پريود شما در مورد سلامت شما چه واقعيت هايي را برملا مي کند؟
سه شنبه 6 شهريور 1397 - 9:40:48 AM
چه خبر - ارتباط پريود و سلامت و علت انواع پريود

عادات ماهيانه درست مانند دانه هاي برف هستند هيچ وقت دو نمونه ي درست مشابه هم پيدا نمي کنيد. برخي خانم ها عادت ماهيانه ي سنگين و کوتاهي دارند، برخي سبک اما طولاني، و برخي ديگر گاهي يک ماه دچارش نمي شوند.
بيشتر آنچه از چرخه قاعدگي مي دانيم متوسط آن چيزي است که منحصر به فرد خودمان است. با اينکه ممکن است عادت ماهيانه الگوي هميشگي را دنبال نکند – کمتر اتفاق مي افتد – اما باز هم به همان الگو نزديک است.
اگر متوجه شديد عادت ماهيانه تان به شدت سنگين شده و يا اينکه متوقف شده حتما بايد به پزشک مراجعه کنيد. در ادامه 4 چيز را که عادت ماهيانه تان مي تواند درباره شما بگويد را شرح مي دهيم:

پريود نشدن نشانه چيست؟

قطع پريود مي تواند نشانه ي سندرم تخمدان پلي کيستيک، چربي بدني کم، اختلال عملکرد تيروئيد، استرس باشد.
شايع ترين دليل قطع عادت ماهيانه واضح است: بارداري يا يائسگي. اما اگر براي يائسه شدن خيلي جوان هستيد و ممکن هم نيست که باردار شده باشيد، اين عادت ماهيانه نشدن مي تواند نشانه يکي از مشکلات زير باشد:

تيروئيدتان مشکل دارد.
عدم تعادل هورموني داريد که باعث رشد کيست در تخمدان تان شده
استرستان بالا است
وزنتان کم است، کسي که زير وزن طبيعي باشد ممکن است به دليل نداشتن چربي کافي اصلا عادت ماهيانه نشود
خانم هاي ورزشکاري که روزانه 5 تا 8 کيلومتر در روز مي دوند، گاهي براي داشتن يک عادت ماهيانه طبيعي خيلي لاغر هستند

اگر 3 تا 6 ماه بدون عادت ماهيانه بوديد با يک پزشک مشورت کنيد.

عادت ماهيانه دردناک
پريود,عادت ماهيانه

پردود دردناک مي تواند نشانه ي يکي از موارد زير باشد:
آندومتريوز، فيبروئيد، زخم واژينال. بر کسي پوشيده نيست که قاعدگي همراه با درد است. هر ماه عضلات رحمي منقبض مي شوند و خون با فشار خارج مي شود – و به خاطر اين انقباض هر شخصي ممکن است کمي درد را احساس کند.
اين درد تنها زماني که داروهاي معمول مانند ايبوپروفن يا Midol کمکي نکنند، يا در چنين مواقعي نتوانيد با دوستان بيرون برويد يا حتي به خاطر درد نتوانيد سرکار خود حاضر شويد يک مشکل به حساب مي آيد.
يکي از دلايل شايع دردهاي شديد در زمان عادت ماهيانه اندومتريوز است، شرايطي که باعث مي شود بافتي که با هر پريود ريخته مي شود خارج از رحم، در جاهايي مانند تخمدان، لوله هاي فالوپ، و پايين شکم رشد کنند.
بافت آندومتري که خارج از رحم رشد مي کند در طول هر چرخه ي عادت ماهيانه همچنان خراب مي شود و خون ريزي مي کند. اما به اين دليل که راهي براي خروج از بدن ندارد، بافت ساخته مي شود و مي تواند باعث درد لگن شود. همچنين درماني براي اندومتريوز وجود ندارد.
جراحي يا درمان فيزيکي کف لگن به بسياري از خانم ها کمک کرده درد و ناراحتي ناشي از اين مشکل را کنترل کنند. زخم هاي ناشي از جراحي هاي پيشين، يا ناهنجاري هاي ساختاري در رحم، معمولا توسط تومورهاي غير سرطاني به نام فيبروئيد ها ايجاد مي شوند و مي توانند عادت ماهيانه را بسيار دردناک کنند.
در هر دو مورد پزشکان توصيه مي کنند با جراحي فيبروئيد يا بافت زخمي را بردارند.
اگر سه ماه به صورت متوالي عادت ماهيانه بسيار دردناک را تجربه کرديد و داروهاي معمول و بدون نياز به نسخه هم نتوانستند کمکتان کنند به پزشک مراجعه کنيد.

