چه خبر - مقابله با بيماري ها با سير
با بازگشت به گذشته هاي دور، مردم در نقاط مختلف جهان از سير به عنوان يک عامل شفا دهنده قوي استفاده مي کردند. مصريان باستان برده هاي خود را براي افزايش قدرت و کارايي با سير تغذيه مي کردند.
بقراط، پدر پزشکي مدرن، مصرف سير را براي عفونت ها، زخم ها، جذام و اختلالات گوارشي تجويز مي کرد. و از آنجايي که بسياري از جوامع باستاني بيماري و ناحوشي را نتيجه ارواح اهريمني مي دانستند، منطقي به نظر مي رسد که سير به عنوان ابزاري قدرتمند در برابر خون آشام ها استفاده مي شده است.
امروزه، پژوهش هاي صورت گرفته نشان داده اند که سير توانايي محافظت از ما در برابر اهريمني ديگر را دارد: تهديد باکتري هاي مقاوم در برابر آنتي بيوتيک و بيماري هايي که به واسطه آنها شکل مي گيرند با گذشت هر روز جديتر مي شود.
زمان استفاده از آنتي بيوتيک هاي طبيعي فرا رسيده است. مقاومت در برابر آنتي بيوتيک به يک بحران سلامت جهاني تبديل شده است.
استفاده بيش از حد و سوء استفاده ما از آنتي بيوتيک ها موجب شده تا ابرباکتري هاي بيشتري در برابر آنتي بيوتيک هايي که در اختيار داريم مقاوم شوند. و از آنجايي که توسعه داروهاي جديد و کارآمدتر روندي آهسته و خسته کننده است، در حال حاضر بهترين شانس ما مد نظر قرار دادن درمان هاي طبيعي مانند موارد زير است:
عسل مانوکا زخم هاي باز را بهبود مي بخشد
عصاره دانه هاي گريپ فروت کارايي خود در برابر بيش از 800 ويروس و باکتري را نشان داده است.
روغن نارگيل سي.ديف (C.Diff)، يک باکتري مقاوم به آنتي بيوتيک که در تجهيزات بيمارستاني شايع است و موجب کوليت و نارسايي کليوي مي شود را از بين مي برد.
اما طي سال هاي اخير سير بيشتر توجهات را به واسطه توانايي نابودي برخي انواع باکتري هاي مقاوم به آنتي بيوتيک به سوي خود جلب کرده است.
مطالعات قدرت سير را ثابت کرده اند
حداقل چهار مطالعه که طي سال هاي اخير انجام شده اند کارايي سير در برابر انواع مختلفي از ابرباکتري ها را نشان داده اند:
پژوهشگران در دانشگاه دهوک دريافتند که سير خرد شده در برابر استافيلوکوک اورئوس مقاوم به متيسيلين (MRSA)، يکي از بدخيمترين انواع ابرباکتري ها، موثر عمل مي کند.
پيش از اين، مطالعه اي در چين اين يافته ها را ثابت کرده بود، و همچنين نشان داده بود که ترکيب آليسين موجود در سير که هنگام خرد شدن آن آزاد مي شود مي تواند مقاومت استافيلوکوک اورئوس مقاوم به متاسيلين به برخي آنتي بيوتيک ها را نيز کاهش دهد.
به بيان ديگر، اين ترکيب مي تواند مقاومت در برابر آنتي بيوتيک را معکوس کند.
مطالعه اي در سال 2015 به طور خاص باکتري هاي مقاوم در برابر آنتي بيوتيک که موجب عفونت هاي دستگاه ادراري مي شوند را مورد بررسي قرار داد. پژوهشگران دريافتند که 56 درصد گونه هاي باکتريايي که در ادرار افراد مبتلا به عفونت هاي دستگاه ادراري يافت شده اند در برابر آنتي بيوتيک مقاوم هستند. با اين وجود، 82 درصد از اين گونه ها به درمان با عصاره سير واکنش نشان دادند.
در نهايت، مطالعه اي در سال 2017 که در دانشگاه کپنهاگ، دانمارک، انجام شد به بررسي يکي ديگر از ترکيب هاي فعال موجود در سير به نام آجوئن (Ajoene) پرداخت. به نظر مي رسد اين ترکيب فعال بسياري از مکانيزم ها که اجازه مي دهند باکتري در برابر آنتي بيوتيک مقاوم شوند را خنثي مي کند.
ابرباکتري ها با توسعه نوعي سپر در برابر آنتي بيوتيک ها از خود محافظت مي کنند که به نام بيوفيلم شناخته مي شود. آجوئن در ترکيب با آنتي بيوتيک ها حداقل در برابر دو نوع ابرباکتري رايج توانايي نفوذ به اين بيوفيلم را داشته است.
چگونه از درمان با سير استفاده کنيم
سير خام بيشترين ميزان نيروي ضد ميکروبي را ارائه مي کند. جويدن حبه هاي سير خام مي تواند به پيشگيري از بيماري لثه کمک کند. اما اگر جويدن سير خام براي شما خوشايند نيست، نااميد نشويد زيرا سير پخته نيز همچنان مي تواند ارزش مصرف بالايي داشته باشد.
چه به صورت خام و چه به صورت پخته، خرد کردن سير بهترين روش براي آزاد شدن ترکيباتي در اين ماده غذايي است که با بيماري مبارزه مي کنند. از نظر پخت و پز نيز گزينه هايي که در اختيار داريد به واقع بيشمار هستند.
تقريبا در هر دستور غذايي مي توانيد از سير استفاده کنيد. از اين ماده غذايي مفيد و مقوي مي توانيد در سس ها، خورش ها، و سوپ ها استفاده کنيد يا آن را به غذاهايي که با مرغ، گوشت، ماهي و سبزيجات تهيه مي شوند، اضافه کنيد. بدون ترديد، افزودن سير به رژيم غذايي روزانه کار دشواري نيست.
بيشتر بدانيد : با اين خواص عجيب و جالب سير آشنا شويد
بيشتر بدانيد : اين خاصيت سير را نمي دانيد!
بيشتر بدانيد : سير را خام بخوريم يا پخته؟
بيشتر بدانيد : خواص غذايي و دارويي سير
بيشتر بدانيد : تقويت ناخن ها با سير
منبع : asriran.com