چه خبر - آلرژي به کاندوم و علت آن
اگر بعد از اتمام رابطه جنسي دچار خارش مداوم و بي دليل مي شويد، مي تواند به خاطر حساسيت به کاندوم باشد. خارش ممکن است بر اثر واکنش حساسيتي به کاندوم يا هر ماده ديگري که در زمان برقراري رابطه جنسي مورد استفاده قرار داده ايد، بروز کند. گرچه ممکن است به هر کاندومي حساسيت داشته باشيد، اما کاندوم با جنس لاتکس رايج ترين نوع حساسيت زاست.
در اکثر مواقع حساسيت به لاتکس به مرور زمان و بعد از بارها قرار گرفتن در معرض اين ماده بروز مي کند. به علاوه حساسيت به لاتکس در بين کارمندان بيمارستان ها و مراکز مراقبتي بيشتر است. در ادامه با جزئيات بيشتري به مسئله حساسيت به کاندوم پرداخته مي شود.
بيشتر بدانيد : بايد و نبايدهاي کاندوم را بدانيد
نشانه هاي حساسيت به کاندوم
در اکثر موارد افرادي که به لاتکس يا ساير مواد حساسيت دارند، دچار يک واکنش موضعي مي شوند. به اين معنا که علائم حساسيت تنها در محلي که پوست به طور مستقيم با لاتکس يا کاندوم تماس داشته واکنش نشان مي دهد.
نشانه هاي واکنش حساسيتي موضعي به کاندوم عبارتند از:
خارش
قرمزي
برآمدگي
التهاب
کهير
جوش هاي پوستي
در موارد حساسيت شديد يک واکنش کلي در بدن يا يک واکنش سيستميک بروز مي کند. خانم ها بيشتر در معرض واکنش حساسيتي سيستميک هستند. علت حساسيت بيشتر خانم ها به لاتکس اين است که غشاهاي مخاطي واژن پروتئين هاي لاتکس را سريعتر از غشاهاي آلت تناسلي جذب مي کنند.
نشانه هاي واکنش حساسيتي سيستميک عبارتند از:
کهير در بخش هايي که با کاندوم تماس نداشتند
التهاب در بخش هايي که با کاندوم تماس نداشتند
آبريزش بيني يا گرفتگي بيني
آبريزش چشم
خارش گلو
گر گرفتن صورت
در موارد نادر حساسيت به کاندوم ممکن است منجر به بروز آنافيلاکسي شود. آنافيلاکسي يک واکنش حساسيتي کشنده است. در صورت بروز هر يک از موارد زير بلافاصله به پزشک مراجعه کنيد:
مشکل تنفسي
مشکل در بلع
التهاب دهان، گلو يا صورت
چرا حساسيت به کاندوم بروز مي کند؟
لاتکس طبيعي – که رنگ آن با لاتکس مصنوعي متفاوت است – حاوي پروتئين هاي زيادي است که گفته مي شود منجر به بروز واکنش هاي حساسيتي مي شوند.
اگر به لاتکس حساسيت داريد، سيستم ايمني اين پروتئين ها را به عنوان مهاجم مضر در نظر مي گيرد و آنتي بادي هايي براي مقابله با آنها آزاد مي کند. اين پاسخ ايمني منجر به خارش، التهاب يا ساير علائم حساسيتي مي شود.
طبق بررسي هايي که در سال 2002 انجام شد، حدود 30 تا 50 درصد افراد مبتلا به حساسيت به لاتکس به برخي غذاها نيز حساسيت دارند. برخي غذاهاي گياهي حاوي پروتئين هايي هستند که از لحاظ ساختاري شبيه به پروتئين هاي موجود در لاتکس مي باشند. به اين ترتيب اين غذاها نيز ممکن است سيستم ايمني را تحريک کنند.
اگر به موارد زير حساسيت داشته باشيد، بيشتر در معرض حساسيت به لاتکس و کاندوم خواهيد بود:
آووکادو
موز
کيوي
شاه بلوط
گوجه فرنگي
فلفل دلمه اي
سيب زميني
گرچه حساسيت به لاتکس رايج ترين نوع حساسيت است، اما احتمال حساسيت داشتن به ساير انواع کاندوم ها نيز وجود دارد. به هرحال واکنش حساسيتي به شکل مشابه بروز مي کند، اگر کاندوم مورد استفاده حاوي يک يا چند ترکيب تحريک کننده و حساسيت زا باشد، سيستم ايمني آنتي بادي هايي را آزاد خواهد رکرد که با آنها مقابله کنند. اين امر منجر به بروز واکنش حساسيتي موضعي يا کلي در بدن خواهد شد.
در صورت حساسيت به کاندوم چه بايد کرد؟
گر چه اکثر کاندوم ها با لاتکس ساخته شده اند، اما جايگزين هايي نيز وجود دارد. در مورد حساسيت خود با پزشک مشورت کنيد و بهترين نوع کاندومي را انتخاب کنيد که حاوي لاتکس نيست.
انواع کاندومکاندوم پلي اورتان Polyurethane را امتحان کنيد
کاندوم هاي از جنس پلي اورتان به طور موثر از بارداري جلوگيري مي کنند و از هر دو نفر در مقابل بيماري هاي مقاربتي محافظت مي کنند. اين کاندوم ها هم در نوع زنانه و هم مردانه وجود دارند.
