چه خبر - بازيگراني که در سينماي ايران بهيکباره محو شدند
اين روزها صفحه شخصي عبدالله اسکندري گريمور پيشکسوت سينما و تلويزيون صفحه نوستالژيک و خاطرهانگيزي شده. صفحهاي که هر چند وقت يکبار با عکس گريمهاي خاطرهساز استاد به روز شده و مخاطبان را به روزهاي طلايي سينماي دهه ٦٠ ميبرد. بعد از عکسهايي از محمود بصيري در دستفروش و البته اکبر عبدي در آدمبرفي، روز گذشته عبدالله اسکندري عکسي از گريم فريماه فرجامي براي فيلم نرگس را که مربوط به 27 سال پيش است، منتشر کرد.
فريماه فرجامي در فيلم نرگس
فيلمي از رخشان بنياعتماد که يکبار ديگر حسرت و دريغ سينمادوستان را موجب ميشود که سينماي ايران چه آسان و زود بازيگري مثل فريماه فرجامي را از دست داد. فريماه فرجامي را بيماري از سينماي ايران دور کرد. آخرين بار که او را در قاب تلويزيون در برنامه هفت فريدون جيراني ديديم، وضع جسمي اين بازيگر چنان بد بود که خيليها فريدونخان را مورد انتقاد قرار دادند که چرا با نشان دادن فريماه فرجامي در آن وضع بيمار خاطرات چند نسل از سينمادوستان را خراب کرده. فرجامي البته اين روزها حال بهتري دارد و ميگويد که آماده است دور جديدي از فعاليتهايش را آغاز کند، البته به شرطي که فيلمسازان و تهيهکنندگان نيز به او اعتماد کرده و حال بد او را در سالهاي اخير فراموش کنند.
بيشتر بدانيد : فريماه فرجامي چهرهاي كه مصداق ندارد
فريماه فرجامي
فريماه فرجامي وقتي از روزهاي دوري از سينما حرف ميزند، صدايش حسرت آشکاري دارد. بههرحال همانگونه که خودش هم ميگويد «عمري را در سينما گذرانده». البته به تاکيد ميگويد که تنها دليل دور ماندنش از سينما بيماري و مشکل جسمي نبوده و کيفيت فيلمها هم دخيل بودند: اتفاقا دور از فضا هم نبودم و پيشنهادات زيادي ميشد، اما براي من که مادر را بازي کرده بودم يا سرب و خط قرمز و نرگس را چنان پيشنهادهايي جذاب نبودند.
فريماه فرجامي در صحبت از سالهاي دوري غم آشکاري دارد:
بههرحال سالهاي سال در سينما کار کرده بودم، اما در روزهايي که نبودم کسي بهم سر نزد، حتي بازيگران نسل خودمان هم فراموشم کردند. در اين بين فقط چند نفر بودند که لطف داشتند، مثلا ليلا حاتمي عزيزم که حتي سيمرغ بلورينش را هم بهم هديه داد.
فريماه فرجامي البته تنها بازيگري نيست که در سينماي ايران بهيکباره محو شد. آنهايي که سينماي اوايل دهه هفتاد را يادشان است بيشک مهشيد افشارزاده را بهياد دارند که در آن سالهاي بيستاره تنها رقيب افسانه بايگان بود. بازيگري که در همان نخستين کارش بايسيکلران کانديداي سيمرغ بلورين شد و بعدتر با بچههاي طلاق، افسانه آه، ياران، بلوف و بيشمار فيلم ديگر خود را جزو معدود ستارگان زن سينماي ايران تثبيت کرد. او نيز از ابتداي دهه ٨٠بهيکباره ناپديد شد و در ٢٠سال اخير تنها در نقش کوتاهي در عيار ١٤ پرويز شهبازي او را ديدهايم. افشارزاده دوري خود از سينما را بهدليل تغيير سينما ميداند: در دورهاي که بهعنوان بازيگر کار ميکردم، بيشتر فيلمهاي خانوادگي توليد ميشد، ولي ناگهان از دهه ٧٠ فيلمها جوانانه شدند.
