چه خبر - بهترين چاي هاي گياهي براي کاهش کلسترول
دو نوع کلسترول در بدن انسان وجود دارند که شامل کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) مي شوند. کلسترول بد موجب انسداد در سرخرگ هاي ما مي شود، در شرايطي که کلسترول خوب به محافظت از قلب کمک مي کند.
زماني که درباره سطوح کلسترول سالم صحبت مي شود بايد هر دو نوع کلسترول مد نظر قرار بگيرند. بنابر گزارش انجمن قلب آمريکا، سطح کلسترول سالم برابر با 200 ميلي گرم بر دسي ليتر با ميزان کلسترول خوب 40 ميلي گرم بر دسي ليتر يا بيشتر و کلسترول بد کمتر از 100 ميلي گرم بر دسي ليتر است.
کنترل افزايش طبيعي کلسترول بد که با افزايش سن رخ مي دهد تا حد زيادي در اختيار خود ما قرار دارد. احتمالا مي دانيد که يک رژيم غذايي سرشار از مواد غذايي کامل و مقدار کم تا صفر شکر عاملي کليدي است. رژيم غذايي اوکيناوايي و رژيم غذايي مديترانه اي دو نمونه خوبي هستند که مي توانيد دنبال کنيد.
افزودن چاي هاي گياهي به اين برنامه هاي غذايي به طور قطع انتخابي مفيد براي سلامت شما خواهد بود. در ادامه با چهار نوع چاي که مي توانند به کنترل شرايط کلسترول کمک کنند، بيشتر آشنا مي شويم.
کاهش کلسترول با چاي سبز
سرشار از مواد مغذي مختلف، چاي سبز در فهرست ابرمواد غذايي سالم جايگاه بالايي دارد. نوشيدن چاي سبز مي تواند به محافظت و تقويت بينايي، محافطت در برابر سرطان، و کنترل قند خون کمک کند.
مطالعه اي جديد که در نشريه Journal of the American Heart Association منتشر شد، نشان داد که چاي سبز توانايي کنترل کلسترول را نيز دارد.
پژوهشگران چيني طي يک بازه زماني شش ساله شرايط 80,182 مرد و زن را براي بررسي اين که نوشيدن چاي سبز براي سطوح کلسترول خوب مفيد است يا خير زير نظر گرفتند. شرکت کنندگان در اين مطالعه 49 ساله يا پيرتر بودند.
پس از مد نظر قرار دادن عوامل سبک زندگي ديگر مانند ورزش، رژيم غذايي، مصرف نوشيدني هاي الکلي، و سيگار کشيدن، پژوهشگران دريافتند که مصرف چاي سبز آهنگ کاهش طبيعي سطوح کلسترول خوب، به ويژه در افرادي که بيشتر چاي سبز بيشتري مصرف کرده بودند، را کند کرده است.
کنترل کلسترول با چاي قرمز
مردم آفريقاي جنوبي دير زماني است که از چاي قرمز يا چاي رويبوس براي اهداف پزشکي استفاده مي کنند. اين نوشيدني مفيد التهاب و استرس اکسيداتيو را کاهش مي دهد و مي تواند مرگ سلولي (آپوپتوز) در سلول هاي سرطاني را نيز افزايش دهد.
زماني که طي يک مطالعه شرکت کنندگان به مدت شش هفته روزانه شش فنجان چاي قرمز مصرف کردند، پژوهشگران متوجه تغييرات سلامت چشمگيري در آنها شدند. سطوح پليفنول ها در خون اين افراد به طور قابل توجهي افزايش يافت. پليفنول ها آنتي اکسيدان هايي هستند که در برابر استرس اکسيداتيو و التهاب از ما محافظت مي کنند.
افزون بر اين، مصرف چاي قرمز با افزايش چشمگير کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد و تري گليسيريد همراه بود.
کاهش کلسترول با چاي زنجبيل
براي بهبود گرفتگي هاي عضلاني و حالت تهوع، چاي زنجبيل يکي از بهترين گزينه ها محسوب مي شود. و پژوهش ها نشان داده اند در شرايطي که نوشيدن اين چاي مي تواند معده را آرام سازد، فوايد محافظتي براي قلب نيز ارائه مي کند.
نتايج يک مطالعه نشان داد که زنجبيل در مقايسه با دارونما توانايي قابل توجهي در کاهش کلسترول بد و افزايش سطوح کلسترول خوب دارد. و مطالعه اي ديگر با حضور سوژه هاي حيواني نيز نشان داد که کارايي زنجبيل در بهبود سطوح کلسترول تقريبا برابر با داروي آتورواستاتين بوده است.
براي تهيه چاي زنجبيل مي توانيد اين ماده غذايي را رنده کرده و روي آن آب جوش بريزيد. سپس اجازه دهيد چاي به مدت 5 تا 10 دقيقه دم بکشد.
چاي نعناع بياباني
نوشيدن منظم چاي نعناع بياباني توليد صفرا را تحريک مي کند. صفرا مايعي است که به گوارش کمک مي کند. صفرا توسط کبد ترشح مي شود و در کيسه صفرا ذخيره مي شود.
براي توليد صفرا، بدن نيازمند استفاده از کلسترول است و اين يکي از دلايل نياز بدن به آن بوده و چرايي مشکل ساز بودن سطوح کم کلسترول را توضيح مي دهد. نوشيدن چاي نعناع بياباني مي تواند به متعادل کردن سطوح کلسترول از طريق استفاده بهتر از اين ماده به جاي ذخيره شدن و ايجاد انسداد در سرخرگ ها کمک کند.
مطالعه اي که توسط پژوهشگران برزيلي انجام شد، نشان داد سوژه هايي که چاي نعناع بياباني مصرف کرده بودند، کاهش سطوح کلسترول بد و تري گليسيريد را تجربه کرده و سطوح کلسترول خوب اين افراد افزايش يافته بود.
بيشتر بدانيد : چند اقدام ساده براي کاهش کلسترول خون
بيشتر بدانيد : کاهش کلسترول بد با خوردن بادام !!
بيشتر بدانيد : 5 ماده خوراکي براي کاهش کلسترول خون
گرد آوري :
منبع : adriran.ir