چه خبر - دليل حالت تهوع و سرگيجه در وسايل نقليه و روش درمان آن
برخي هنگام مسافرت دچار سرگيجه و تهوع ميشوند که به راحتي ميتوان با شناخت دليل پيدايش از بروز آن جلوگيري کرد.
به گفته علي اصغر شيرازي متخصص گوش، حلق و بيني، گوش انسان علاوه بر شنوايي بخشي از وظيفه برقراري تعادل بدن را بر عهده دارد و وجود هر گونه اختلال، هر چند کوچک ميتواند منجر به ايجاد سرگيجه و تعادل نداشتن افراد شود.
اين مشکل که با نام بيماري مسافرتي شناخته ميشود به معناي حساسيت بالاي بخش تعادلي و گوش داخلي نسبت به حرکت است، در واقع مايعي داخل گوش وجود دارد که با جابجا شد، احساس حرکت به مغز منتقل ميشود؛ درگيري اين مايع هنگام جابجا شدن در وسايل نقليه باعث سرگيجه و در نهايت افزايش تعريق، تهوع و استفراغ ميشود.
شيرازي با اشاره به زمينه ژنتيکي اين عارضه تصريح کرد: بستر اصلي ايجاد بيماري سفر فيزيولوژيکي و حرکتي است، اما عوامل روحي هم تاثير مهمي بر آن دارد به طوري که ممکن است شاهد باشيم برخي افراد حتي قبل از سوار شدن به ماشين حال بدي پيدا ميکنند چرا که باور دارند با سوار شدن به ماشين حتما دچار سرگيجه خواهند شد.
اين متخصص گوش، حلق و بيني در مورد علت ايجاد نشدن اين حس هنگام حرکات فيزيکي مثل دويدن گفت: شما هنگام حرکت با وسايل نقليه شاهد برخي اجسام ساکن هستيد که برخلاف حس دريافتي از اطراف است و باعث انتقال پالسهاي اشتباه به مغز ميشود.
وي با اشاره به اينکه برخي ديگر از بيماريها هم احتمال بروز اين علائم را دارند، بيان کرد: اگر اين اختلال با مشکلات شنوايي مثل وزوز يا کم شنوايي همراه شد ميتواند علامتي از ديگر مشکلات شنوايي باشد.
استفاده از قرصهاي ضد تهوع مانند ديمن هيدرينات پيش از شروع حرکت و تکرار مصرف آن حدود هر 5 ساعت يکبار موثر باشد؛ بستن چشمها و نشستن روي صندلي عقب و مطالعه در طول مسير هم باعث تشديد سرگيجه در بسياري از افراد ميشود.
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
منبع :yjc.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/137017/دليل حالت تهوع در وسايل نقليه و روش پيشگيري از آن