چه خبر - خواص روغن آفتابگردان در مقايسه با روغن زيتون
جايگزين کردن چربي اشباعشده بهجاي اشباعنشده در رژيم غذايي باعث کاهش چگالي کلسترول ليپوپروتئين ميشود.
دکتر لوکاس اشوينگ شاکل از موسسه Human Nutrition Potsdam-Rehbruecke در آلمان با انجام تحقيقاتي در اين زمينه به اين نتيجه رسيده است که دانههاي روغني مانند تخمه آفتابگردان بهتر از روغنزيتون در بخش کاهش کلسترول بد مؤثر بوده و ميتواند مانع از بروز سکته قلبي در افراد شود.
اين نتايج که در مجله Lipid Research منتشرشده روي اثرات روغنهاي جامد و نيز دانههاي روغني روي ليپيد خون بر اساس تکنيک آماري موسوم به network meta-Analysis منتج از 50 تحقيق متفاوت، کارکرده است.
به گفته اين محقق ممکن است مردم مديترانه از نتايج اين تحقيق راضي نباشند، چراکه آنها دوست دارند نام روغنزيتون در صدر جدول بهترين روغن براي کاهش کلسترول بد باشد اما روغن منتج از تخمه آفتابگردان و ساير دانههاي روغني بهترين نتيجه را در اين زمينه به خود اختصاص دادهاند.
(چربي اشباعشده، چربي جامد مانند کره، چربي خوک و ... شامل تري گليسيريد است که پيوند کربني تک گانه داشته و بهطور کامل توسط اتمهاي هيدروژني اشباعشدهاند. اما چربي غيراشباع به اسيد چربي گفته ميشود که در زنجيره اسيد چرب آن دستکم يک پيوند مضاعف وجود داشته باشد. در سوختوساز سلولي مولکولهاي چربي غيراشباع انرژي يا کالري کمتري دارند.)
بيشتر بدانيد : آيا روغن زيتون باعث چربي سوزي و لاغري مي شود؟
بيشتر بدانيد : رازهايي راجع به روغن زيتون!!
بيشتر بدانيد : خواص تخمه افتاب گردان
بيشتر بدانيد : روغن زيتون، آفتابگردان يا کره حيواني، کدام براي بدن بهتر است؟
منبع : khabaronline.ir