علت گرفتگي عضله پا در شب چيست
يکشنبه 18 شهريور 1397 - 7:26:49 AM
چه خبر - دلايل گرفتگي ماهيچه‌هاي پا در شب

گرفتگي هاي پا به طور معمول قسمت ساق پا به پايين را تحت تاثير قرار مي دهند، اما مي توانند به همسترينگ نيز حمله کنند. در شرايطي که بيشتر بزرگسالان اين شرايط را تجربه مي کنند، نتايج مطالعه اي که در سال 2017 در نشريه BMC Family Practice منتشر شد، نشان داد گرفتگي هاي شبانه پا پس از 50 سالگي شايع‌تر هستند.
نظرات مختلفي درباره دلايل و درمان هاي اين گرفتگي ها وجود دارند، اما به گفته اسکات گريسون استاديار پزشکي خانواده در دانشگاه آلبرتا، حقيقت اين است که هيچ کس به واقع نمي داند چرا گرفتگي هاي پا رخ مي دهند.
در ادامه با برخي از دلايل احتمالي گرفتگي هاي پا بيشتر آشنا مي شويم.

عدم کشش برخي ماهيچه ها

برخي پژوهشگران اين تئوري را مطرح کرده اند که سبک زندگي مدرن مقصر اصلي گرفتگي هاي پا محسوب مي شود. در شرايطي که اجداد ما زمان زيادي را صرف چمباتمه زني - وضعيتي که موجب کشش تاندون ها و ماهيچه هاي پا مي شود - مي کردند، زندگي معاصر نياز به انجام آن را تقريبا از بين برده است. همچنين، شواهدي وجود دارند که سبک هاي زندگي کم تحرک ما طول ماهيچه و تاندون و انعطاف پذيري آنها را کاهش داده که ممکن است به گرفتگي منجر شود.

خوابيدن در وضعيتي نامناسب

زماني که به شکم روي تخت مي خوابيد پا اغلب در يک وضعيت خميدگي کف پا قرار مي گيرد که ماهيچه هاي ساق پا را کوتاه‌تر مي کند. زماني که پا براي مدتي طولاني در اين وضعيت قرار مي گيرد حتي کوچک‌ترين حرکت هاي پا مي توانند محرک يک گرفتگي باشند. خوابيدن به پهلو يا برخي وضعيت هاي ديگر که انگشت هاي شست پا در حالتي خنثي قرار مي گيرند ممکن است براي اين عضلات بهتر باشند.

تغيير فصل

گرفتگي هاي شبانه پا در تابستان شايع‌تر از زمستان هستند. توجه به اين نکته که گرفتگي هاي ماهيچه پا به واسطه مسائل عصبي و نه اختلالات ماهيچه اي رخ مي دهند، اهميت دارد. آزمايش هاي الکتروميوگرافي نشان داده اند اعصابي که از ستون فقرات به سمت ساق پا مي روند موجب اين گرفتگي هاي ماهيچه اي مي شوند.
رشد و ترميم عصبي فعال‌تر در تابستان به واسطه سطوح بيشتر ويتامين D مي تواند از دلايل تجربه هرچه بيشتر گرفتگي هاي پا در اين فصل باشند. بدن در مواجهه با نور خورشيد ويتامين D توليد مي کند و زماني که سطوح اين ماده مغذي افزايش مي يابد بدن ممکن است ترميم عصبي را تسريع کند که احتمال گرفتگي هاي پا را افزايش مي دهد.

کم آبي بدن

گرفتن عضله پا

برخي شواهد نشان مي دهند که کم آبي بدن مي تواند موجب گرفتگي هاي ماهيچه اي شبانه شود. همان گونه که پيش‌تر اشاره شد، ميزان گرفتگي هاي شبانه پا در فصل تابستان بيشتر از فصل زمستان است. اين نشان مي دهد گرما و همچنين تعادل مايع احتمالا بر تجربه گرفتگي هاي ماهيچه اي اثرگذار هستند. کم آبي بدن ممکن است عدم تعادل الکتروليت در خون را موجب شود که مي تواند يکي از محرک هاي گرفتگي باشد.

