تماشاي تلويزين و بازي با تبلت و موبايل براي کودکان ممنوع، زيرا ...
دوشنبه 2 مهر 1397 - 7:26:20 AM
چه خبر - تماشاي تلويزيون و بازي با موبايل و تبلت به اين دلايل براي کودکان خطرناک است

آکادمي طب اطفال آمريکا در آخرين دستورالعمل تربيت کودک ارائه شده توسط اين سازمان، مشاهده صفحات نمايشي اعم از تلفن همراه، تبلت، مانيتور و تلويزيون را براي کودکان زير دو سال به هر ميزاني ممنوع کرده است. اين تصميم گيري بر اساس جديدترين تحقيقي است که روان شناسان اين مرکز روي ذهن کودکان انجام داده اند.
براي اجراي اين تحقيق از پدر و مادرهايي که داوطلب اجراي اين طرح روي کودکان زير دو سال خود بودند، درخواست شد که مشاهدات خود و ميزان ساعت هاي تماشاي يک سري دي وي دي توسط فرزندشان را که به آن ها داده شده بود، گزارش دهند. کودکان تحت آزمايش هر دو هفته يک بار براي بررسي به آزمايشگاه فرا خوانده مي شدند و نتيجه قابل تامل بود. طبق اين تحقيق، هيچ گزارشي مبني بر يادگيري کلمات موجود در دي وي دي توسط کودکان وجود نداشت و کودکان در هنگام زبان باز کردن، کلماتي را استفاده مي کردند که از پدر و مادرها شنيده بودند.

پدر و مادرها شوکه نشوند!

يکي از محققان اين تحقيق مي گويد: "بيشتر پدر و مادرها شوکه مي شوند وقتي به آن ها مي گويم که جديدترين تحقيقات ما نشان مي دهد تماشاي تلويزيون يا تبلت يا تلفن همراه براي کودکان زير دو سال ممنوع است! اين در حالي است که در همين آمريکا، حدود 92 درصد از کودکان يک ساله با تلفن همراه يا تلويزيون ارتباط دارند و متاسفانه شايد بتوان گفت سن ورود به اين دنياي ديجيتال به حدود چهار ماهگي رسيده است!"

اين تماشاها اصلا به دردشان نمي خورد

اين محقق درباره اين که بيشتر پدر و مادرها مي‌گويند که کودک زير دو سال آن ها به تلويزيون يا تلفن همراه علاقه زيادي دارد، توضيح مي دهد: "بايد بگويم درست است که کودک زير دو سال به صفحه تلويزيون يا تلفن همراه يا تبلت و ... زل مي‌زند و خيره مي ماند و حرکت ها و تصاوير و صداها را دنبال مي‌کند اما مغزکودک قادر به پردازش تصاويري که مي بيند، نيست. بنابراين هيچ فايده‌اي برايش ندارد. کودکان زير دو سال نيازمند لمس کردن و پرت کردن و صدا در آوردن هستند. شايد کودکان بتوانند با صفحه تلفن همراه هم همين کار را انجام بدهند و آن را لمس کنند و به صدا در بياورند اما بايد گفت اين کار ارتباطي با دنياي واقعي ندارد و عملا به درد آن ها نمي خورد."

تاثيرات منفي اين تماشاها بر کودکان
تماشاي تلويزيون

از رايج ترين تاثيرات منفي نگاه کردن به تلويزيون و تلفن همراه براي کودکان زير دو سال، تاخير در زبان آموزي، کسب توانايي کمتر براي خواندن در زمان مدرسه و صدماتي روي حافظه کوتاه مدت کودک است و حتي باعث مشکلاتي همچون نداشتن توانايي براي تمرکز، توجه و خواب راحت مي شود. در ضمن حتي روشن بودن تلويزيون و نگاه نکردن مستقيم به آن توسط کودکان زير دو سال باعث تاخير در زبان آموزي مي شود. به طور معمول اگر تلويزيون خاموش باشد، پدر و مادر در ساعت حدود 940 کلمه با کودک صحبت مي کنند اما اين ميزان با روشن بودن تلويزيون به حدود 770 کلمه کاهش مي يابد و شنيدن کمتر کلمات باعث يادگيري کمتر مي شود. نگاه کردن تلويزيون در کودکان زير دو سال باعث اخلال توجه در هفت سالگي و سال هاي شروع مدرسه مي شود زيرا برنامه هاي تلويزيون دايم در حال تغيير و جلب توجه کودک است.

تماشاي فعالانه تلويزيون به جاي منفعلانه

با اين حال و بعد از دو سالگي ماجرا تغيير مي کند و بعضي از برنامه هاي آموزشي مي تواند به کودک کمک کند. مثلا کارتون هايي که از کودک سوال مي پرسد و ذهن او را درگير مي کند و در پايان خودش جواب آن سوال را مي دهد، به شدت کمک کننده هستند. بنابراين و طبق نظر کارشناسان، بعد از دو سالگي تا حدود پنج سالگي بهتر است کودک يک ساعت در روز به تماشاي تلويزيون بپردازد. البته به والدين توصيه مي شود که زمان تماشاي تلويزيون را به ساعت هايي موکول کنيد که بتوانيد در کنار کودک تان باشيد تا درباره چيزي که مي بيند، با يکديگر گفت و گو و به او کمک کنيد تا آن را به خوبي درک کند. معناي اين توصيه اين است که تماشاي تلويزيون را از يک فرايند منفعلانه به يک فرايند فعالانه تبديل کنيد.

بيشتر بدانيد : چرا همه شما را از تماشاي زياد تلويزيون منع مي کنند؟

بيشتر بدانيد : تيز كردن هوش كودكان!؟

بيشتر بدانيد : ترس در کودکان چرا بوجود مي آيد

بيشتر بدانيد : آيا استفاده از تلفن همراه در دوران بارداري خطرناک است؟


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/144515/تماشاي تلويزين و بازي با تبلت و موبايل براي کودکان ممنوع، زيرا
بستن   چاپ