بعد از شيمي درماني چي بخوريم؟
دوشنبه 16 مهر 1397 - 6:56:11 AM
چه خبر - تغذيه مناسب براي شيمي درماني

با توجه به کاهش اشتهاي بيماران سرطاني که نتيجه آسيب جداره داخلي دستگاه گوارش پس از انجام اين دوره درماني است، افراد بايد بيشتر ازغذاهاي سبک نظير سوپ و آش و ميوه‌هاي حاوي آنتي اکسيدان استفاده کنند.
دکتر احمد روان پارسا متخصص خون و انکولوژي در اين باره گفت: در درمان سرطان با توجه به اندازه تومور و ميزان پيشرفت آن، از روش‌هاي سنتي جراحي، شيمي درماني، پرتودرماني يا ترکيبي از اين روش ها استفاده مي‌شود.شيمي درماني مجموع سه يا چهار داروست که با حمله به سلول‌هاي سرطاني، آن ها را از بين مي‌برد اما به دليل سمي بودن و تماس با ساير بافت‌هاي بدن به نقاط سالم از جمله سيستم ايمني نيز آسيب مي رساند و در نتيجه بدن توانايي مقابله با ويروس‌ها و باکتري‌ها را از دست مي دهد.

شيمي درماني

آسيب سلول‌هاي داخلي دستگاه گوارش با کم اشتهايي و جذب نشدن کامل غذاي مصرفي توسط بدن همراه است که با پايين آمدن سطح انرژي، ضعف و بي حالي در فرد و در نتيجه کاهش وزن را در پي دارد. بدن بايد در اين دوران از رژيم غذايي سبک از قبيل مايعات بيشتر استفاده کند تا بتواند مواد غذايي را به سرعت جذب و انرژي مورد نياز بدن را تامين کند.
به بيماراني که شيمي درماني مي‌شوند به جاي استفاده از پنج وعده غذا در روز، هر دو ساعت، يک وعده غذايي سبک و به ميزان کم توصيه مي‌شود. وي با بيان اين که نمک موجود در غذا باعث بالا رفتن حجم آب در بدن و افزايش ميزان خون و در نتيجه افزايش فشار خون مي‌شود، افزود: از مصرف غذاهاي شور، اسيدي و قليايي در اين گروه از بيماران بايد به صورت جدي پرهيز شود. بهترين PH غذايي براي بيماران سرطاني تحت درمان با شيمي درماني بين 6 تا 7.5 است.

بيشتر بدانيد : عوارض شيمي درماني با اين روش ها بهبود پيدا مي کنند

بيشتر بدانيد : سرطاني زنانه که در برابر شيمي درماني مقاوم است!

بيشتر بدانيد : کشتن سلول هاي سرطاني بدون شيمي درماني


منبع : isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/145587/بعد از شيمي درماني چي بخوريم؟
بستن   چاپ