چه خبر - عوارض و بيماري هاي حاصل از مصرف سوسيس و کالباس
مرکز سرطان سازمان بهداشت جهاني با همکاري آژانس بينالمللي تحقيقات سرطان (IARC) در بررسيهاي خود، پروتئينهاي فراوريشده را در گروه مواد سرطانزا دستهبندي کردهاند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، مصرف 50 گرم پروتئين فراوريشده در طول روز ميتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در فرد مصرفکننده تا 18 درصد افزايش دهد.
پژوهشگران دانشکده پزشکي جآنهاپکينز در مطالعات جديد خود به بررسي تأثيرات مخرب مصرف اين مواد بر سلامتي پرداختند که بر اين اساس مهمترين بيماريها و عوارض مصرف پروتئينهاي فراوريشده از جمله سوسيس و کالباس به اين شرح هستند:
سرطان روده بزرگ
مرکز سرطان سازمان بهداشت جهاني با همکاري آژانس بينالمللي تحقيقات سرطان (IARC) در بررسيهاي خود، پروتئينهاي فراوريشده را در گروه مواد سرطانزا دستهبندي کردهاند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، مصرف 50 گرم پروتئين فراوريشده در طول روز ميتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در فرد مصرفکننده تا 18 درصد افزايش دهد. کورت استاريف از کارشناسان سازمان بهداشت جهاني در اين رابطه ميگويد: ميزان خطر ابتلا به سرطان روده بستگي مستقيمي به ميزان مصرف پروتئينهاي فراوريشده دارد. اين موضوع به دليل وجود نيترات در اين محصولات است که باهدف افزايش زمان ماندگاري آنها به کار ميرود. اين ترکيب شيميايي در بدن انسان به مواد عامل ايجاد سرطان تبديل ميشود.
بيماريهاي قلبي و عروقي
پژوهشهاي علمي نشاندهنده وجود ارتباط بين مواد موجود در فراوردههاي گوشتي مانند بيکن، همبرگرهاي کارخانهاي و ... با رسوب چربي در عروق قلبي است. اين فرايند ميتواند خطر ابتلا به سکتههاي قلبي را تا حد زيادي افزايش داده و چربيهاي اشباعشده موجود در گوشت قرمز که در محصولاتي مانند کالباس وجود دارد، بهنوبه خود عامل ايجادکننده بيماريهاي قلبي است.
کاهش ميزان اسپرم
چربيهاي اشباعشده موجود در مواد پروتئيني فراوريشده در بدن انسان بهگونهاي عمل ميکنند که تستسترون به استراديول (estradiol) و استروژن تبديل ميشود که اين مواد براي اسپرم مضر بوده و درنتيجه مرداني که مواد گوشتي فراوريشده مصرف ميکنند داراي ميزان اسپرم کمتري به نسبت سايرين هستند.
بيماريهاي کبدي
پروتئينهاي فراوريشده مانند سوسيس و کالباس، داراي حجم زيادي از نمکها هستند که موجب تجمع مايعات در بدن شده و درنهايت اختلالات کبدي را در پي دارد.
بلوغ ديرهنگام
در کنگره اروپائي اخير غدد داخلي (European Congress of Endocrinology) که در شهر دوبلين برگزار شده بود، نتايج يک مطالعه جديد ارائه شد که بر اساس آن مشخص شد مصرف بيشازحد نمک و فراوردههاي پروتئيني فراوريشده موجب اختلال در فرايند بلوغ و ايجاد مشکلات رفتاري از قبيل استرس ميشود.
افزايش فشارخون و ديابت
فسفات موجود در سوسيس و کالباس و محصولات مشابه، عامل ايجادکننده فشارخون بوده و عوارض قلبي را در پي دارد. ورود بيشازحد فسفات به بدن انسان سبب ايجاد هورموني به نام FGF23 در استخوانها ميشود که به سمت قلب کشيده شده و منجر به افزايش فشارخون خواهد شد. از سوي ديگر سديم موجود در پروتئينهاي فراوريشده نيز تأثيرات منفي شديدي بر سطح قند خون انسان داشته و زمينهساز بروز ديابت است.
بيشتر بدانيد : چقدر سوسيس و کالباس مي خوريد
بيشتر بدانيد : سوسيس و کالباس هم مي توانند غذاهاي سالمي باشند, اگر...
بيشتر بدانيد : سوسيس و كالباس، دوست يا دشمن؟
گرد آوري :
منبع : sinapress.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/143208/بيماري هايي که با خوردن سوسيس کالباس به سراغتان مي آيد