چه خبر - دليل گوش ندادن همسرتان به حرف هاي شما چيست؟
اگر اين «گوش ندادن»ها ادامه پيدا کند، زندگي زناشوييتان به خطر خواهد افتاد. مشکل ِ به حرف همسر گوش ندادن، ميتواند با مشکلاتي که همسرتان دارد، روش ارتباطي و انتقال مفاهيم و يا ترکيبي از هر دو مرتبط باشد.
شايد براي اينکه حرفتان را بزنيد خيلي حاشيه ميرويد. مونولوگهاي طول و دراز، خسته کنندهاند؛ منظورتان را سرراست بگوييد!
در گفتگوها به همسرتان مجال حرف زدن نميدهيد. به او هم فرصتي بدهيد تا حرفش را بزند.
اگر سابقهي گفتن ِ حرفهاي آزاردهنده، تحقيرآميز، توهين آميز، تهديد کننده و بيادبانه به همسرتان را داشته باشيد و بارها احساسات او را جريحه دار کرده باشيد، همسرتان با گوش ندادن به شما موضع دفاعي خواهد گرفت. اين حرفها را نزنيد!
اگر حرفهايتان تابع الگويي از تقلب و دغل کاري باشند، همسرتان توجهي به شما نخواهد کرد. رُک و راست باشيد!
اگر مدل حرف زدنتان نصيحت آميز، انتقاد آميز و خطابه مانند و يا ابهام آميز باشد همسرتان ترجيح خواهد داد گفتههاي شما را نشنود. نگاهتان از بالا به پايين نباشد و هنگام حرف زدن با همسرتان در جايگاه استادي قرار نگيريد!
ممکن است در جملات خود خيلي زياد کلي گويي ميکنيد. نظراتي که در آنها از کلمههايي مانند «هميشه»، «هرگز» و «مدام» استفاده ميشود ميتوانند همسر را نسبت به گوش دادن به تمام حرفهايتان بيعلاقه و بيتفاوت کنند. اين واژهها را از دايرهي لغاتتان حذف کنيد!
شايد زمان مناسبي را براي حرف زدن با همسرتان انتخاب نميکنيد. همسر شما وقتي که خسته است، ذهنش درگير است، مشغول کار مهمي است، تلويزيون تماشا ميکند يا نگران مسئلهاي است به شما گوش نخواهد داد. به او بگوييد که ميخواهيد با او حرف بزنيد و از او درخواست کنيد وقت مناسبي براي شما درنظر بگيرد. اگر مخالفت کرد، عصباني نشويد و باز هم به او فرصت بدهيد.
هر موضوع و مسئلهاي که قبلا در موردش طولاني بحث کردهايد ميتواند باعث شود همسرتان به شما گوش ندهد. لطفا پاي موضوعات تکراري و مشکلات کهنه را دوباره وسط نکشيد!
ممکن است همسر شما از گفتگوهاي ادامه دار و بيفايدهي شما خسته و دلزده شده باشد. گله کردنها، آه و ناله کردنها و يا منفي بافيهاي شما همسرتان را کسل کرده، کمي مثبتتر حرف بزنيد!
شايد هم خود شما به همسرتان گوش نميدهيد! اين بار که همسرتان در مورد موضوع مهمي با شما حرف ميزند، خودتان را بسنجيد و ببينيد شما چقدر به حرفهاي همسرتان گوش ميدهيد.
ممکن است همسرتان به موضوعي که درموردش حرف ميزنيد علاقهاي نداشته باشد. از او بپرسيد موضوعي وجود دارد که دوست داشته باشد دربارهاش گفتگو کنيد.
ممکن است همسر شما با چيزي که ميگوييد مخالف باشد و تمايلي نداشته باشد به حرفهايتان در اين مورد ادامه دهيد.
ممکن است در اين روز همسر شما به اندازه کافي شنونده بوده و زياد حرف شنيده و خسته شده. در چنين شرايطي توقع نداشته باشيد باز هم بنشيند و گوش بدهد!
اگر اطلاعات ارائه ميدهيد يا توصيهاي ميکنيد ممکن است همسرتان در حال حاضر آن اطلاعات را داشته باشد يا توصيهتان تکراري و ناکارآمد باشد.
شايد همسرتان عادت دارد هنگامي که حرف ميزنيد به اين فکر کند که جوابتان را چگونه بدهد.
ممکن است همسرتان اينطور قضاوت کند که چيزي که شما ميگوييد مهم نيست.
شايد همسرتان بر اين باور باشد که اهميت ندادن به چيزي که شما ميگوييد باعث ميشود شما موقعيت را تغيير دهيد و ديگر به حرفتان ادامه ندهيد.
ممکن است همسرتان از يک نيمه از مغزش براي گوش دادن استفاده ميکند! محققان آمريکايي دريافتهاند مردها فقط با نيمي از مغز خود گوش ميدهند، در حاليکه زنها از هر دو طرف مغز براي گوش دادن استفاده ميکنند. پژوهشگران ميگويند، با اين وجود نتيجه اين نيست که زنها حتما شنوندههاي بهتري نسبت به مردها هستند. بلکه نياز دارند براي گوش دادن به يک مکالمه، از قسمتهاي بيشتري از مغز خود استفاده کنند. يک نتيجهي ديگر هم اينکه زنها ميتوانند به طور همزمان به دو گفتگو گوش دهند!
شايد همسرتان ميترسد و راحت نميتواند نظر مخالفش را اعلام کند، براي همين گزينهي راحتتري را انتخاب ميکند و اصلا گوش نميدهد. اجازه بدهيد همسرتان آزادانه با شما مخالفت کند!
ممکن است همسرتان آستانهي تمرکز پاييني داشته باشد. آستانه تمرکز يک بزرگسال معمولي فقط 7 ثانيه است. شما بايد ميان حرفهايتان مکث کنيد. اگر لازم بود اجازه دهيد همسرتان سوالهايي بپرسد تا موضوع مورد بحثتان برايش شفافتر شود.
شايد وقتي که با همسرتان در حال حرف زدن هستيد، چيزهاي زيادي وجود دارد که حواس همسرتان را پرت ميکند. اگر واقعا برايتان مهم است همسرتان با حواس کاملا جمع به شما گوش بدهد، تمام حواس پرت کنها را حذف کنيد، مثلا موبايل و تلويزيون خاموش!
شايد همسرتان به حرفهايتان گوش نميدهد تا از بگومگو پرهيز کند!
شايد همسرتان ميداند درخواستي که از او داريد قابل قبول نيست و ترجيح ميدهد خود را به نشنيدن بزند تا اينکه «نه» بگويد!
منبع : زندگي ايده آل