چه خبر - آنتي اکسيداني که از ابتلا به آرتريت پيشگيري مي کند
متخصصان در مجموعهاي از آزمايشهاي اخير دريافتند که نوعي آنتي اکسيدان خاص براي جلوگيري از آسيبهايي که استئوآرتريت (التهاب مفصلي) به غضروفها وارد ميکند، مفيد است.
استئوآرتريت شايعترين نوع آرتروز است که با تخريب مداوم غضروف ها باعث ايجاد درد و احساس چوبشدگي در مفاصل ميشود. اين نوع آرتروز برخلاف آرتريت روماتوئيد به علت پاسخ ايمني ايجاد نميشود.
استئوآرتريت بيشتر بر دست ها، زانوها، مفاصل ران، پاها و ستون فقرات اثر گذاشته و در طول زمان تشديد مي شود. علائم تورم مفصلي و حساسيت به درد ميتواند با گذشت زمان از بين برود ولي در برخي افراد ممکن است ثابت باشد. درجه شدت علائم نيز در بين افراد مختلف بسيار تفاوت دارد.
اين بيماري به عنوان شايع ترين عارضه مفصلي در ايالات متحده آمريکا بيش از 30 ميليون بزرگسال را درگير کرده است. درمان هاي بسياري از جمله فيزيوتراپي، داروها و جراحي ميتواند به مديريت اين بيماري کمک کنند. اگرچه تا به امروز هيچ درماني مانع پيشرفت اين بيماري ناتوانکننده نشده است. هنوز دقيقا مشخص نيست که چرا روند تخريب غضروف ها تداوم مي يابد و چه ساز و کارهايي اين تغييرات را تحت تاثير قرار مي دهد. عوامل خطر براي استئوآرتريت شامل افزايش سن و چاقي بوده و با توجه به پير شدن و چاقيِ جمعيت جهان، اين بيماري احتمالاً شايع تر خواهد شد.
به تازگي محققاني در بلژيک، تغييرات سلولي درگير در بيماري استئوآرتريت و تعامل بين پروتئين هاي خاص را مطالعه کرده اند. به طور خاص محققان پروتئيني موسوم به ANP32A را که در برخي از عملکردهاي سلولي از جمله انتقال درون سلولي و تمايز سلولي نقش دارد، مورد توجه قرار دادهاند. محققان اظهار داشتند که سطوح ANP32A در نمونههاي بافت انسان ها و موش هاي مبتلا به اوستئوآرتريت به طور قابل توجهي پايين تر است.
آنها با استفاده از نمايه بيان ژن، عملکرد اين پروتئين را بيشتر مورد بررسي قرار دادند و به همين ترتيب دريافتند ANP32A با جلوگيري از استرس اکسيداتيو در غضروف هاي مفصلي از پيشرفت و تداوم استئوآرتريت جلوگيري ميکند. سپس محققان اثرات افزودن نوعي آنتي اکسيدان به نام استيل سيستئين (NAC) به آب آشاميدني را آزمايش کرده و متوجه شدند اضافه کردن اين نوع آنتي اکسيدان به رژيم غذايي موش هاي مبتلا به استئوآرتريت نشانههاي اين بيماري را کاهش داده و تخريب غضروف ها را در آن ها متوقف مي کند.
همچنين محققان در بررسي اين که چه مکانيزمي از ANP32A ممکن است اين علائم را معکوس کند، کشف کردند که اين پروتئين با افزايش سطوح آنزيمي به نام ATM که نقش مهمي در تنظيم پاسخ هاي دفاعي سلولي در برابر استرس اکسيداتيو ايفا مي کند، علائم اين بيماري را کاهش مي دهد.
محققان اين گونه توضيح مي دهند که نقش حفاظتي پروتئين ANP32A ميتواند به بهبود بيان آنزيم ATM در غضروف هاي مفصلي منجر شود که تعادل بازخواني سلول را حفظ مي کند. به عبارت ديگر در صورتي که پروتئين ANP32A وجود نداشته باشد آنزيم ATM کمتري براي پاکسازي راديکال هاي آزادي که به آسيب غضروفي مي انجامد، وجود دارد.
محققان اميدوارند که شناخت بيشتر نقش پروتئين ANP32A و آنزيم ATM بتواند منجر به مداخلاتي براي برخي بيماريهاي صعب العلاج و کمتر شناخته شده شود. آن ها بر اين باورند که اين يافته ها ممکن است نه تنها براي اختلالات مفصلي بلکه براي بيماري هاي استخواني و عصبي نيز پيامدهاي درماني داشته باشد.
بيشتر بدانيد : درمان آرتريت روماتوئيد با جوش شيرين
بيشتر بدانيد : روماتيسم مفصلي يا آرتريت روماتوئيد چيست؟
بيشتر بدانيد : ابتلا به آرتريت روماتوئيد با باکتري هاي موجود در شير
منبع :isna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/144496/پيشگيري از ابتلا به آرتريت با اين آنتي اکسيدان