با ارزش غذايي و خواص پرطرفدار ترين آجيل ها آشنا شويد
شنبه 24 شهريور 1397 - 11:36:15 AM
چه خبر - خواص و ارزش غذايي آجيل ها

آجيل منبع با ارزش از چربي‌هاي سالم، فيبر و ساير مواد مفيد براي بدن است و به‌عنوان يکي از بهترين منابع پروتئين گياهي مانع از بروز بيماري‌هاي مزمن مي‌شود.
در اين مقاله شما را با 6 آجيل ارزشمند (بر مبناي 100 گرم) و خواص هر يک از آن‌ها آشنا مي‌کنيم.{لينک}
1- بادام‌زميني يا پسته شامي، مقرون‌به‌صرفه‌ترين نوع آجيل است که طيف وسيعي از پلي فنل، آنتي‌اکسيدان، فلاونوئيد و اسيدآمينه را در خود جاي‌داده وغني از پروتئين گياهي است. هر 100 گرم بادام‌زميني به نوشته وزارت کشاورزي آمريکا 567 کالري دارد. در 100 گرم بادام‌زميني 25.80 گرم پروتئين، 49.24 گرم چربي، 16.13 پرم کربوهيدرات، فيبر 8.50 گرم و 4.72 گرم قند دارد.
چربي‌هاي بادام‌زميني عمدتاً اسيدهاي چرب غيراشباع / PUFAs هستند.
همچنين در 100 گرم بادام‌زميني 92 ميلي‌گرم کلسيم، 4.58 ميلي‌گرم آهن، 168 ميلي‌گرم منيزيم، 376 ميلي‌گرم فسفر و 705 ميلي‌گرم پتاسيم وجود دارد.

بيشتر بدانيد : چگونه خوردن آجيل مي تواند براي لاغري به شما کمک کند؟

2- بادام اخيراً بسيار محبوب شده است. پروتئين کمتري نسبت به بادام‌زميني دارد و ميان وعده مناسبي به‌جاي چيپس و پفک مي‌تواند باشد. هر 100 گرم بادام 579 کالري دارد.
همچنين در هر 100 گرم بادام 21.15 گرم پروتئين، 49.93 گرم چربي، 21.55 گرم کربوهيدرات، 12.50 گرم فيبر و 4.35 گرم قند وجود دارد. در بخش ويتامين نيز هر 100 گرم بادام 269 ميلي‌گرم کلسيم، 3.71 ميلي‌گرم آهن، 270 ميلي‌گرم منيزيم، 481 ميلي‌گرم فسفر، 733 ميلي‌گرم پتاسيم و 25.63 ميلي‌گرم ويتامين E وجود دارد.

بيشتر بدانيد : کالري آجيل ها: کدام آجيل کمترين کالري را دارد

جعبه آجيل

3- پسته حاوي مقدار زيادي پروتئين و ساير مواد مغذي حياتي براي بدن است. پسته منبع اسيدهاي چرب سالم و آنتي‌اکسيدان است. خوردن پسته تأثير مثبتي بر فشارخون و عملکرد سلول‌هاي اندوتليال دارد که منجر به کاهش بيماري‌هاي قلبي مي‌شود. هر 100 گرم پسته 560 کالري دارد.
20.16 گرم پروتئين، 45.32 گرم چربي، 27.17 گرم کربوهيدرات، 10.60 گرم فيبر و 7.66 گرم قند در هر 100 گرم پسته وجود دارد. همچنين 105 ميلي‌گرم کلسيم، 3.92 ميلي‌گرم آهن، 121 ميلي‌گرم منيزيم و 490 ميلي‌گرم فسفر دارد.

بيشتر بدانيد : کدام آجيل براي کدام بيماري سودمند است؟

4- بادام‌هندي غني از چربي‌هاي غيراشباع است که با داشتن بافت خامه مانند با غذاهاي زيادي سرو شده و به‌عنوان ميان وعده نيز مي‌توان از آن استفاده کرد. هر 100 گرم بادام‌هندي 553 کالري دارد.
هر 100 گرم بادام‌هندي، 18.22 گرم پروتئين، 43.85 گرم چربي، 30.19 گرم کربوهيدرات، 3.30 گرم فيبر و 5.91 گرم قند دارد.
همچنين در 100 گرم بادام‌هندي 37 ميلي‌گرم کلسيم، 6.68 ميلي‌گرم آهن، 292 ميلي‌گرم منيزيم،593 ميلي‌گرم فسفر و 660 ميلي‌گرم پتاسيم وجود دارد.
5- گردو کربوهيدرات پايين‌تري دارد ولي کالري بالايي دارد. در هر 100 گرم گردو 654 کالري وجود دارد و چربي PUFA سالم دارد. در 100 گرم گردو 15.23 گرم پروتئين، 65.21 گرم چربي، 13.71 گرم کربوهيدرات، 6.7 گرم فيبر و 2.61 گرم قند وجود دارد. همچنين در 100 گرم گردو 98 ميلي‌گرم کلسيم، 2.91 ميلي‌گرم آهن،158 ميلي‌گرم منيزيم، 346 ميلي‌گرم فسفر و 441 ميلي‌گرم پتاسيم وجود دارد.

بيشتر بدانيد : خواص درماني آجيل

6- فندق با طعم و عطر خاص هر چيزي را خوشمزه و شيرين مي‌سازد. پروتئين کمتري نسبت به بقيه دارد. هر 100 گرم فندق 628 کالري دارد.
همچنين 100 گرم فندق 14.95 گرم پروتئين، 60.75 گرم چربي، 16.70 گرم کربوهيدرات، 9.7 گرم فيبر و 4.34 گرم قند دارد. هر 100 گرم فندق 114 ميلي‌گرم کلسيم، 4.70 ميلي‌گرم آهن، 163 ميلي‌گرم منيزيم، 290 ميلي‌گرم فسفر و 680 ميلي‌گرم پتاسيم دارد.
خوردن آجيل به‌صورت ميکس و يا با شير (درست کردن معجون) بهترين حالت براي جذب کالري و ويتامين است.


گرد آوري :
منبع : khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/143269/با ارزش غذايي و خواص پرطرفدار ترين آجيل ها آشنا شويد
بستن   چاپ