چه خبر - پروتز سينه و هر آنچه بايد در مورد آن بدانيد
دکتر آسيه الفت بخش - جراح عمومي و مدير گروه مرکز تحقيقات پستان جهاد دانشگاهي درباره عمل جراحي پروتز سينه، گفت: پروتز سينه مانند پروتزهايي که در جاهاي ديگر بدن استفاده ميشود، ضرورتهاي خاصي داشته و نبايد بيدليل استفاده شود. معمولا اين اعمال از نظر زيبايي شناسي در زنان بخصوص زنان جوان حائز اهميت است و در بعضي از موارد براي رفع مشکلات ظاهري بدن ناچار به پروتزگذاري هستيم. در عين حال اين نوع اعمال نيز عوارض و خطراتي دارند.
عوارض پروتز سينه
پروتز سينه سبب بروز سرطان سينه نميشود، از عوارض نادر پروتزهاي سينه، ابتلا به سرطانهاي خاصي است که از بافت پستان منشاء نميگيرند. امکان بروز چنين سرطانهايي در پي پروتزگذاري يک در 100هزار است و بنابراين باز هم تاکيد دارم پروتز موجب سرطان سينه نميشود.
از مهمترين عوارض پروتز سينه، عفونت است. پروتز سينه نيز مانند ديگر پروتزها که در زانو يا جاهاي ديگر بدن به کار ميرود، يک جسم خارجي است و شانس ايجاد عفونت را دارد. گاهي آن عفونتها به قدري شديد است که قادر به حفظ پروتز در بدن فرد نيستيم و بايد آن را خارج کنيم.
پارگي پروتز از ديگر عواملي است که موجب ايجاد عوارض در فرد ميشود، گاهي اوقات ممکن است کپسول اطراف پروتز که مانند غلافي دور پروتز است، دچار پارگي شود. در اثر اين پارگيها ممکن است ژل يا سليکون موجود در پروتز به بافت سينه يا غدد لنفاوي نفوذ کند و مشکلات جدي را براي فرد به وجود آورد.
البته پارگي پروتز به راحتي و يا مانند فيلمهاي فضاي مجازي در اثر تغيير فشار رخ نميدهد. پارگي به جنس پروتز و مدت زماني که در بدن است، بستگي دارد. مدت زمان استاندارد تعويض پروتز نيز هر 10 سال يک بار است. بنابراين اگر مدت زمان بيشتري در بدن باقي بماند، امکان پارگي خود به خودي آن وجود دارد؛ ضمن اينکه پروتزهاي نسل قديم بيشتر مستعد پارگي خودبخودي هستند.
عوارض پارگي با پروتزهاي جديد که از جنس سليکون هستند، به دليل قوام بهتر، کمتر است ولي امکان بروز در آنها نيز وجود دارد، گاهي هم ممکن است پارگي داخل کپسول خود پروتز رخ دهد و هيچگونه ترشحي به بافت سينه يا غدد لنفاوي نداشته باشد و در اين موارد پارگي در امارآي يا سونوگرافي تشخيص داده ميشود. در اين صورت اگر بيمار علامتي مانند درد، عفونت يا التهاب نداشته باشد فقط بيمار را تحت نظر ميگيريم.
چه کساني ميتوانند براي جراحي پروتز سينه اقدام کنند؟
در برخي افراد که ممکن است بافتهاي سينه آنها در سنين بلوغ به دلايل ژنتيکي يا هورموني يا تغذيه نادرست به اندازه کافي رشد نکرده باشد، يا به دلايلي از جمله سرطان سينه، سينهشان را برداشتهاند و از نظر روحي - رواني دچار مشکل شدهاند جزو کانديدهاي مناسب جراحي هستند.
عوارض انجام اعمال زيبايي و پروتز سينه براي اين افراد توضيح داده ميشود و تصميم گيري براي انجام عمل پروتز با خود فرد است. مشکلات روحي – رواني ناشي از ظاهر نامناسب بدن گاهي انجام اعمال زيبايي پروتز را ضروري ميکند.
عمل پروتز در افراد مبتلا به سرطان پستان که به همين دليل نيز سينه خود را از دست دادهاند بايد گفت: سرطان اگر در مرحله پيشرفته نباشد، پروتز سينه يک روش خوب در بازسازي سينه است. در عين حال ممکن است بازسازي سينه با بافت سينه خود بيمار انجام شود اما پروتز با اينکه يک بافت طبيعي نيست ولي عمل سادهتر و کم عارضهتري است.
آيا پروتز سينه مانع بارداري يا شيردهي است؟
در شيردهي نيز در مورد پروتزهايي که خصوصا زير عضله سينه گذاشته ميشوند، هيچ اشکالي ايجاد نميکنند؛ چرا که در انجام اين اعمال به هيچوجه وارد بافت سينه نميشويم و پروتز را پشت بافت سينه يا پشت عضله قفسه سينه قرار ميدهيم.
بيشتر بدانيد : اطلاعات بيشتر در باره پروتز سينه و عمل بزرگ کردن سينه
بيشتر بدانيد : عوارض پروتز سينه
بيشتر بدانيد : آيا پروتزهاي سينه دايمي هستند و تا آخر باقي ميمانند؟
بيشتر بدانيد : يکي از عوارض نادر اما دردناک پروتز سينه!
منبع : isna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/136659/پروتز سينه موجب سرطان مي شود؟ پاسخ به سوالات مهم پروتز سينه