پريود سنگين و خونريزي شديد

مي تواند نشانه ي: فيبروئيد ها، هموفيلي، عدم تعادل هورموني، رقيق کننده هاي خون باشد.
براي بيشتر خانم ها دوره قاعدگي با شدت شروع مي شود و در اواخر چرخه سبک مي شود. شديد به اين معناست که هر چند ساعت يک بار مجبور شويد پد خود را عوض کنيد.
اما اگر ديديد که در يک ساعت بيش از يک مرتبه پد را عوض کرديد، يا اگر بيش از هفت روز مرتب به همان شدت اول خون ريزي داشتيد، عادت ماهانه تان از مرز شديد گذشته و تبديل به شديد غير عادي شده است.
اگر خون ريزي آنقدر شديد بود که از پد عبور کند و خود را روي شلوار نمايان کند عادت ماهيانه فوق العاده شديد به حساب مي آيد.اگر هر دوره قاعدگي به همين شکل به فرد فشار بياورد، احتمالا به اين معناست که يکي از هورمون هاي تنظيم کننده عادت ماهيانه – استروژن و پروژسترون – را خيلي زياد يا خيلي کم داريد، يا همان مشکل فيبروئيد را داريد.
عادات ماهيانه شديد غير عادي گاهي اوقات نتيجه عوارض جانبي متد هاي غير هورموني ضد بارداري مانند دستگاه داخل رحمي مي باشد. گاهي نيز نشانه ي سرطان رحم است که اين مورد بسيار نادر است.
اگر درطول يک ساعت مجبور شديد چند مرتبه پد خود را عوض کنيد، يا خون ريزي آنقدر شديد بود که خود را روي لباستان نشان داد، يا عادت ماهيانه باعث شد نتوانيد سرکار برويد، دچار سرگيجه، ضعف، و نفس کم آوردن شويد، بايد به پزشک مراجعه کنيد.

پريود نا منظم
پزشک و بيمار,پريود نا منظم

مي تواند نشانه ي:
فيبروئيد، عدم تعادل هورموني، پوليپ باشد.
دوره قاعدگي حتما هر 28 روز يکبار اتفاق نمي افتد. چرخه طبيعي عادت ماهيانه از اولين عادت ماهيانه تا قاعدگي بعدي 21 تا 35 روز زمان لازم دارد. اين کاملا طبيعي است که يک خانم در طول يک سال 9 قاعدگي را تجربه کند. کمتر از اين مقدار نشان مي دهد که بايد به پزشک مراجعه کنيد.
اگر در قاعدگي خود تغيير ناگهاني احساس کرديد، زياد نگران نباشيد. حتي خانم هايي که چرخه عادت ماهيانه شان مثل ساعت کار مي کند ممکن است در برخي مواقع يک يا دو ماه را بدون قاعدگي سپري کنند.
عادت ماهيانه با بالا رفتن سن تغيير مي کند، يعني چرخه قاعدگي که در 40 سالگي داريد ممکن است با 30 سالگي متفاوت باشد، عدم تعادل هورموني و فيبروئيد ها در اينجا نيز در صدر عوامل تغيير زمان قاعدگي قرار دارند. اما پليپ ها، غده هاي خوش خيمي که داخل ديواره رحم رشد مي کنند نيز ممکن است تاثير گذار باشند.
براي درمان پليپ پزشک ممکن است داروهايي تجويز کند تا هورمون ها را تنظيم و نشانه ها را کاهش دهد، يا ممکن است از طريق جراحي آنها را بردارد. اگر در طول يک سال هشت عادت ماهيانه يا کمتر داشتيد و يا اگر عادت ماهيانه تان مرتب بود و سپس سه ماه پشت سر هم متوقف شد بايد به پزشک مراجعه کنيد.

بيشتر بدانيد : 8 اشتباه که هر ماه در زمان پريود انجام مي دهيد

بيشتر بدانيد : پريود شما درباره طول عمرتان چه مي گويد؟

بيشتر بدانيد : . 6 رنگ خون قاعدگي و 6 نکته

بيشتر بدانيد : علت نامنظم شدن پريود زماني که باردار نيستيد

بيشتر بدانيد : چه زماني قاعدگي نامنظم نگران کننده است؟


منبع : kermany.com

http://www.CheKhabar.ir/News/137116/پريود شما در مورد سلامت شما چه واقعيت هايي را برملا مي کند؟
بستن   چاپ