پلي اورتان از لاتکس نازکتر است. اين کاندوم ها به خوبي گرما را هدايت مي کنند، بنابراين حس فرد نسبت به اين کاندوم ها طبيعي است.
اما کاندوم هاي پلي اورتان خاصيت کشساني کاندوم هاي لاتکس را ندارند، بنابراين ممکن است به خوبي کاندوم هاي لاتکس آلت را پوشش نمي دهند و احتمال خارج شدن آلت يا پارگي اين کاندوم ها وجود دارد.
بر خلاف ساير گزينه ها، کاندوم هاي پلي اورتان با بيشتر لوبريکانت ها سازگار هستند، از جمله لوبريکانت هاي زير:
روغني
سيليکون
آب
کاندوم هاي پلي ايزوپرون Polyisoprene
اين کاندوم ها جديدترين نوع در انواع غير لاتکسي هستند. برخي افراد اين نوع کاندوم ها را به انواع لاتکسي آن ترجيح مي دهند.
پلي ايزوپرون نوعي پلاستيک مصنوعي است که گرما را بهتر از لاتکس هدايت مي کند و فرد احساس بهتري خواهد داشت. به علاوه خاصيت کشساني آن از پلي اورتان نيز بهتر است.
کاندوم هاي پلي ايزوپرون از بارداري و انتقال بيماري هاي مقاربتي جلوگيري مي کنند، اما اين کاندوم ها فقط از نوع مردانه موجود هستند. اين کاندوم ها با لوبريکانت هاي بر مبناي آب يا سيليکوني مورد استفاده قرار مي گيرند.
کاندوم هاي پوست بره Lambskin
اين نوع کاندوم ها مدت ها قبل و پيش از ورود کاندوم هاي لاتکس مورد استفاده قرار مي گرفتند. کاندوم پوست بره از غشا روده بره ساخته شده اند و کاملا طبيعي هستند. اين امر حساسيت را تشديد مي کند و بسياري از مصرف کنندگان مي گويند نمي توانند کاندوم را احساس کنند.
با اين حال کاندوم پوست بره متخلخل است و در نتيجه ويروس ها از طريق آن عبور مي کنند. گرچه اين کاندوم ها از بارداري به شکل موثري پيشگيري مي کنند، اما در پيشگيري از انتقال بيماري هاي مقاربتي خيلي موثر نيستند. اين کاندوم ها به زوج هايي توصيه مي شود که مورد آزمايشات مختلف بيماري هاي مقاربتي قرار گرفته اند و جواب آزمايش منفي بوده است.
مسئله ديگر اين است که کاندوم پوست بره فقط در نوع مردانه موجود است.
حساسيت به لوبريکانت ها
لوبريکانت ها براي بهبود رابطه جنسي و افزايش لذت جنسي استفاده مي شوند، اما اين روان کننده ها حاوي مواد شيميايي و نگهدارنده هاي مختلف هستند که باعث تحريک و حساسيت مي شوند. اين مواد عبارتند از گليسيرين، پارابن و پروپيلين گليکول.
علاوه بر تحريک و خارش، اين ترکيبات باعث رشد بي رويه باکتري ها مي شوند. رشد باکتري ها منجر به عفونت قارچي يا واژينوس باکتريال مي شود.
افراد کمي هستند که به ترکيبات موجود در لوبريکانت ها توجه مي کنند. با اين حال اگر شما دچار حساسيت و تحريک شده ايد يا عفونت هاي مداوم را تجربه مي کنيد، بهتر است به دنبال يک لوبريکانت طبيعي باشيد.
لوبريکانت هاي طبيعي با انواع کاندوم ها سازگار نيستند، بنابراين قبل از استفاده حتما لوبريکات و کاندوم را مورد بررسي و مطالعه قرار دهيد.
چه زماني براي حساسيت به کاندوم به پزشک مراجعه کنيم؟
اگر علائم مربوط به حساسيت به کاندوم بيشتر از يک يا دو روز طول کشيد – يا حتي با وجود استفاده از روش هاي جايگزين هم تداوم پيدا کرد – به پزشک مراجعه کنيد. علائم به وجود آمده ممکن است مربوط به عفونت يا ساير مشکلات پزشکي باشند.
پزشک از طريق معاينه يا انجام آزمايش هاي ضروري مي تواند علت مشکل به وجود آمده و احتمال بيماري مقاربتي را مشخص کند. در اکثر موارد عفونت هاي واژينال با آنتي بيوتيک برطرف مي شوند، اما اگر درمان نشوند پيامدهاي زيادي از جمله ناباروري را در پي خواهند داشت.
بيشتر بدانيد : کاندوم, اسپرم کش يا آگاهي از زمان تخمک گذاري
بيشتر بدانيد : انواع کاندوم و روش استفاده صحيح آن
بيشتر بدانيد : خـطـاهـاي رايـج هـنـگـام اسـتـفـاده از کانـدوم
بيشتر بدانيد : کاندوم از اين بيماري جنسي پيشگيري نمي کند
بيشتر بدانيد : کشف مزيت جديد کاندوم
تهيه و ترجمه
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/141580/کاندوم چيست؟ - علت حساسيت به کاندوم را بدانيد