مجلس نمايندگان آمريکا خواستار تحريم عربستان در چارچوب قانون ماگنيتسکي شدند
شنبه 28 مهر 1397 - 9:35:09 AM
چه خبر - مجلس نمايندگان آمريکا خواستار تحريم عربستان به دليل قتل خاشقجي شد

به گزارش خبرگزاري آناتولي ترکيه، مجلس نمايندگان آمريکا در نامه اي به رئيس جمهور اين کشور خواستار بررسي پرونده خاشقجي در چارچوب «قانون ماگنيتسکي» و اعمال تحريم عليه عربستان سعودي شد.

اين نمايندگان از ترامپ خواستند تا در صورت اثبات نقش عربستان سعودي در قضيه خاشقجي، عليه اين کشور تحريم هاي شديد و جامع اعمال شود.

در اين نامه آمده است: « دلايل و شواهد حاکي از آن است که دولت عربستان سعودي فرمان قتل و مثله کردن جمال خاشقجي را داده است. از رئيس جمهور آمريکا مي خواهيم که به اين مسئله فورا رسيدگي کند. بايد دولت ترامپ به مسئله قتل و شکنجه فردي که از حق آزادي بيان دفاع کرده رسيدگي کند؛ ما خواهان بررسي ماجراي پرونده خاشقجي در چارچوب قانون حقوق بشر ماگنيتسکي هستيم.از دولت مي خواهيم که طي 120 روز (4 ماه) گزارشي در زمينه پرونده خاشقجي آماده کند تا بر اساس آن اشخاص مرتبط با اين پرونده تحريم شوند.دستگاه اطلاعاتي آمريکا بايد هرچه سريعتر اطلاعاتي که در خصوص پرونده خاشقجي در دست دارد را در اختيار کنگره قرار دهد.در صورتي که تحقيقات زودتر به پايان رسيد و نتيجه آن با گزارشي که در رسانه ها منتشر شده منطبق بود، بايد هرچه سريعتر عليه اين کشور و اشخاص مرتبط با اين ماجرا تحريم هاي بسيار سنگين اعمال شود. همچنين آمريکا بايد هرچه سريعتر از دخالت در يمن دست بردارد.»

اين در حالي است که روز گذشته -پنجشنبه- دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا اعلام کرد که مرگ جمال خاشقجي، روزنامه‌نگار ناپديد شدۀ عربستان سعودي «به نظر قطعي» است.

او در پايگاه هوايي «اندروس» آمريکا قبل از سوار شدن به هواپيما براي رفتن به يک سفر سياسي، در پاسخ به خبرنگاري که از او پرسيد «آيا فکر مي‌کنيد که خبرنگار سعودي مرده است»، گفت: «به نظر من اينطور مي‌رسد... خيلي غم‌انگيز است.»

اين اولين بار است که رئيس جمهور آمريکا کشته شدن جمال خاشقجي را تاييد مي‌کند.

ترامپ همچنين اعلام کرد که پاسخ آمريکا به عربستان سعودي در اين موضوع «بسيار شديد» خواهد بود. با اين وجود تاکيد کرد که اکنون کمي زود است که بطور قطعي در اين باره که چه کسي دستور کشته شدن او را داده، نتيجه گيري کرد. او گفت بايد دانست که چه اتفاقي افتاده است.

سخنان ترامپ ساعاتي پس از گفتگوي او با «مايک پمپئو» وزير خارجه آمريکا و دريافت آخرين اطلاعات دربارۀ پروندۀ جمال خاشقجي بيان شد.

آقاي پمپئو نيز پس از ديدار با دونالد ترامپ، در پاسخ به سوال خبرنگاران دربارۀ پيامدهاي احتمالي کشته شدن جمال خاشقجي براي حکومت عربستان گفت: «فکر مي‌کنم که براي همۀ ما مهم است به ياد داشته باشيم که ما رابطۀ استراتژيک طولاني از سال 1932 ميلادي به اين سو، با پادشاهي سعودي داريم.» او همچنين عربستان سعودي را «يک شريک مهم در مبارزه با تروريسم» خواند.

در تحولي ديگر؛ يک منبع دولت آمريکا بدون اين که بخواهد نامش را فاش کند روز گذشته- پنج‌شنبه- به خبرگزاري رويترز گفت که سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريکا بيش از گذشته متقاعد شده‌اند که شاهزاده «محمد بن سلمان» وليعهد عربستان سعودي در عمليات اجرا شده عليه جمال خاشقجي دست داشته است؛ عملياتي که منجر به مرگ او شد.

