چرا مهران مديري سياسي ترين سريالش را دوست ندارد؟!
شنبه 7 مهر 1397 - 10:18:29 AM
چه خبر - نقطه چين؛ بيانيه سياسي مهران مديري

هفته پيش بازپخش «نقطه چين» به پايان رسيد؛ سريالي که 15 سال پيش روي آنتن شبکه سه رفت اما بعد از آن فرصت پخش دوباره پيدا نکرد. دليل آن را در روزهاي نخست بازپخش سريال نوشتيم: حجم بالاي حضور حامي مالي برنامه در لوکيشن، به مدد پيشرفت ابزارهاي تکنولوژي، اسپانسر سريال محو شد و «نقطه چين» توانست روي آنتن شبکه آي فيلم برود.

طنز سياسي,سريال طنز,مهران مديري,پاورچين,نقطه چيم
طنز "نقطه چين" مهران مديري

اين گزارش حاوي چند فرامتن درباره سريال است؛ اين که چرا مهران مديري آن را دوست ندارد؟ به خاطر توليد ارزان، نبود قاسمخاني، دنباله روي از «پاورچين»؟ اصلا سريال کجاي کارنامه او قرار مي گيرد؟ «نقطه چين» را چرا مي توان سياسي ترين سريال مديري دانست؟ وجوه انتقادي آن که وام گرفته از مسائل روز است، چه مواردي بود؟ مديري «نقطه چين» را بعد از «پاورچين» ساخت اما نه اين و نه سريال بعدي اش يعني «جايزه بزرگ» موفق نبودند و زير سايه «پاورچين» قرار داشتند. مديري تلاش زيادي براي بهبود «نقطه چين» کرد ولي تغيير بازيگر و تعويض مسير قصه به کمک نيامد. او کمي بعد با «شب هاي برره» قدرت نمايي کرد.

وجوه سياسي

مديري از همان روزهايي که کم کم داشت تبديل به چهره اي معروف مي شد، سعي مي کرد از موضوعات اجتماعي در کارهاي خود بهره ببرد. اين نگرش در «ساعت خوش» ديده مي شود و در کارهايي مثل «جُنگ 77» ادامه مي يابد. رويکرد مديري اجتماعي است. حتي در «پاورچين» آنچه محور مي شود نقد عادات و رفتار مردم است و اشاره هاي سياسي در آن کمرنگ است. اين اتفاق در «نقطه چين» به شکل کاملا رو رخ مي دهد. يکي از مشهورترين آن، طعنه به نمايندگان مجلس است. سال 82 برخي نمايندگان مجلس که رد صلاحيت شده بودند، با تحصن عليه شوراي نگهبان موضع گرفتند. آنها بيانيه دادند که علاوه بر تحصن لب به طعام نخواهند زد. اين اتفاق نيفتاد و دستمايه طعنه مديري شد.
شخصيت هاي سريال جلوي چشم خبرنگاران سرم وصل مي کنند اما وقتي کسي نيست يواشکي غذا مي خورند. قسمتي ديگر به ماجراي رئيس وقت حوزه هنري و توليد سيگار اختصاص داشت که جزو اتفاقات پر سروصداي سال بود. اپيزود ديگر به مخملباف اختصاص داشت و شوخي تند و تيز با جشنواره هاي خارجي.

مديري عليه اصلاح طلبان؟

با مرور مواردي که در باکس پيش به آنها اشاره شد مي توان به اين پاسخ رسيد که آيا «نقطه چين» را مي توان سياسي ترين سريال مديري دانست؟ پاسخ مثبت است و زمينه ساز يک سوال ديگر مي شود: آيا مهران مديري عليه اصلاح طلبان بوده؟ بارزترين شائبه، طعنه سنگيني است که مديري در «نقطه چين» به نمايندگان اصلاح طلب مجلس ششم مي زند. قصد ارزشگذاري بر کيفيت نقد حرکت اين دسته از نمايندگان را نداريم اما همين قدر که مديري به آنها طعنه مي زند يعني مخالفت. چه بسا اگر آن زمان فضاي مجازي حاکم بود، حرکت مديري حتي بيش از شوخي هاي آن در «دورهمي» سروصدا ايجاد مي کرد.
مديري در اين برنامه بارها و بارها به دولت حسن روحاني که منتسب به اصلاح طلبان است، نقد وارد کرد و واکنش هاي رسانه ها و مردم را مقابل خود ديد. (داريم از دولت روحاني در زمان پخش دورهمي مي گوييم!) همزمان اين شائبه تقويت گرفت که مديري عليه اصلاح طلبان است کما اين که روزنامه هاي اصلاح طلب واکنش نشان دادند و مديري را نقد کردند.