بيشتر بدانيد : عيادت بازيگران زن از فريماه فرجامي
مهشيد افشارزاده
البته اين تنها دليل نبود و شرايط ناسالم حرفهاي هم دخيل بود، مثل حسادتها و زيرآبزنيها و رقابتهاي ناسالم. بالاخره اين مسائل دامنگير شد و وضعيت را دشوار کرد.
بيشتر بدانيد : مهشيد افشارزاده: احساس ناامني مي کردم و تلفنم را پاسخ نمي دادم!
دهه ٦٠ و ٧٠ پر است از بازيگران شناختهشده و مستعدي که ناگهان ناپديد شده و به کنجي ميروند. نمونه زياد است. مرجانه گلچين را که يادتان نرفته؟ بازيگر محبوب فيلمهايي، چون بيقرار، عروسي خون، مجازات، ضربه طوفان يا چشمهايم براي تو؛ که بعد از بازي در متهم براي ١٥ سال از جلوي چشمها دور شد و در بازگشت نيز نشاني از آن بازيگر سابق نداشت و در ژانري ديگر و با نقشهايي ديگر آمده بود.
بيشتر بدانيد : بازيگر سريال «آينه»: بچهپولدارها جاي بازيگران حرفهاي را گرفتهاند!
مهناز اسلامي را چه؟ بازيگر دشمن، ويرانگر، سربلند، مرضيه، آخرين خون، گلها و گلولهها و اتوبوس که همسر شعبانعلي اسلامي تهيهکننده بود و ناگهان از سينما محو شد. مهناز افضلي نيز چنين سرنوشتي داشت و بعد از فيلمهايي، چون بازي، عشق شيشهاي، آن سوي آينه، طوفان شن، اشک و لبخند و سوءظن از سال ٨٤ به اينسو ديده نشد.
گلچهره سجاديه در فيلم رعنا
گلچهره سجاديه اگرچه حکايتي ديگر دارد و هيچگاه مثل نمونههاي گذشته ناپديد نشده و کجدارومريز در سينما فعاليت کرده، اما او نيز هيچگاه دوران اوجش در دهه٦٠ و ٧٠ را تکرار نکرده. سالهايي که با گروهبان، دندان مار، ردپاي گرگ، ايستگاه و... در سينما براي خود ابهتي داشت، اما بعد نشاني از اين جايگاه نماند، با اينحال سجاديه هنوز هم در سينما و تلويزيون فعاليت ميکند.
پرديس افکاري هم نمونه ديگري است. بازيگر ضربه آخر، پرواز را به خاطر بسپار، برخورد، دخترک کنار مرداب و گزل که از سال ٧٤ تا ٨٨ ناپديد شد، بعد در همان سال در قلادههاي طلا بازي کرد و بعد هم که ايران را به مقصد ترکيه ترک کرد.
پرديس افکاري
زيبا نادري بازيگر ميخواهم زنده بمانم، عشق طاهر و سفر بهخير، ليلا بوشهري بازيگر شاهرگ و جهنم سبز، و البته خيليهاي ديگر که بهنظر ميآمد حضوري طولاني در سينما خواهند داشت، اما اين اتفاق نيفتاد، ميتوانند فهرست بيرحميهاي سينما را ادامه دهند.
بيشتر بدانيد : وضعيت اسفناک پرديس افکاري و همسرش +درخواستش از سازمان ملل
بيشتر بدانيد : تصاوير اوراق پناهندگي و درخواست پرديس افکاري و همسرش از سازمان ملل
منبع: روزنامه شرق
http://www.CheKhabar.ir/News/147206/فريماه فرجامي، مهشيد افشارزاده، گلچهره سجاديه و -فراموش شدگان سينماي بي رحم