بنابراين گزارش، جمال خاشقجي، روزنامه‌نگار منتقد و مخالف عربستان سعودي، سردبير سابق روزنامه الوطن و ستون‌نويس واشنگتن‌پست روز دوم ماه اکتبر جاري به منظور انجام امور رسمي وارد کنسولگري اين کشور در استانبول شده و از آن خارج نشده است.

پليس ترکيه ضمن تاييد عدم خروج خاشقچي از کنسول‌گري عربستان سعودي در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به اين محل 15 مقام امنيتي عربستان نيز با دو پرواز وارد اين شهر شده و پس از مدت کوتاهي ترکيه را ترک کرده‌اند.

پس از اين حادثه، مقامات عربستان سعودي تحت فشار بين المللي براي روشن شدن سرنوشت خاشقجي قرار گرفتند.

برخي منابع غير رسمي خبري اعلام کرده اند که خاشقجي توسط ماموران سرويس امنيتي سعودي پس از شکنجه در کنسولگري عربستان به قتل رسيده و تکه تکه شده است.

خاشقچي 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان وليعهد عربستان، اين کشور را ترک کرد و به آمريکا رفت. وي در مقالاتي که در روزنامه واشنگتن پست نوشته بود، از جنگ عربستان در يمن، بحران اقتصادي با کانادا و دستگيري مدافعان حقوق زنان عربستان انتقاد کرده بود.وي قصد داشت يک مرکز در زمينه حقوق بشر تأسيس کند که برخي بر اين باورند اين قصد وي باعث قتل اش شده است.

آشنايي با قانون ماگنيتسکي

قانون ماگنيتسکي قانوني آمريکايي است که کنگره آمريکا آن را تصويب و باراک اوباما رئيس جمهور اين کشور در دسامبر سال 2012 با امضاي خود آن را اجرايي کرده است.

نام اين قانون در ارتباط با نام فردي است به نام سرگئي ماگنيتسکي (Sergei Leonidovich Magnitsky) است. ماگنيتسکي (1972-2009) حقوقدان و وکيل دعاوي بود، براي دفتر وکالت آمريکايي "فايراستون دانکن" در روسيه کار مي‌کرد و به صندوق سرمايه‌گذاري انگليسي هرميتيج کپيتال منيجمنت (Hermitage Capital Management) مشاوره مي‌داد.

ماگنتيسکي که متهم به امتناع از پرداخت ماليات بود در روز 16 نوامبر 2009 در بازداشتگاه موقت "بوتيرکا" در مسکو در گذشت.

به گفته مقام‌هاي روسيه، ماگنيتسکي در فرار‌هاي مالياتي بنياد انگليسي مستقر در روسيه نقش اصلي را ايفا مي‌کرده است. پس از اقدام کنگره آمريکا در تصويب قانون ماگنيتسکي، روسيه سپس پرونده اختلاس مالياتي 500 ميليون روبلي (17 ميليون دلار) وي را به دادگاه ارائه کرد.

Sergei Magnitskyآمريکا بر اساس قانوني که خودش آنرا تصويب کرده است عليه افرادي که آن‌ها را در مرگ ماگنيتسکي "مقصر" مي‌خواند تحريم‌هايي را برقرار مي‌کند و در اين رابطه به اصطلاح "فهرست ماگنيتسکي" عليه ناقضان "حقوق بشر" را در روسيه تهيه کرده و اصلاحيه جکسون - ونيک را در رابطه با روابط تجاري-اقتصادي با روسيه لغو کرده است. اين اصلاحيه روابط تجاري-اقتصادي آمريکا با روسيه را به مشکل مهاجرت يهوديان از اتحاد شوروي مرتبط مي‌ساخت.

روسيه بارها به تصويب "قانون ماگنيتسکي" توسط مقامات آمريکا اعتراض کرده است.

مسکو معتقد است که اين قانون به مناسبات روسيه و آمريکا لطمه وارد خواهد آورد.

در نهايت؛ پارلمان روسيه هم در دسامبر 2012 به تلافي تصويب "قانون ماگنيتسکي" در آمريکا، قانوني را با امضاي پوتين به نام ديماياکولوف تصويب رساند که بر اساس آن شهروندان آمريکايي اجازه ندارند کودکان روس را به فرزندخواندگي بپذيرند.


منبع: entekhab.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/147102/مجلس نمايندگان آمريکا خواستار تحريم عربستان در چارچوب قانون ماگنيتسکي شدند
بستن   چاپ