ورزش شديد

ورزش شديد با گرفتگي هاي ماهيچه پيوند خورده است. فشار بيش از حد بر ماهيچه ها و خستگي مي توانند گرفتگي هاي ماهيچه را افزايش دهند. اين شرايط حتي بين ورزشکاران حرفه اي نيز رخ مي دهد. در شرايطي که تامين آب مورد نياز بدن ممکن است کمک کند، روش خاصي براي پيشگيري از اين نوع گرفتگي هاي ماهيچه ناشي از فعاليت شديد و بيش از حد وجود ندارد.

کمبود مواد مغذي

برخي شواهد نشان مي دهند که عدم تعادل کلسيم، منيزيم و پتاسيم در گرفتگي هاي ماهيچه نقش دارند. هر يک از اين الکتروليت ها به حفظ تعادل مايع در خون و ماهيچه ها کمک مي کنند و از اين رو منطقي است که کمبود آنها به تجربه گرفتگي ماهيچه منجر شود. با اين وجود، نتايج مطالعات در اين زمينه يکدست نيستند و به پژوهش هاي بيشتر براي بيان اين که کمبود اين مواد مغذي به طور مستقيم بر گرفتگي ماهيچه تاثير مي گذارند نياز است.

ايستادن طولاني مدت

پژوهش ها نشان داده اند افرادي که مدت زمان زيادي را در طول روز در حالت ايستاده سپري مي کنند، نسبت به افرادي که در حالت نشسته بوده اند، احتمال بيشتري دارد گرفتگي ها پا را تجربه کنند. زماني که ايستاده ايد اما حرکتي نداريد، آب و خون در قسمت پاييني بدن جمع مي شود. اين ممکن است به عدم تعادل مايع و همچنين ماهيچه و تاندون کوتاه‌تر منجر شود که همگي مي توانند در گرفتگي ماهيچه نقش داشته باشند.

مصرف دارو

داروهاي ادرارآور و داروهاي آسم به نظر مي رسد با خطر بيشتر گرفتگي هاي ماهيچه در شب ارتباط دارند. ممکن است اين داروها اثر تحريک کننده بر نورون ها و گيرنده هاي حرکتي داشته باشند که مي تواند احتمال تجربه گرفتگي هاي ماهيچه را افزايش دهد.

بارداري

بارداري نيز با تکرر بيشتر گرفتگي پا پيوند خورده است که احتمالا افزايش وزن و اختلال در گردش خون در اين زمينه موثر هستند. همچنين، بنابر گزارش انجمن بارداري آمريکا، ممکن است فشار ناشي از رشد جنين بر رگ هاي خوني و اعصاب مادر موجب اين شرايط شود.

برخي شرايط سلامت

ديابت، پرفشاري خون، آرتريت، بيماري هاي عصبي و افسردگي همگي با گرفتگي هاي پا پيوند خورده اند. در برخي موارد، داروها همان گونه که پيش‌تر اشاره شد مي توانند مقصر اصلي باشند. اما برخي از اين شرايط، به عنوان مثال ديابت و بيماري عصبي، مي توانند موجب اختلال يا حتي مرگ اعصاب شوند که ممکن است به گرفتگي ماهيچه منجر شود.

پيري

پيري نيز ممکن است در گرفتگي پا نقش داشته باشد. از دست دادن نورون هاي حرکتي با افزايش سن و تقريبا از اوايل دهه پنجم زندگي آغاز مي شود و گرفتگي هاي ماهيچه شايع‌تر مي شوند. تمرينات قدرتي و تعادلي ممکن است به حفظ عملکرد ماهيچه ها و سيستم عصبي کمک کنند تا از بروز گرفتگي ها پيشگيري شود.

بيشتر بدانيد : علت گرفتگي ماهيچه ها و درمان آن

بيشتر بدانيد : روش هاي خانگي براي رفع گرفتگي عضلات

بيشتر بدانيد : با گرفتگي عضلات چه کنيم؟


منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/141582/علت گرفتگي عضله پا در شب چيست
بستن   چاپ