محض اينکه احساس شود در توزيع هر دارو يا فرآوردهاي ممکن است خللي ايجاد شود، حتما از سامانه استفاده ميشود.
جهانپور همچنين گفت: اطلاعات بيماراني که قرار است داروهايشان در قالب سامانه توزيع شود، بر اساس معرفي پزشک يا از طريق تمهيدات ديگر ثبت ميشود و به اين ترتيب بيماران مي توانند داروهايشان را از داروخانه مورد نظرشان تهيه کنند. تلاش بر اين است که ثبت داروخانهها هم در سامانه بهگونهاي انجام شود که انتخاب داروخانه با بيمار باشد.
منبع: seratnews.com
http://www.CheKhabar.ir/News/147378/سازمان غذا و دارو- سهميهبندي و جيرهبندي دارو نداريم