پروداکشن ارزان

آيا مديري به دليل طعنه هاي مستقيم و نه چندان دراماتيزه شده «نقطه چين» اين سريال را دوست ندارد؟ يا دليل آن به کيفيت خود سريال باز مي گردد؟ مديري در برابر پرسش رامبد جوان در «خندوانه» پاسخ روشني درباره دليل دوست نداشتن سريال بيان نکرد. آنچه مشخص است اين که «نقطه چين» جزو يکي از فقيرترين ساخته هاي مديري از نظر پروداکشن است. سريال فاقد لوکيشن هاي متعدد است و همه قصه در چند نقطه روايت مي شود. مديري براي پوشاندن اين ضعف، غاالبا از نماهاي بسته استفاده کرده تا مشخص نشود لوکيشن خانه و اداره بيش از حد باسمه اي است.

طنز سياسي,سريال طنز,مهران مديري,پاورچين,نقطه چيم
سريال نقطه چين

حتي در نماهايي مثل زندان، فقط فضا تاريک شده! يا ماهيگيري در حوض خانه انجام مي شود. خانه شخصيت ها هم فقط شامل يک مبل است و ... مهران مديري اما اينقدر هوشمند بوده که حتي با اين ضعف سريال شوخي کند و با رفتارهاي گل درشت بفهماند خودش مي داند اوضاع از چه قرار است. نتيجه اي که به دست آمد اما در تراز کارهاي مديري نيست و حتما يکي از دلايل ناکامي اش را مي توان در پروداکشن ضعيف آن جستجو کرد.

سايه پاورچين

موفقيت چشمگير «پاورچين» انتظارها از مديري را بالا برده بود. او وقتي سراغ «نقطه چين» رفت مي خواست سريالي متفاوت با قبلي بسازد اما همان ابتدا متوجه شد مسير اشتباه است. بنابراين قصه را تغيير داد و بازيگران جديدي به سريال افزود. وضع بهتر شد اما هرگز به موفقيت «پاورچين» نزديک هم نشد.
مديري موقعيت هاي موفق «پاورچين» را در «نقطه چين» هم تکرار کرد؛ در سريال قبلي شاهد زوج او و رضويان بوديم و در اين يکي با رضا شفيعي جم يک زوج شکل داد. اتفاقا همين هم برگ برنده و تنها نقطه قوت «نقطه چين» نيز مورد استفاده قرار گرفت. نتيجه اما مطلوب نبود؛ چرا؟ به دليل نبود پيمان قاسمخاني و عدم برخورداري سريال از يک فيلمنامه جذاب. وانگهي سريال به روز پخش رسيده بود و گروه توليد خسته بودند. اين هم دليل ديگري که مي توان پي برد چرا مديري «نقطه چين» را دوست ندارد.

حاصل يک بازپخش

سريال «نقطه چين» به رغم ضعف هايي که دارد به چند دليل مورد توجه قرار گرفت؛ علت اصلي خود مهران مديري است که مخاطب پيشينه ذهني خوبي نسبت به او دارد. دليل ديگر حضور شخصيت بامشاد است با بازي رضا شفيعي جم. رفتار و گفتار اين شخصيت خنده ايجاد مي کند و به دل مي نشيند. اين نکته اي است که در لابلاي کامنت ها هم ديده مي شود و به زعم مخاطبان، محبوب ترين کاراکتر «نقطه چين» است.
اين سريال در ميان بازپخشي بعد سريال کيميا قرار گرفته و نشان مي دهد توانسته رضايت طيفي از بيننده ها را به دست بياورد. هفته پيش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي رسانه ملي خبر داد که طبق نظر سنجي مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سيما از نمونه آماري 4829 نفر از افراد بالاي 12 سال در سراسر کشور، «نقطه چين» بعد از «کيميا» قرار دارد.بازپخش سريال «کيميا» در شبکه تماشا، با رقم 33.8 درصد مخاطب و رضايتمندي بيش از 80 درصدي را به همراه داشته و «نقطه چين» با رقم هاي نزديک به اين سريال، مخاطبان را پاي تلويزيون نشانده است.

بيشتر بدانيد : فيلم و سريال‌هايي که بعضي‌ها از آنها دل خوشي ندارند!

بيشتر بدانيد : گزارش تصويري: مهران مديري از بازي در تئاتر تا «قهوه تلخ»

بيشتر بدانيد : رضا شفيعي‌جم؛ ناجي 6 مجموعه طنز شبانه!رضا شفيعي‌جم؛ ناجي 6 مجموعه طنز شبانه!

بيشتر بدانيد : پيمان قاسم‌خاني از روزهايش با مهران مديري مي‌گويد


منبع : روزنامه هفت صبح

http://www.CheKhabar.ir/News/145139/چرا مهران مديري سياسي ترين سريالش را دوست ندارد؟!
بستن   چاپ